Meubels

10x Rotan in huis


Rotan meubelen bestaan al super lang. Zo lang zelfs, dat ze een tijdje uit de mode waren. Rotan werd gezien als ouderwets. Je zag rotan meubelen alleen nog bij opa’s en oma’s. Maar guess what!?! Rotan is weer helemaal hot. Sterker nog, Rotan meubel zijn nu, anno 2017, leuker dan ooit!

1. Rotan mand
Een rotan mand is misschien wel het meest voorkomend rotan itempje in huis. Het leuke is dat je het voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Hieronder zie je het gebruikt worden als plantenmand, maar je zou het bijvoorbeeld ook kunnen gebruiken als wasmand, speelgoedmand of tijdschriftenmand.

rotan-mand

2. Rotan bankje
Een rotan bankje is leuk voor de tuin, maar ook in huis kan het een leuke eyecatcher zijn.
rotan-bankje

Wat is Rotan?

Voordat we de mooiste inspiratie voorbeelden laten zien van de leukste rotan meubelen en accessoires in huis, willen we even uitleggen wat rotan is en waar het vandaan komt. Het materiaal rotan komt van de rotanpalm, oftewel de Calamus rotang. Rotan meubelen zijn gemaakt van de geoogste stengels, die aan elkaar worden gevlochten.

Verschil tussen rotan, riet en bamboe

Vaak wordt rotan door de war gehaald met bamboe. Het grote verschil is dat rotan massief is en bamboe hol. Soms wordt rotan ook riet genoemd, maar dat zijn ook twee totaal verschillende dingen. Riet is namelijk een waterplant, en is eigenlijk niet geschikt om meubelen mee te maken, in tegenstelling tot rotan.

Vanwege de uitstraling van het materiaal rotan, geef je een interieur met rotan meubelen een stijlvolle natuurlijke uitstraling. Het past bovendien mooi bij meerdere interieurstijlen zoals een landelijk interieur, een vintage interieur, een Scandinavisch interieur, maar rotan meubelen staan bijvoorbeeld ook erg leuk in een stoer industrieel interieur.

3. Rotan bed
Een rotan bed, het perfecte bed voor de bohemien slaapkamer!

rotan-bed

4. Rotan eetkamerstoel
De rotan eetkamerstoel is enorm populair. Nóg leuker is om het te combineren met andere kleuren of stijlen eetkamerstoelen.

rotan-eetkamerstoel

5. Rotan hanglamp
Rotan hanglampen staan geweldig boven een grote rustieke houten eettafel, maar ook boven de salontafel in de woonkamer of boven je bed in de slaapkamer is een rotan hanglamp een leuk idee.

rotan-hanglamp

6. Rotan hangstoel
Als je denkt aan een hangstoel in huis, dan zie je meteen een stoere rotan hangstoel voor je. Altijd een goed idee!

rotan-hangstoel

7. Rotan kast
Je ziet het niet heel vaak, maar ook een kast kan uit gevlochten rotan bestaan.

rotan-kast

8. Rotan lounge chair
Op zoek naar een mooie natuurlijke lounge chair? Een rotan lounge chair is wellicht een leuk idee!

rotan-lounge-chair

9. Rotan poef
Rotan poefs zijn handig voor bijvoorbeeld als bijzettafel of als krukje.

rotan-poef

10. Rotan wiegje
We sluiten af met het rotan wiegje. Té leuk toch voor de kinderkamer?

rotan-wiegje

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam