Interieur ideeën

Zwart plafond


Zwart is één van de meest populaire kleuren in de wereld van interieur & design. Het is een echte tijdloze kleur. We hebben het hier al over zwarte vloeren en zwarte keukens gehad. Met deze kleur heb je vaak of mensen die het helemaal mooi vinden of mensen die het juist helemaal niets vinden. Ertussenin bestaat eigenlijk niet. Maar hoe zit dat eigenlijk met een zwart plafond?

Zwart plafond

Zwart plafond

Effect zwart plafond

Zwart absorbeert licht, dus als je ervoor kiest om grote oppervlakken zoals de vloer of het plafond zwart te schilderen, is het effect dat de ruimte kleiner lijkt. Sommigen vinden het zelfs somber en benauwend. Als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een wit plafond, dan lijkt een zwart plafond een stuk lager dan een wit plafond. Vandaar dat vaak wordt aangeraden om nooit een plafond zwart te verven als het een laag plafond is. Op die manier maak je het plafond namelijk nóg lager.

Zwart plafond

Zwart plafond

Doen of niet doen?

Eigenlijk wordt een zwart plafond dus in de meeste gevallen afgeraden. Maar tóch als we foto’s zien van ruimtes met een zwart plafond, zien ze er allemaal tóch erg mooi uit. Dat geldt voor de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer, en het maakt niet uit of het een hoog of een laag plafond is. Wat vind jij ervan? Zou jij het aandurven of je plafond zwart te verven?

Zwart plafond

Zwart plafond

Zwart plafond

Zwart plafond

Zwart plafond

Zwart plafond

Zwart plafond

Zwart plafond

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam