Interieur ideeën

Soorten armaturen voor LED lampen


Op het gebied van verlichting en lichtbronnen zijn LED lampen helemaal hot. Je zou wel kunnen zeggen dat 2016 het jaar was van LED. En deze trend zal ook ongetwijfeld doorzetten in 2017. Logisch ook, gezien de voordelen van LED lampen in vergelijking met gloeilampen en halogeen lampen. Je verbruikt veel minder stroom (wel tot zeven keer minder), LED lampen hebben een enorme lange levensduur, LED lampen zijn super milieuvriendelijk, LED lampen worden niet waarom (je hoeft dus niet bang te zijn dat je je vingers brandt), noem maar op. En tegenwoordig geven LED lampen ook heel mooi warm licht. Een ideale lichtbron dus. Maar de armaturen zijn op z’n minst net zo belangrijk. Waar zou je allemaal uit kunnen kiezen?

LED inbouwspots

Inbouwspots zijn super strak en vormen in veel moderne woningen de hoofdverlichting. Vroeger werden voornamlijk halogeenlampen gebruikt voor inbouwspots, maar tegenwoordig zou je dus ook LED kunnen nemen.

LED opbouwspots

Opbouwspots zou je kunnen vergelijken met inbouwspots. Het grote verschil is natuurlijk dat opbouwspots tegen het plafond wordt gemonteerd in plaats van in het plafond. Ook voor opbouwspots kan je nu LED verlichting gebruiken.

led-opbouwspots

LED vloerlamp

Vloerlampen zijn geschikt als richtlamp maar ook als spreidlamp. De LED lamp zijn door de verkrijgbare sferen voor beide doeleinden geschikt.

led-vloerlamp

LED hanglamp

Een van de grote voordelen van LED is dat het niet warm wordt. De populaire Studio Snowpuppe hanglamp heeft een lampenkap van gevouwen karton. Daarom is een LED lamp ideaal!

led-hanglamp-snowpuppe

LED tafellamp

Een tafellamp is ook een mooie vorm van armatuur voor een LED lamp. Voor op een bijzettafel in de woonkamer of bijvoorbeeld als nachtlamp op het nachtkastje in de slaapkamer.

led-tafellamp

LED plafondlamp

Tot slot mag de plafondlamp natuurlijk niet ontbreken!

led-plafondlamp

Wil je ook overstappen op LED lampen? Bij Budgetlight hebben ze een super uitgebreid aanbod.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam