Badkamer inspiratie, Interieur ideeën

10x Wasmachine verhoger


Last Updated on september 21, 2022 by Redactie

Wil je een wasmachine verhoger kopen waarmee je de perfecte hoogte kunt creëren voor je wasmachine en droger? Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren, waardoor het best een uitdaging kan zijn om de beste wasmachine verhoger te vinden voor jou en jouw wasmachine. Ben jij er ook nog niet helemaal uit? Kijk dan snel verder!

wasmachine verhoger

Het midden van de trommel van een gemiddelde wasmachine bevindt zich op een hoogte van ongeveer 55 cm. Dit betekent vrijwel altijd dat je voorover moet buigen, hurken of bukken om de wasmachine in- en uit te laden. Gezien de gemiddelde lengte van een Nederlander, is 1,05 meter de ideale hoogte van het midden van de trommel. Dit betekent dus dat de wasmachine ongeveer 45,05 cm verhoogd zou moeten worden om die hoogte te bereiken.

Je zou een wasmachine kast kunnen kopen of laten maken voor dit probleem, maar je kunt ook denken aan een wasmachine verhoger. Voor het geval je het nog niet wist, een wasmachine verhoger is een platform waar je jouw wasmachine en droger op kunt zetten. Het is vooral geweldig voor wasmachines met een voorlade, omdat je niet meer hoeft te bukken als je je kleding in en uit wilt laden. Dit maakt het niet alleen makkelijker om de was te doen, maar het is natuurlijk ook veel beter voor je rug – een musthave dus voor ouderen en zwangere vrouwen. Als extra bonus hebben sommige wasmachine drogers aan de onderkant ook een lade met handige opbergruimte.

Tot onze verbazing kan je niet bij IKEA terecht voor een wasmachine verhoger, maar gelukkig zijn er heel veel andere winkels en merken die dat wel hebben:

1. Gamma

Gamma heeft twee wasmachine verhoger van het merk Sanivesk. Ze hebben een simpele variant, die een beetje lijkt op een tafeltje met verstelbare poten. Daarnaast hebben ze ook keen wasmachine verhoger met een lade. Ideaal voor het opbergen van kleine spullen zoals wasmiddel, wasknijpers, waspoeder, noem maar op. De goedkope variant is verkrijgbaar voor 81,19 euro en de duurdere variant is 105 euro. Klik hier.

wasmachine verhoger gamma

2. VidaXL wasmachine verhoger dubbel

Wil je naast je wasmachine ook je droger plaatsen? Dan zou je op zoek moeten gaan naar een wasmachine verhoger dubbel. Deze bieden namelijk plaats voor zowel de wasmachine als de droger. Deze dubbele wasmachine verhoger is van VidaXL, waarmee je de wasmachine en droger naast elkaar kunnen plaatsen. Je kunt kiezen uit verschillende draagvermogens (100 of 200 KG) en met of zonder lades. De meest goedkope variant is al verkrijgbaar vanaf 54,99 euro. Klik hier.

vidaxl wasmachine verhoger dubbel

3. Praxis

Net als Gamma, heeft ook Praxis hun eigen wasmachine verhoger, maar dan van een merk, genaamd Sencys. Ook daar kan je kiezen tussen een eenvoudige variant en een uitgebreide variant met lade. De Sencys wasmachine verhoger met lade is met een prijs van slechts 56,24 euro relatief goedkoop. Klik hier om het te bekijken.

wasmachine verhoger praxis

4. Wasmachine verhoger van hout maken

Ben je een beetje handig? Dan zou je ook zelf een wasmachine verhoger kunnen maken. Het grote voordeel is dat je dan helemaal zelf kan bepalen hoe het eruit komt te zien. Bepaal zelf van wat voor materiaal je de verhoger wilt maken, wat voor kleur je het wilt, of je wel of geen lade wilt, en ook de hoogte kan je helemaal zelf bepalen. Als je bijvoorbeeld langer dan gemiddeld bent, kan je zelfs een wasmachine verhoger extra hoog maken. Bij Designs by studio C vonden we deze leuke DIY wasmachine verhoger met lade, gemaakt van hout. Klik hier voor de volledige handleiding.

wasmachine verhoger maken

5. Dubbele wasmachine verhoger met lade maken

Bovenstaande DIY wasmachine droger biedt plaats voor alleen een wasmachine. Wil je een dubbele wasmachine droger maken, om je wasmachine en droger naast elkaar te kunnen plaatsen? Bij Kreg Tool vonden we onderstaand ontwerp. Wat natuurlijk erg handig is, is dat het ook twee lades heeft met heel veel opbergruimte. Interesse om deze te maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

dubbele wasmachine verhohger met lade maken

6. Multiplex wasmachine verhoger

Ben jij een fan van underlayment of multiplex? Goed nieuws, op Etsy vonden we deze stoere handgemaakte berken multiplex underlayment wasmachine verhoger met lade. Het is een universele verhoger, wat betekent dat het geschikt is voor verschillende merken (of je nou een wasmachine of droger hebt van Miele, Bosch, Siemens of Samsung). Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende hoogtes. Klik hier.

multiplex wasmachine verhoger

7. Op maat gemaakte wasmachine verhoger

Wij zijn een grote fan van maatwerk, of dat nou gaat om een maatwerk boekenkast, maatwerk eetbank of maatwerk kledingkast. Het ziet er niet alleen super strak uit, je benut er ook alle centimeters mee van een ruimte. Bij Kati, het gezicht achter Housefulofhandmade.com kwamen we onderstaande op maat gemaakte wasmachine verhoger tegen, waar we erg enthousiast over zijn. De verhoger biedt plaats voor de wasmachine en droger naast elkaar, terwijl de onderkant voorzien is van een lade en twee open vakken, waar wasmanden in geplaatst kunnen worden. Ben jij ook enthousiast geworden, en wil jij ook deze wasmachine verhoger op maat maken voor jouw washok, berging of washok? Klik hier voor de volledige handleiding.

op maat gemaakte wasmachine verhoger

8. IKEA hack

IKEA heeft weliswaar geen wasmachine verhoger, maar dat weerhoudt de fans en de creatievelingen niet om een IKEA hack te verzinnen. Deze mensen hebben hun wasmachine en droger in de keuken staan, maar in plaats van deze gewoon op de vloer te plaatsen, besloten ze om een wasmachine verhoger te maken, tussen de IKEA keukenkasten. Het platform is gemaakt van houten balken en platen, die afgewerkt zijn met grijze RINGHULT kastdeuren van IKEA. Op die manier is het volledig in dezelfde stijl als de rest van de keuken. Klik hier om er meer over te lezen.

ikea wasmachine verhoger

Bekijk ook:
10x Wasmachine kast
10x Tips voor het inrichten van de bijkeuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam