Woonkamer inspiratie

Open boekenkast in de woonkamer


Zou jij graag een mooie open boekenkast in jouw woonkamer willen hebben, maar je hebt geen idee op welke manier? In dit blogartikel laten we aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden zien, hoe je een open boekenkast een plekje kan geven in de woonkamer.

Open boekenkast in de woonkamer

Bekijk hier op welke manieren je een mooie open boekenkast een plekje kunt geven in de inrichting van je woonkamer.

Een boekenkast is meer dan alleen een kast voor boeken – In de praktijk is het een multifunctionele kast, die je voor alles en nog wat kunt gebruiken in huis. Natuurlijk zou je het enkel kunnen gebruiken voor je boekencollectie, maar een open boekenkast is ook de ideale manier om spullen in op te bergen. Mooie spullen die gezien mogen worden, en onderdeel vormen van je interieur.

Het kan soms echter een uitdaging zijn om te bepalen hoe je een open boekenkast kunt integreren in je interieurontwerp. Hierbij hebben we het dus over de positie ten op zichte van de andere meubels in de woonkamer, zoals de bank, de TV meubel en bijvoorbeeld de eettafel.

Elke woonkamer is natuurlijk anders, en er is dan ook geen goed of fout. Om je een idee te geven van wat er mogelijk is, willen we jou inspireren met een aantal inspiratie voorbeelden van verschillende soorten woonkamers, waar gekozen ins voor een open boekenkast.

Lees ook: 10x Grote kasten voor de woonkamer

grote open boekenkast naast de bank tegen muur

In deze mooie woonkamer, is een grote open boekenkast tegen de muur naast de bank geplaatst. Het mooie is dat de kast mooi uitgelijnd is met de hoogte van de deuropening ernaast.

open boekenkast op maat ronde hoeken

RUM studio heeft dit super mooi appartement ontworpen. In de leefruimte is een kleine l-vormige woonkamer gecombineerd met een open keuken. Middels een grote boekenkast op maat, die helemaal doorloopt naar de keuken, zijn deze ruimtes op een stijlvolle manier met elkaar verbonden. | Fotografie: Hanna Połczyńska / kroniki.studio

Lees ook: L vormige woonkamer

lage open boekenkasten naast raam

Hier zijn twee boekenkasten geplaatst naast het raam en de radiator. In plaats van hoge boekenkasten, is er gekozen voor twee lage open boekenkasten, waar je ook spullen óp kunt plaatsen, en dat te combineren met mooie lijsten aan de muur boven de kasten.

open boekenkast roomdivider woonkamer eetkamer

Je kunt een grote boekenkast ook als roomdivider gebruiken, zoals hier tussen de woonkamer en de eethoek. Door kasten met de rug tegen elkaar te plaatsen, heb je aan beide zijden een boekenkast.

Lees ook: Leuke en praktische scheidingswand inspiratie en ideeën!

grote boekenkast achter de bank tot plafond

Heb je een geen TV en TV meubel, dan zijn er meer mogelijkheden. In deze woonkamer met een super hoog plafond, is er gekozen voor een mega grote boekenkast tot aan het plafond. Met een grote spiegelwand aan de andere kant, is het ruimtelijk effect ook nog eens vergroot.

Met een zwevende open boekenkast houd je het luchtig en ruimtelijk in een kleine woonkamer.

Met een zwevende open boekenkast houd je het luchtig en ruimtelijk in een kleine woonkamer. Het is ook mooi dat de plinten netjes onder de kast door blijven lopen.

open boekenkast woonkamer grote wandplanken

In deze woonkamer is een grote nis aanwezig in de zithoek, die perfect is ingericht met een grote boekenkast van de vloer tot het plafond, met behulp van grote wandplanken.

Ook een kleine nis kan heel mooi zijn voor een open inbouw boekenkast - Hier te zien in een schuine muur tussen de eethoek en de zithoek.

Ook een kleine nis kan heel mooi zijn voor een open inbouw boekenkast – Hier te zien in een schuine muur tussen de eethoek en de zithoek.

Lees ook: 10x Inbouwkast maken

In dit prachtige interieur van Jennie en Per Liljefors hebben we dit knusse zithoekje gevonden, met een stijlvolle vintage open boekenkast aan een smalle muur.

In dit prachtige interieur van Jennie en Per Liljefors hebben we dit knusse zithoekje gevonden, met een stijlvolle vintage open boekenkast aan een smalle muur.

moderne lage boekenkasten open woonkamer

De Belgische architect en ontwerper Dries Otten is verantwoordelijk voor de renovatie van deze loft in een voormalige Auwegemvaartschool in Mechelen. Met meerder lage open boekenkasten, waar zowel boeken, platen als andere mooie spullen worden opgeborgen, is de grote open ruimte netjes afgebakend. | Fotografie: Jef jacobs

open boekenkast op maat rond deur

Met een maatkast benut je niet alleen alle centimeters aan de muur, het ziet er ook gewoon heel mooi uit. In deze woonkamer, met schuine wanden, is een grote open boekenkast op maat gemaakt, rekening houdend met de deur naar de slaapkamer.

grote open boekenkast tv meubel

Dit luxe interieur is ontworpen door Anderman Architects, die in de woonkamer gekozen heeft voor een grote open boekenkast op maat, gecombineerd met de TV meubel. Een geweldige manier om kabels weg te werken van de televisie. De boekenkast is voorzien van een ladder, zodat je bij de hoogste planken kunt komen. | Fotografie: Amit Geron

Lees ook: Cinewall

grote open boekenkast naast deur

Prosvirin Design heeft deze moderne woonkamer ontworpen met open keuken en bareiland. De open boekenkast is hier naast de deur geplaatst, zowel dicht bij de woonkamer als de keuken.

lage open boekenkast achter de bank

Een boekenkast hoeft niet hoog te zijn om indruk te maken. Dat laat Mass Operations zien in deze stoere industriele woonkamer, waar een lage brede boekenkast is geplaatst achter de bank. Zoals we ook in de andere voorbeelden hebben laten zien, bieden lage boekenkasten de mogelijkheid om de muur te decoreren met wanddecoratie.

open boekenkast en dressoir in moderne woonkamer

Een boekenkast kan prima gecombineerd worden met een dressoir. Dat bewijst NOE9 in deze moderne woonkamer, waar aan de ene muur een brede lage dressoir is geplaatst, en aan de andere grote muur een grote open boekenkast. De bank is perfect uitgekozen, waar je aan twee kanten kunt zitten. | Fotografie: Simone Furiosi

grote open boekenkast van woonkamer naar gang

Dit is de chique woonkamer van het WL Penthouse project, ontworpen door Dikla Vaturi. Naast de TV wand, is haaks een grote open boekenkast ontworpen, die van de woonkamer doorloopt naar de gang.

grote open boekenkast naar boven verdieping

Deze speelse woonkamer heeft een enorm hoog plafond en een wenteltrap naar de vide. Met een grote open boekenkast, die helemaal doorloopt naar de bovenverdieping, is een geweldige blikvanger gecreëerd.

Vragen?

Zoals je kunt zien, zijn er ontzettend veel manieren om een grote open boekenkast een plekje te geven in verschillende soorten woonkamers – Of je nou een hele grote of juist een kleine woonkamer hebt. Heb je verder nog vragen? Laat het ons weten via een reactie of via een bericht via het contactformulier.

 

 

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam