Interieur ideeën

Houten raamluiken


Raamdecoratie heb je tegenwoordig in heel veel verschillende soorten. Denk aan verschillende vormen van gordijnen, jaloezieën, shutters, noem maar op. Één van de meest traditionele vormen van raamdecoratie zijn houten raamluiken. Vroeger werden raamluiken voornamelijk gebruikt als zonwering en als isolatie. Toen trof je het voornamelijk aan de buitenkant van het huis aan. De houten lijken werden op ijzeren pinnen gedraaid, die in het kozijn zijn geslagen. En middels een scharnier op de luik, konden de raamluiken vastgezet worden.

Houten raamluiken

Charmant en karakteristiek

Heel veel oudere woningen en boerderijen zijn nog steeds voorzien van houten raamluiken. Ze worden gezien als een vorm van originele authentieke details, die heel veel charme en karakter geven aan de woning. Vandaar dat er ook veel mensen ervoor kiezen om de houten raamluiken aan te brengen aan een nieuwe woning. Niet alleen aan de buitenkant, maar vooral ook binnen in huis. De houten raamluiken geven je interieur een mooie karakteristieke uitstraling, die in verschillende interieurstijlen passen. Van landelijke tot modern en klassiek. Zelfs in industriële interieurs kunnen houten raamluiken erg mooi zijn.

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Omdat raamluiken super licht verduisterend werken, tref je ze je ze vooral erg vaak in ruimtes zoals de slaapkamer en kinderkamer. Maar ook in de woonkamer en de badkamer zie je regelmatig houten raamluiken gebruikt worden als raamdecoratie. Het is ook mogelijk om raamluiken te combineren met een andere vorm van raamdecoratie, zoals overgordijnen.

DIY houten raamluiken maken

Er zijn heel veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in op maat gemaakte houten raamluiken. Maar als je een beetje handig bent, is het ook een leuk idee om de raamluiken zelf te maken. Omdat de houten raamluiken voornamelijk bestaat uit een groot stuk plank of aan elkaar gemonteerde houten latten, is deze klus een stuk eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken. De uitdaging ziet vooral in het opmeten van de juiste formaten.

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Houten raamluiken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam