DIY, Interieur ideeën

10x DIY scheidingswand maken


Wil jij je eigen scheidingswand maken voor de woonkamer, slaapkamer, keuken of thuiskantoor? Wij zijn online op zoek gegaan naar mensen die jou zijn voorgegaan, en hun DIY scheidingswand hebben gedeeld. Bekijk ze allemaal en raak geïnspireerd van de mooie inspiratie voorbeelden, handige tips en leuke ideeën!

scheidingswand maken

Met een Scheidingswand kan je twee ruimtes van elkaar scheiden, zonder dat dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld natuurlijk lichtinval en ruimtelijkheid. Een op maat gemaakte scheidingswand is echter niet goedkoop, terwijl een kamerscherm wellicht niet helemaal iets is waar je naar op zoek bent. Als je een laag budget hebt, en wat kosten wilt besparen, kan een eigen scheidingswand maken wellicht dé perfecte oplossing zijn. Om je hierbij te helpen, zijn we op zoek gegaan naar de meest leuke, stoere, mooie en praktische DIY scheidingswanden die je helemaal zelf (misschien met een beetje hulp) kunt maken!

1. Scheidingswand met zwarte houten latten

Sadie Mae, het gezicht achter de blog The Awesome Orange, was heel lang aan het twijfelen wat ze met haar woongedeelte van haar huis wilde doen. Is het de woonkamer of de eetkamer? Moet ze een reling plaatsen zodat niemand van de trede valt als ze aan de eettafel zit? Moet ze een muurbehandeling uitvoeren op de echt lange muur om de ruimtes samen te voegen? Op een dag wist ze het antwoord: ze gaat haar eigen scheidingswand maken – een moderne doe-het-zelf scheidingswand met houten latten! Eentje die de ruimte persoonlijkheid zou geven, licht zou doorlaten en er gewoon super mooi uitziet. Ben jij benieuwd hoe zij dit had aangepakt? Klik hier voor de volledige handleiding.

scheidingswand maken zwarte houten latten

2. Industriële scheidingswand van hout en plexiglas

Dit is de stoere industriële scheidingswand van Wendy, die hulp vroeg bij The Sorry Girls met het maken van een stoere stalen industriële scheidingswand met glas, om een aparte slaapkamer te creëren binnen haar ruime open woonkamer. Om geld te besparen en het veel lichter te maken, hadden ze besloten om het van plexiglas en hout te maken. Het was behoorlijk ingewikkeld om te maken, maar het was zéker te doen. Wil jij ook iets soortgelijks maken voor in jouw huis? Bekijk onderstaande video!

industriele scheidingswand maken hout en staal

3. Gordijnen scheidingswanden voor slaapkamer

Een super leuk idee om scheidingswanden te creëren, dat ook nog eens vrij goedkoop is, is met gordijnen. Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje houtje touwtje, maar het kan êcht heel leuk uitzien. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld die we bij IKEA hebben gevonden. Ze hebben een aparte slaapkamer gecreëerd in de hoek. In plaats van het volledig open te laten, hebben ze gordijnrails opgehangen met behulp van het VIDGA gordijnrails systeem. Het fijne is dat er ook hoekelementen verkrijgbaar zijn, waarmee je de bochten heel mooi kunt maken.

scheidingswand maken gordijnrails

4. Scheidingswand maken van houten latten

Jenny van de blog Suburbanpop.com had onderstaande super leuke scheidingswand gemaakt, om de woonkamer en eetkamer van elkaar te scheiden. Ze had hier eenvoudige verticale walnoot houten latten voor gebruikt tussen de vloer en het plafond. Wat erg fijn is van een dergelijke scheidingswand van houten latten, is dat het lekker licht en ruimtelijk blijft, zowel in de woonkamer als in de eetkamer. Klik hier voor de volledige handleiding.

scheidingswand maken houten latten

5. Scheidingswand kast maken

Heb je een grote slaapkamer die een kast nodig heeft? Maar wil je geen vaste muur? De oudste dochter van Ana White claimde de zolderkamer voor haar slaapkamer. Maar er is geen kast en de plafonds zijn schuin, waardoor de kastopties beperkt waren. De slaapkamer is echter groot genoeg. Als oplossing besloot Ana een grote scheidingswand kast te maken – een semi-permanente scheidingswand dat aan de ene kant mooi is, terwijl het aan de andere kant een rommelige kast mag zijn. Het resultaat is geweldig! Klik hier voor de volledige handleiding.

scheidingswand kast maken slaapkamer

6. Japanse scheidingswand maken

Een Japanse shoji-scherm is een doorschijnend vouwscherm dat meestal fungeert als scheidingswand om privacy en diffuus licht door de kamer te bieden. Een shoji-scherm bestaat meestal uit een houten frame dat is opgevuld met papier, riet of stof. Traditioneel werden shoji-schermen gebruikt als decoratieve displays die legendes en andere elementen uit de Japanse geschiedenis uitbeelden. Bij Wendi van H2obungalow.com vonden we een hele mooie DIY scheidingswand die aan die shojis-chermen doen denken. Benieuwd hoe je zo’n Japanse scheidingswand kunt maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

japanse scheidingswand maken

7. IKEA hack Kallax scheidingswand

De IKEA Kallax kast is veruit dé populairste vakkenkast die bestaat, die ook heel vaak als scheidingswand wordt gebruikt om twee aparte ruimtes van elkaar te scheiden. Bij Ikeahackers.net vonden we onderstaande geweldige IKEA hack, waarbij een Kallax kast is gebruikt om een scheidingswand kast te maken, die van de vloer tot aan het plafond loopt. Ook een hoog plafond in huis, en ben je benieuwd hoe je jouw Kallax kast van IKEA hier voor kunt gebruiken? Klik hier voor de volledige handleiding.

ikea hack kallax scheidingswand kast

8. Verticale tuin als scheidingswand

Verticaal tuinieren is mega populair – niet alleen omdat je daarmee heel veel ruimte kunt besparen, een verticale tuin ziet er vooral ook erg leuk en mooi uit, zowel buiten in de tuin als binnen in huis. Je kunt dit op heel veel verschillende manieren doen, maar dit geweldige idee hadden we nog nooit gezien. We hebben het gevonden bij Bosch, die op hun website laat zien hoe je een verticale tuin kunt creëren, die je ook ideaal kunt gebruiken als scheidingswand. Je kunt grote planten op het platform plaatsen, terwijl je er ook leuke hangplanten aan kunt hangen. Het platform heeft bovendien handige ladekasten waar je kleine spullen in kunt opbergen. En dankzij de kleine wieltjes kan je deze verticale scheidingswand tuin eenvoudig verplaatsen binnen in huis. Klik hier voor de volledige handleiding.

verticale tuin scheidingswand maken

9. DIY scheidingswand maken van houten kratten

Houten kratten zien we vaak gebruikt worden in het interieur, bijvoorbeeld voor speelgoed opbergen, als ladekasten, als schoenenkast, noem maar op. Met houten kratten kan je ook heel eenvoudig je eigen DIY scheidingswand maken, die je ook bijvoorbeeld als boekenkast kunt gebruiken. Het grote voordeel is dat dit DIY project super eenvoudig en goedkoop is. Klik hier voor de volledige handleiding.

diy scheidingswand kast maken houten kisten

10. Houten pallets scheidingswand

Ook houten pallets zijn heel bruikbaar voor DIY projecten voor huis en tuin. Staci, het gezicht achter de interieurblog Myfriendstaci.com had met houten pallets een eenvoudige, maar super stoere scheidingswand gemaakt om haar thuiswerkplek te scheiden van de rest van haar slaapkamer. Aan de scheidingswand aan de kant van de slaapkamer heeft ze een super leuke collage gemaakt van verschillende lijsten. Klik hier voor de volledige handleiding.

scheidingswand kast maken houten pallets

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam