Huis inrichting

Casa Campo – Moderne woning in Godella


Vandaag nemen we jullie mee naar Godella in Spanje, waar we een kijkje gaan nemen in een mooie moderne woning. De woning is ontworpen door Jose Costa Arq. Ben je liefhebber van moderne architectuur, en moderne strakke interieurs waar houten accenten overheersen? Kom dan snel binnenkijken!

casa campo moderne woning spanje

Het huis lijkt op een open plek in het dennenbos eromheen. De contouren hiervan vouwen en worden bepaald door de bomen die de muren, de volumes leiden.

Moderne architectuur

De beslissende orografie, die afloopt naar de onderkant van het perceel, maakt het mogelijk om een ​​deel van het gebouw te begraven, waardoor de impact van de bijna 600 m2 gebouwde ruimte wordt geminimaliseerd.

Een dergelijke constructie lichtheid geven en deze ook in de aarde wortelen, wordt het belangrijkste architecturale leidmotief.

moderne woning zwembad tuin

Kijk naar de lucht. Stel je open voor het landschap met behoud van alle mogelijke privacy. Beperk de ruimtes en geef ze een menselijke maat, comfortabel en comfortabel om in te leven. Het plot verbreden door visuele diagonalen te openen en de volumes aan de uiteinden te doorbreken. Leg de zon maar ook de schaduw vast. Dakranden, luifels, schuifpanelen, uitkragingen en dennen. Veel pijnbomen.

moderne tuin overdekt terras

Interieur inrichting

De ruimtes van het perceel zijn georganiseerd in 5 semi-niveaus in een soort spiraal die ze met elkaar verbindt.

Het toegangsniveau bevat de vleugel van de slaapkamers, met een dubbele circulatie van binnen naar buiten, zodat vanaf elke kamer het gedeelte van het zwembad rechtstreeks kan worden bereikt.

casa campo moderne woning spanje

Vanaf dit niveau ga je omhoog naar de studeerkamer, een multifunctionele ruimte gemarkeerd door het gevouwen dak van hout en zink dat uitkomt op het landschap, of je gaat naar het niveau van de keuken, de woonkamer en de speelkamer. Deze twee ruimtes zijn met elkaar verbonden door de dubbele driehoekshoogte naast de trap en de verhoging van de woonkamer.

Een semi-lager niveau bevat het zwembad en de ontspanningsruimte buiten, verbonden met de vorige door 4 treden die over de hele breedte van het terras lopen.

modern interieur strakke witte muren

moderne houten trap

Ramen en glazen schuifpuien

Overal zijn grote raampartijen en glazen schuifpuien gerealiseerd, die de woning voorziet van natuurlijk zonlicht. Naast mooie warme houten luiken aan de buitenkant van de woning, zijn er rolgordijnen binnen in huis opgehangen als raamdecoratie.

moderne woonkamer glazen schuifpui

Naast dat de kleur perfect past bij het warme interieur, bieden rolgordijnen verschillende voordelen. Zo zijn ze eenvoudig te installeren, en ze hebben een isolerende en energiebesparende eigenschap. Je kunt ook denken aan duo rolgordijnen, die uit twee verschillende lagen stof bestaat die je over elkaar of juist onder elkaar kunt schuiven. Het voordeel is dat je in staat bent om met licht en privacy te spelen. Duo rolgordijn op maat is bovendien al mogelijk voor nog geen 50 euro!

moderne slaapkamer glazen schuifpui

Beton in interieur

En tenslotte de benedenverdieping in de semi-kelder met een gymzaal, voorzieningen en een woonkamer met een secundaire keuken. Dit niveau bevat een buitengebied dat is uitgegraven in het terrein dat wordt afgebakend door een soort betonnen elementen: banken, trappen, hellingen, plantenbakken, gebogen muren, enz. in een continue dialoog met het landschap.

Het is de verschillende relatie en verbinding tussen deze niveaus die de rijkdom van gewenste omgevingen en nuances bevordert.

moderne houten keuken betonvloer

Forografie: Mariela Apollonio

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam