Woonkamer inspiratie

L vormige woonkamer


l vormige woonkamer

Een l vormige woonkamer inrichten kan een flinke uitdaging zijn. Tegelijkertijd kan het een groot voordeel zijn om een l vormige woonkamer te hebben, mits je het natuurlijk op de juiste manier inricht. Laten we voorop stellen dat er niet één goede manier is. L vormige woonkamers kunnen namelijk ook heel verschillend zijn. De ene woonkamer is klein, de ander juist groot. Daarnaast moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met de locaties van verschillende objecten zoals de ramen, de deuren of een open haard. En als je een open keuken, dan kan dat ook weer een heel ander verhaal zijn.

Op deze pagina delen we een aantal praktische tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden voor het inrichten van een fijne l vormige woonkamer. Heb je verder nog vragen? Deze kunnen gesteld worden helemaal onderaan deze pagina. Heel veel succes!

Stap 1 – L vormige woonkamer inrichten

Voordat je gaat beginnen met het inrichten van de l vormige woonkamer, is het belangrijk eerst af te vragen wat voor functionele gebieden je wilt creëren. Begin met het bepalen waar je de zithoek wilt, omdat die vaak het belangrijkste is in een woonkamer. Als je woonkamer groot genoeg is, dan zou je bijvoorbeeld ook een eethoek of een werkplek in de woonkamer kunnen inrichten. Maar er zijn nog veel meer andere leuke ideeën. Denk aan een leeshoek, een tweede loungehoek, of een speelhoek voor de kinderen.

Stap 2 – Plattegrond maken

Als je bedacht hebt wat voor functionele gebieden je wilt inrichten in de l vormige woonkamer, kan het erg handig zijn om een plattegrond te maken. Een plattegrond zorgt voor overzicht en voorkom je dat je telkens meubels en en weer moet schuiven. Je zou een plattegrond gewoon met pen en papier uit kunnen tekenen, maar je zou ook een online tool kunnen gebruiken. Ideaal voor als je geen tekenwonder bent.

Zoals gezegd, is elke l vormige woonkamer anders. Om je een idee te geven van hoe je een l vormige woonkamer kunt inrichten, hebben we een l vormige woonkamer met een open keuken als voorbeeld genomen. Zulke ruimtes komen tegenwoordig namelijk heel vaak voor. We hebben vijf plattegronden gemaakt om te laten zien wat voor mogelijkheden je hebt als het gaat om de indeling van de woonkamer.

L vormige woonkamer plattegrond 1

Het is het meest praktisch om de eettafel zo dicht mogelijk bij de open keuken te plaatsen. Op die manier hoef je minder ver te lopen bij het tafeldekken en afruimen van de tafel na het eten. In deze plattegrond is de eethoek met de grote eettafel en zes eetkamerstoelen tussen de open keuken en de zithoek. Door de hoekbank/loungebank met het lange gedeelte tegen de muur te plaatsen, creëer je een open gevoel in de woonkamer.

L vormige woonkamer plattegrond

L vormige woonkamer plattegrond 2

Deze plattegrond laat in principe dezelfde indeling zien als plattegrond 1. Het verschil zit in de zithoek. In plaats van de bank tegen de muur te plaatsen, is de bank met de rug achter de zithoek geplaatst. Hoewel de woonkamer hierdoor minder open is, is de zithoek wel meer intiem geworden. De TV meubel is uiteraard ook verplaatst naar de andere muur.

L vormige woonkamer plattegrond

L vormige woonkamer plattegrond 3

Ook deze plattegrond is een variant op plattegrond 1. In plaats van een hoekbank, is hier gekozen voor een twee- of driepersoonsbank tegen de muur. Dit is gecombineerd met twee fauteuils naast elkaar, die met de rug naar de eethoek zijn geplaatst.

L vormige woonkamer plattegrond

L vormige woonkamer plattegrond 4

In deze plattegrond kan je zien hoe de indeling is als de eethoek aan de andere kant van de l vormige woonkamer is geplaatst ten op zichte van de open keuken. Hier is de zithoek dus tussen de open keuken en de eethoek ingericht.

L vormige woonkamer plattegrond

L vormige woonkamer plattegrond 5

De opstelling van de zithoek is in deze plattegrond iets anders dan bovenstaande opstelling. De bank is met de rug naar de keuken geplaatst, waardoor de zithoek meer verbonden is aan de eethoek.

L vormige woonkamer plattegrond

Inspiratie voorbeelden van l vormige woonkamers

Natuurlijk hebben we ook hele mooie inspiratie voorbeelden voor je gevonden. Zoals je zult zien, zijn er heel veel mogelijkheden wat betreft de indeling en de inrichting.

L vormige woonkamer inrichten

Indeling L vormige woonkamer

L vormige woonkamer

L vormige woonkamer ideeen

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer tips

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam