Huis inrichting

Dit moderne appartement is ingericht met opvallende muurkleuren!


Ben jij geen liefhebber van neutrale muurkleuren zoals wit en grijs, maar ga je liever voor opvallende muurkleuren? Dan zal de binnenkijker van vandaag jou ongetwijfeld aanspreken. Dit moderne appartement uit Londen is namelijk ingericht met blauwe, groene en oud roze muren. Kom snel binnenkijken!

woonkamer oud roze muren open boekenkast op maat

Dit project hebben we gevonden in de portfolio van interieur- en architectenbureau Studio Merlin. Het is het appartement van de oprichter van het bureau, Josh Piddock. De bijnaam van het project, Maison Pour Dodo – wat vrij vertaald uit het Frans naar ‘huis om te slapen’ is – werd geïnspireerd door Piddock’s verlangen naar een opgeruimd, rustgevend huis met weinig materieel geluid.

De doelen waren om een ​​royale maar minimale verbonden leefruimte op de eerste verdieping te creëren, terwijl de grootte van de ruimtes op de tweede verdieping opnieuw in evenwicht werd gebracht om een ​​grotere familiebadkamer te creëren. Omdat opslag in woningen altijd een welkome aanvulling is, maar het verzamelen van onnodige dingen kan aanmoedigen, herschikt het project de indeling van het appartement om gecomprimeerde opslag te bieden in minder bruikbare ruimtes en door de combinatie van architectuur en interieurontwerp moedigt het opzettelijk samengestelde minimale wonen in het hart van het appartement.

De opdracht voor het interieurontwerp was om rustgevend Scandinavisch design te creëren met een zachte Franse twist. Pastel franco kleurtinten complimenteren natuurlijke witgekalkte Douglas Fir, gebruikt als vloerbedekking en omhullende muren op gelede plekken om hoogwaardige drempels en informele zitplaatsen met strategisch uitzicht te creëren. Randen zijn overal verzacht/afgerond, terwijl gebleekt essenhout en op maat gemaakte Douglas Fir-meubels gemaakt van projectresten een warmer huiselijk gevoel geven en bouwafval verminderen.

Oude roze muren en sparrenhouten vloer

Een van de eerste kamers die Studio Merlin aanpakte, was de woon- en eetkamer in het appartement. Een fijne lichte ruimte waar een Douglas sparren houten vloer gecombineerd is met super mooie oud roze muren. Door aan de bovenkant van die muren een witte strook te creëren, en op die manier bij het plafond te betrekken, lijkt het plafond optisch iets minder hoog, waardoor de woonkamer knusser is geworden.

Maar de echte blikvanger van het interieur wordt gevormd door de grote open boekenkast. Deze op maat gemaakte boekenkast loopt zowel van vloer tot plafond en van muur naar muur, waardoor het enorm veel opslagruimte gecreëerd van de mooie boekencollectie van het stel. De boekenkast is gemaakt met hetzelfde Douglas hout als de vloer, waardoor je hier een mooi samenhangend geheel hebt.

De warme, oud roze muren en de bleke Douglas-sparren vloerplanken dragen bij aan de gewenste rustgevende sfeer.

In de zithoek vind je de mooie blauwe bank van Muuto, die direct uitkijkt op een muur waar de bewoners tv-shows en films kunnen projecteren. Deze oplossing werd gekozen in plaats van een televisie om te voorkomen dat de ruimte gedomineerd zou worden door alle electronica.

half open keuken boekenkast

Blauwe IKEA keuken

Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de half open keuken. Ook daar is er gekozen voor dezelfde mooie oud roze muren, en loopt diezelfde houten vloer door. Dit hebben ze gecombineerd met een mooie moderne IKEA keuken, een IKEA keuken hack. Hier hebben ze de Metod kasten voor gebruikt, maar afgewerkt met speciale blauwe fronten, deurgrepen en natuurstenen werkblad van het Deense merk Reform.

Naast de lage blauwe kasten, zijn er ook open planken gecreëerd in de keuken achterwand, waar onder andere transparante potten met kookingrediënten en boeken kunnen worden opgeborgen.

Aan de andere grote muur is een grote wandkast gerealiseerd, uitgevoerd in hetzelfde blauw als de lage keukenkasten. Deze wandkast biedt veel kastruimte, maar ook de spoelbak is daar geplaatst.

ikea keukenkast reform deuren wit werkblad

Overloop met geverfde lambrisering

Op de witte muren van het trappenhuis van het appartement is een lambrisering gecreëerd van een verf in een blauwe tint die vergelijkbaar is met die van de keukenkasten om een faux balustrade te vormen. De trappen op de overloop op de eerste verdieping zijn uitgerust met wat de studio beschrijft als “in en uit opslag”, ontworpen om de dagelijkse benodigdheden op te bergen die bewoners moeten pakken voordat ze de deur uitgaan.

En zelfs hier is hetzelfde douglas sparrenhout gebruikt voor de trapbekleding.

Op de overloop op de tweede verdieping bevinden zich meer opbergkasten, waarvan er één is onderbroken door een gebogen uitsparing waardoor de kat van Piddock bij zijn kattenbak kan komen. Er is ook een kleine studeerhoek voor thuiswerkdagen, compleet met een bureau en een Douglas-sparrenkruk.

kattenhuis in inbouwkast

lambrisering verven blauw trap houten trapbekleding

Slaapkamers

Dit tweede niveau van het huis herbergt de slaapkamers. In de hoofdslaapkamer is een grote strakke op maat gemaakte inbouwkast  gerealiseerd om de kleding van de bewoners netjes weg te werken. Afsnijdingen van Douglasspar zijn ook door de studio gebruikt om op maat gemaakte gebogen nachtkastjes te maken, waar boeken en andere snuisterijen kunnen worden verborgen.

strakke inbouwkast slaapkamer

Een deel van de oorspronkelijke slaapkamer was afgescheiden om ruimte te maken voor een badkuip in de aangrenzende badkamer, die is voorzien van vloeren in terrazzo-stijl en goudkleurige kranen en douche.

Ook hier is aan opberging gedacht – boven het toilet bevindt zich een reeks wastafels die zo zijn gemaakt dat ze vlak tegen de donkergroene muren van de kamer aanliggen.

blauwe muren houten vloer slaapkamer

Het effect is een gecomponeerde ruimte waar elk ding een thuis heeft; soms verborgen, dicht opeengepakt en ingetogen, andere als een ereplaats, zorgvuldig samengesteld en gemakkelijk fysiek of visueel toegankelijk.

badkamer lambrisering witte tegels groene muurverf

Fotografie: Richard Chivers

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam