Huis inrichting

LED TL buizen zijn mooi!


LED TL buizen worden steeds populairder. Niet alleen als vervanging van ouderwetse TL buizen, maar ook als mooie decoratieve lampen in winkels, restaurants, kantoren, en zelfs in woningen. Hoewel de ouderwetse TL buizen bekend staan om het lelijke felle licht, kunnen de moderne LED TL buizen juist heel mooi zijn. Daarnaast bieden ze ook nog eens een aantal fijne voordelen. Lees snel verder!

led tl buizen

Wat zijn de voordelen van LED TL buizen

Voordat we laten zien hoe mooi LED TL buizen kunnen zijn, is het ook belangrijk om te weten wat de voordelen van LED TL buizen zijn, vooral als je nog gebruik maakt van de ouderwetse TL buizen. Als je oude TL buizen kapot zijn, of bijvoorbeeld constant flikkeren, dan is het echt tijd om deze te vervangen met LED TL buizen. LED verlichting biedt geld- en milieubesparende eigenschappen: een langere levensduur, een lager energieverbruik en de afwezigheid van giftig kwik. LED lampen kan je ook veel beter richten, wat betekent dat je het licht kunt richten waar je het wilt.

Duurzaam

Toegegeven, LED TL buizen kosten meer dan ouderwetse TL buizen, maar door de populariteit worden ze steeds meer in grotere aantallen geproduceerd, wat ervoor zorgt dat ze steeds goedkoper worden. Daarnaast kan je ook besparen op de kosten van het vervangen van voorschakelapparaten door over te stappen op LED verlichting. Lineaire LED TL buizen gaan 50.000 uur of meer mee, wat bijna twee keer zo lang is als oude TL buizen. Ze zijn dus een stuk duurzamer.

Kostenbesparing

De echte besparingen zie je vooral terug op de lange termijn, dankzij het geringe energieverbruik van LED TL buizen. In vergelijking met oude TL buizen kunnen LED TL buizen je 20 tot 50 procent of meer besparen op energiekosten. Reken maar uit en je zult merken dat het overschakelen op de LED varianten je na verloop van tijd meer dan terugverdient. Waarom zou je wachten, gezien de kostenbesparingen zo drastisch is op de lange termijn?

Milieuvriendelijk

Daarnaast zijn LED TL buizen ook een stuk beter voor het milieu. Door minder energie te verbranden, en omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, verminderen ze de CO2-uitstoot. Bovendien bevatten LED-lampen geen kwik, in tegenstelling tot de ouderwetse Tl buizen. Dit onderdeel is zo giftig dat nationale en lokale wetten vereisen dat fluorescerende stoffen worden gerecycled in plaats van in de prullenbak te worden gedumpt. Bovendien zijn oude TL buizen kwetsbaar en kunnen ze breken, wat gevaarlijk is voor mens en milieu. LED lampen zijn daarentegen onbreekbaar en veel steviger dan fluorescerende lampen. Dat maakt ze een veiligere keuze voor elke toepassing, wat vooral belangrijk als je met kinderen te maken hebt.

Betere verlichting

Naast milieu- en economische overwegingen bieden leds nog andere voordelen. In tegenstelling tot oude TL buizen heb je met LED TL buizen geen last van flikkerend licht. LED verlichting geven ook een helderder licht, waardoor ze ideaal zijn voor kantoren en werkplekken thuis. En in tegenstelling tot fluorescentielampen hebben LED TL buizen geen langzame opwarmperiode; in plaats daarvan geven ze direct 100% helderheid. LED TL buizen zijn bovendien verkrijgbaar in een breed scala aan kleurtemperaturen – van warm tot koud, waardoor je de mogelijkheid hebt om het soort verlichting te kiezen die precies goed past voor de ruimte waar je de verlichting nodig hebt.

LED TL buizen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Let bij de aanschaf van de LED tl-armatuur wel op de IP waarde. LED tl-armaturen met waarde IP22 zijn niet waterdicht en alleen binnen te gebruiken. Wil je buiten gebruiken, of bijvoorbeeld in een vochtige ruimte zoals de badkamer, ga dan op zoek naar LED tl-armaturen met IP65. Deze zijn namelijk wel waterdicht.

Inspiratie voorbeelden van het gebruik van mooie LED TL buizen

TL buizen staan erom bekend dat het vooral functionele verlichting biedt, en niet echt mooi en decoratief zijn. Hoewel we begrijpen waar deze gedachte vandaan komt, kunnen LED TL buizen wel degelijk heel mooi zijn. Dat willen we dan ook laten zien aan de hand van een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden.

1. Kledingwinkel La Plata

BBC Arquitectos heeft de Argentijnse kledingwinkel La Plata ontworpen. Vier indrukwekkende industriele zeecontainers zijn aan het plafond opgehangen, en bevatten displays voor de producten in de winkel. Flexibele meubelstukken, waaronder verrijdbare planken en tafels, vormen een aanvulling op de gemonteerde vitrines en versterken het open gevoel van de hoofdruimte. LED TL buizen zijn aan het plafond gehangen en decoratieve details zoals geschilderde fietswielen worden voor een muur gehangen om de industriële look te complementeren.

led tl buizen kledingwinkel La Plata

2. LED TL buizen boven de trap

De Britse architect Neil Dusheiko ontwierp de gelijkvloerse structuur voor klanten die een extra woonkamer en slaapkamer aan de achterkant van hun huis wilden toevoegen. Een nieuwe trap verbindt de overloop van de bestaande trap van het huis met de tuin, waardoor ook een verkorte route ontstaat van de extra slaapkamer naar de badkamer op de bovenverdieping. Smalle uitsparingen in het plafond rond de trap huisvesten LED TL buizen, passend bij de het moderne strakke trapontwerp.

led tl buizen trap

3. Kantoor van Crosswater

Een 64 meter lange houten structuur is ontworpen door Threefold Architects om afgelegen werkplekken, trappenhuizen en informele ontmoetingsruimtes te creëren in dit gedeelde kantoorgebouw in het zuidoosten van Londen. Verlichtingsarmaturen zitten tussen de wit geschilderde vinnen, terwijl LED TL buizen verticaal hangen om extra verlichting te bieden.

led tl buizen kantoor crosswater

4. In het toilet

Het in Londen gevestigde Studio Tilt gebruikte 17e- en 18e-eeuwse koffiehuizen als referentie voor het ontwerp van dit café en culturele locatie aan de gracht. Studio Tilt werd door evenementenbureau Proud Galleries uitgedaagd om een flexibele ruimte te ontwerpen die plaats zou bieden aan zowel catering- als tentoonstellingsfuncties. In het toilet is de muur van mat acryl van achteren verlicht door LED TL buizen. De verlichtingsniveaus kunnen worden aangepast aan het evenement.

led tb buizen toilet

5. LED TL buizen als kunst

De ontwerpers van BETILLON / DORVAL‐BORY hebben onderstaand strak, modern en minimalistisch wit appartement ontworpen. Een klein appartement die op een heel bijzondere manier is ingericht en een speelse indeling heeft gekregen. Verrassend genoeg hebben de ontwerpers gekozen voor LED TL buizen. En niet zomaar, aan de strakke witte wand bij de open witte trap, is een soort kunstwerk gecreëerd met de moderne LED lampen.

led tl buizen als kunst

6. No Wódka

De winkel van No Wódka is door de architecten van KONTENT opgedeeld in twee ruimtes: verplaatsbare voorkant en een vaste, stevige achterkant. De voorruimte bestaat uit beweegbare elementen zoals een toonbank, kasten en etalagesamenstelling die kunnen worden aangesloten, losgekoppeld en verschoven, afhankelijk van de winkelbehoeften. Stalen steigerbalken vormen een groot raamwerk in de achterruimte, die het volume van het winkelinterieur benut. Verticale buizen dragen de volledige massa van de constructie over naar de grond, waar ze op vierkante voetplaten rusten om de belasting te spreiden. Door de koppelingscomponenten van het steigersysteem kunnen multiplexplanken op verschillende beloopbare platformhoogtes worden geplaatst waardoor er in ruimtelijk volume kan worden gespeeld. Naast witte railsverlichting aan het plafond, zijn er ook stoere LED tl buizen gebruikt als verlichting in de winkel.

led tl buizen winkel no wodka

7. Zags Offices

Studio Razavi Architecture heeft een kantoorontwerp gemaakt voor Zags, een startend softwarebedrijf gevestigd in New York. Door op elke hoek glazen scheidingswanden te plaatsen, konden ze profiteren van de plattegrond en de gewenste variatie en compartimentering creëren die de huurder nodig had. De ontwerpers concentreerden zich op het creëren van een verlichtingsschema dat de verschillende delen van de vloer zou weven. Omdat de bestaande structuur een stijf raster is dat ze kozen om zichtbaar te laten, net als de originele vloeren, hebben ze ervoor gekozen om de armaturen ver onder plafondhoogte te hangen om een nieuw datum te creëren en door te kiezen voor een mooie LED TL buizen om het verlichtingsschema te relateren aan zowel op de ruwe zichtbetonoppervlakken als op de firmanaam van de klant.

led tl buizen zags offices

8. Intera Partners

Kokema Design heeft het kantoorontwerp gerealiseerd voor Intera Partners, een investeringsmaatschappij, gevestigd in Helsinki, Finland. De uitgangspunten van het project waren uniek: hoge ruimte met grote ramen met een spectaculair uitzicht over de Esplanade – bekende straat in het hart van Helsinki. Deze ruimte bood veel kansen, maar vereiste tegelijkertijd een professionele houding en een hoogwaardige implementatie op een zeer gedetailleerd niveau. Als verlichting is er gekozen voor een combinatie van ledstrips, LED TL buizen en plafondlampen.

led tl buizen intera

9. Minimalistisch kantoor

De Koreaanse architecten Khan Project hebben voor zichzelf een laboratoriumachtige studio ontworpen in Seoul waar het personeel doktersjassen draagt en op blote voeten lopen. Afgezien van de houten bureaubladen en stoelpoten is elk oppervlak wit, inclusief de muren, het plafond, de vloer en de boekenplanken. LED TL buizen creëren helderwitte strepen over het plafond, terwijl items op de boekenplanken worden opgeborgen in witte mappen en opbergdozen.

led tl buizen minimalistisch kantoor

10. Warme LED TL buizen in hotel

De Portugese architectuurstudio Virgula I heeft lokale Iberische kastanje gebruikt om warmte en karakter te geven aan deze hotelrenovatie in de stad Vila Nova de Cerveira. Het kantoor van Virgula I in Porto werd gevraagd om een bestaand gebouw uit 2006 aan te passen en uit te breiden om de faciliteiten voor gasten van Hotel Minho, in een pittoreske regio in het noorden van Portugal, te verbeteren. Een reeks binnenpatio’s geflankeerd door glazen wanden zorgen ervoor dat natuurlijk licht de behandelkamers en zwembaden van de spa bereikt. Deze ruimtes zijn bekleed met kastanjehouten planken en voorzien van plafonds van houten stroken met in de kieren aangebrachte LED TL buizen.

warme led tl buizen

Bekijk ook:
Soorten armaturen voor LED lampen
Waarom kiezen voor LED lampen?
Waarop moet je letten bij de aanschaf van een LED-lamp?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam