Interieur ideeën

Cinewall


Wil je een mooie en strakke cinewall waar je jouw TV, inclusief soundbar en elektrische haard in kunt verwerken? Nice! Om je hierbij een handje te helpen, vind je op deze pagina handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden. Heel veel succes met dit super leuke project!

cinewall

Met een cinewall, ook wel TV wand genoemd, creëer je een super luxe look in jouw woonkamer of slaapkamer. In feite is het gewoon een extra muur die je tegen een bestaande muur bouwt, waarbij je rekening houdt met het ophangen van de televisie, randapparatuur en een elektrische haard. Eventueel zou je het ook kunnen combineren met opbergruimte, in of naast de cinewall. Het grote voordeel is dat je alle kabels en draden netjes kunt wegwerken en verbergen, waardoor je een hele strakke en minimalistische look krijgt.

In deze strakke cinewall vind je een super mooie elektrische haard van  bioKamino, waar je doorheen kunt kijken naar de tuin.

In deze strakke cinewall vind je een super mooie elektrische haard van bioKamino, waar je doorheen kunt kijken naar de tuin.

Wil jij ook een cinewall in jouw interieur maken of laten maken? Wij hebben handige tips, leuke ideeën en de mooiste cinewall inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, waar je direct mee aan de slag kunt. Om ervoor te zorgen dat je zonder problemen je cinewall kunt (laten) maken en ervan en zorgeloos kunt genieten, zijn er een aantal bbelangrijke punten waar je op moet letten:

1. Formaat van de TV

Als het om tv’s gaat, is het formaat erg belangrijk. Hoewel grote tv’s als luxe wordt ervaren, is het niet altijd zo dat hoe groter hoe beter het is. Het perfecte formaat van zowel je TV als de cinewall, is afhankelijk van de verhoudingen. Hierbij moet je dus letten op hoe groot de ruimte is, hoe groot de muur is waar de cinewall wordt geplaatst, de kijkafstand, de hoogte van het plafond, noem maar op.

Op basis daarvan kan je bijvoorbeeld beter bepalen of het mogelijk en mooi is om de TV te combineren met alle randapparatuur, de elektrische haard en eventuele opbergruimte. Als de TV te dicht op de haard zit, zal dat heel krampachtig aanvoelen, terwijl een te grote afstand ook niet mooi is. Heb je dus al een TV, bepaal dan het formaat van de cinewall op basis van die TV. Wil je een nieuwe TV kopen, bepaal dan voor formaat het meest geschikt is voor jouw ruimte, zodat je ook het formaat van de cinewall daarop kunt bepalen.

Deze luxe cinewall is ontworpen door ORM Design Architecture.

Deze luxe cinewall is ontworpen door ORM Design Architecture.

2. Randapparatuur

Bedenk vooraf goed of je randapparatuur in de cinewall wilt opnemen. Met randapparatuur bedoelen we alle apparatuur die je op je TV kunt aansluiten. Zo zijn soundbars bijvoorbeeld erg populair. Maar daanaast kan je ook denken aan de mediabox, andere speakers of bijvoorbeeld gameconsoles zoals een Playstation, Nintento Switch of Xbox. Voor een mooie strakke look, kan het een goed idee zijn om bepaalde randapparatuur achter deuren te verbergen, terwijl het mooi kan zijn om de soundbar wel open te laten. Wat je ook besluit, onderstaand punt is hierin erg belangrijk.

Architectuur- en interieurontwerpbureau Assembledge+ heeft voor een project een geweldige op maat gemaakte cinewall gemaakt, met een op maat gemaakte houten kast rondom de cinewall.

Architectuur- en interieurontwerpbureau Assembledge+ heeft voor een project een geweldige op maat gemaakte cinewall gemaakt, met een op maat gemaakte houten kast rondom de cinewall.

3. Elektriciteit en kabels

Het laatste dat je wilt, zijn stroomkabels, antennekabels en audiovisuele bedrading die de strakke, eigentijdse uitstraling van je nieuwe cinewall verpesten. Plan dus vooruit met de locatie van apparaten en zorg ervoor dat er een geschikt verborgen kanaal is om de bekabeling te leiden waar het moet komen. Je wilt ook dat er voldoende stopcontacten aan de achterkant van de cinewall zijn geïnstalleerd, zodat je geen verlengkabels nodig hebt. De stopcontacten kunnen worden verzonken of, omdat ze verborgen zijn in de cinewall, aan het oppervlak worden gemonteerd voor een snellere installatie. Zorg ervoor dat ze toegankelijk zijn voor het geval er toekomstig onderhoud nodig is.

4. Elektrische haard

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een elektrische haard voor je cinewall. Het belangrijkste is dat je een inbouwhaard moet kopen in plaats van een hanghaard. Daarnaast is het belangrijk dat de haard een verwarming heeft aan de voorkant. Je wilt namelijk dat de gegenereerde warmte de kamer binnenkomt en niet verloren gaat in de nis of je tv verwarmt (en mogelijk beschadigd). Dit is dus een absolute must. Het formaat is natuurlijk ook iets waar je over na moet denken. Naast dat je kunt kiezen voor een haard dat breder of smaller is dan de TV, kan het ook mooi zijn als de haard net zo breed is als de cinewall zelf.

Hoe kan je een cinewall maken?

Door de populariteit zijn er steeds meer partijen die een kant en klare cinewall voor je kunnen maken. De kosten hiervan lopen uiteen van 1000 – 2000 euro. Hier zitten de kosten nog niet bij voor het kopen van een nieuwe TV, randapparatuur en elektrische haard. Daarnaast komen er ook nog eventuele kosten bij voor het verplaatsen van stopcontacten. Hetzelfde geldt ook als je de cinewall op een speciale manier wilt afwerken, anders dan stucen en verven. Denk bijvoorbeeld aan betonstuc, tegels, houten wandbekleding, noem maar op.

Deze cinewall is betegeld met stoere betonlook tegels.

Deze cinewall is betegeld met stoere betonlook tegels.

Het bouwen van een cinewall is echter niet super ingewikkeld, vooral niet als je al voldoende stopcontacten op de juiste plek hebt. Voor een ervaren doe-het-zelver zou dit dus geen probleem moeten zijn. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat je wensen zijn. Een eenvoudige cinewall maken waar alleen de TV en elektrische haard ingebouwd worden is een stuk eenvoudiger dan een uitgebreide cinewall met verschillende vormen van opbergruimte.

Susanna Cots heeft voor een project een super mooie cinewall ontworpen die afgewerkt is met houten wandbekleding. In plaats van de TV en elektrische haard boven elkaar te hangen, zijn ze naast elkaar geplaatst.

Susanna Cots heeft voor een project een super mooie cinewall ontworpen die afgewerkt is met houten wandbekleding. In plaats van de TV en elektrische haard boven elkaar te hangen, zijn ze naast elkaar geplaatst.

Dit project omvat het bouwen van het frame (met metalen studs of houten latten), de afwerking met MDF platen en de afwerking van de cinewall. Zo zou je het dus kunnen verven met een gewenste kleur, maar je kunt dus ook voor een andere afwerking kiezen. Bij het bouwen van het frame houd je natuurlijk rekening met het formaat van zowel de TV, de elektrische haard als de afstand tussen deze twee. Met behulp van een TV beugel, wordt de TV aan de originele muur opgehangen.

Als je online zoekt, zijn er verschillende handleidingen te vinden voor het maken van een cinewall. Hieronder vind je ook een stap voor stap video handleiding:

Bekijk ook:
Hoe bepaal je de ideale plek voor je TV
TV ophangen? 5x Tips
TV verbergen met een schuifpaneel
10x TV meubel met opbergruimte

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam