Interieur ideeën

10 Trapleuning ideeën


Iedereen die een trap in huis heeft, doet er verstandig aan om ook een trapleuning te nemen. Tóch is dat nog lang niet het geval bij heel veel mensen thuis. Hoe mobiel je ook bent, een ongeluk zit in een hoek hoekje. Met een trapleuning is het traplopen altijd véél veiliger. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten trapleuningen. Naast de standaard trapleuningen die je vaak ziet, zijn er nog veel meer andere leuke ideeën. Voor elke interieurstijl is er wel een passende trapleuning verkrijgbaar. Hieronder vind je de leukste trapleuning ideeën, handige tips en de mooiste inspiratie voorbeelden!

1. Trapleuning van touw

Een trapleuning van touw is niet alleen heel erg origineel, het is ook een hele veilige vorm van trapleuning. Het voelt goed aan in de hand en het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. In principe passen trapleuningen van touw bij alle interieurstijlen, maar ze staan vooral erg mooi bij klassieke en landelijke interieurs. Combineer het met metalen smeedijzeren beugels en een manchetknop om het helemaal af te maken.

trapleuning touw

trapleuning inspiratie touw

2. Trapleuning van takken

Ben je liefhebber van de natuur, dan kan het een leuk idee zijn om een trapleuning van takken te nemen. Het is natuurlijk altijd leuk om de natuur binnen in huis te halen. Natuurlijke kleuren en materialen geven je interieur bovendien een sfeervolle en warme uitstraling. Het leuke is dat een trapleuning van takken altijd uniek zijn.

takken trapleuning ideeën

takken trapleuning

takken trapleuning inspiratie

3. RVS trapleuning

RVS trapleuningen kom je vooral tegen in openbare ruimtes. Denk aan winkels, bibliotheken of restaurants. Het grote voordeel van roestvrijstaal is dat het onderhoudsarm is. Daarnaast is het natuurlijk een hele veilige en stevige vorm van trapleuning. Heb je een strak en modern interieur? Dan moet je in ieder geval de RVS trapleuning overwogen hebben.

rvs trapleuning inspiratie

rvs trapleuning

rvs trapleuning ideeën

4. Stalen trapleuning

Staal, staal en nog eens staal. Dit stoere materiaal is de laatste tijd super populair geworden in de wereld van interieur & design. Het komt overal terug, van stalen deuren tot stalen deurgrepen. En steeds meer mensen kiezen ook voor een stalen trapleuning. Het grote voordeel van een stalen trapleuning is dat het écht bij elke interieurstijl past. Of je nou een strak modern interieur hebt, een rustiek landelijk interieur, of een stoer industrieel interieur. Een stalen trapleuning is altijd een goed ideeën. Onderstaande inspiratie voorbeelden hebben we gevonden bij Teus Online.

stalen trapleuning

stalen trapleuning ideeën

Stalen trapleuning inspiratie

5. Trapleuning met verlichting

Bij traplopen staat veiligheid voorop, vooral als niet zo mobiel bent of als je kleine kinderen in huis hebt. Een trapleuning speelt daarin een belangrijke rol. Maar je zou het nóg veiliger kunnen maken door het plaatsen van een trapleuning met verlichting. Op die manier zijn de traptreden altijd goed zichtbaar. Trapleuningen met verlichting zien er bovendien super luxe en mooi uit.

trapleuning verlichting

trapleuning verlichting ideeën

trapleuning verlichting inspiratie

6. Witte trapleuning

De meeste trapleuningen zijn zwart, staal of hout. Wil je het lekker clean en minimalistisch houden, dan zou je ook een witte trapleuning kunnen nemen. Wit staat heel mooi bij wit, maar wit vormt natuurlijk ook een hele combinatie met hout. Heb je dus een houten trap of een trap die bekleed is met houten trapbekleding, dan kan je die perfect matchen met een witte trapleuning!

trapleuning wit

trapleuning wit inspiratie

trapleuning wit ideeën

7. Klassieke trapleuning

Woon je in een mooi karakteristiek herenhuis of grachtenpand, dan tref je daar vaak ook bijpassende karakteristieke trappen aan. Prachtige sierlijke trappen met mooie kleine details. Hoewel het ook mooi kan zijn om zo’n klassieke trap te combineren met bijvoorbeeld een stalen trapleuning of een trapleuning van touw, met een klassieke trapleuning houd je het wel lekker origineel. De klassieke trapleuning kan je bovendien in een mooie gewenste kleur schilderen. Hieronder zie je hele mooie witte en zwarte voorbeelden.

klassieke trapleuning ideeën

klassieke trapleuning inspiratie

klassieke trapleuning

zwarte klassieke trapleuning

mooie zwarte trapleuning

8. Trapleuning van staaldraden

Je komt het zelden tegen, maar hieronder zie je een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van trapleuningen van staaldraden. Deze trapleuningen zijn aan de buitenkant van de trap gemonteerd, dus niet aan de muurkant. Het zijn dus eigenlijk ook trap balustrades. Maar omdat je ze ook zeker kunt gebruiken tijdens het traplopen, is het ook een vorm van trapleuning.

trapleuning staaldraden ideeën

trapleuning staaldraden inspiratie

trapleuning staaldraden

8. Trapleuning van houten latten

Wat je hierboven ziet met trapleuningen van staaldraden, zou je hetzelfde kunnen doen met houten latten. Ook deze kan je dus gebruiken als een trap balustrade en trapleuning. Om het extra veilig te maken, zou je het ook nog kunnen combineren met een trapleuning aan de binnenkant van de trap.

trapleuning houten latten ideeën

trapleuning houten latten inspiratie

trapleuning houten latten

9. Trapleuning van steigerbuizen

Steigerbuizen werden vooral in de bouw gebruikt, maar ook binnen in een interieur kunnen ze goed van pas komen. Steigerbuizen kan je namelijk voor van alles en nog wat gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld hele stoere kledingrekken en bedden mee maken. En met steigerbuizen kan je dus ook een trapleuning creëren, die een stoer en industrieel tintje geeft aan jouw trap.

trapleuning steigerbuis inspiratie

trapleuning steigerbuis

trapleuning steigerbuis ideeën

10. Design trapleuning

Vind je alle bovengenoemde trapleuning ideeën niets? Dan kan je altijd overwegen om een trapleuning ontwerp op maat te laten maken. Het grote voordeel daarvan is dat je in principe helemaal zelf, natuurlijk wel in overleg met de designer, het volledige design van de trapleuning kan bepalen. Hieronder vind je vijf mooie inspiratie voorbeelden van super mooie design trapleuningen. Zoals je kan zien, de sky is de limit!

trapleuning driehoek design

geometrische trapleuning

minimalistische design trapleuning

minimalistische trapleuning

trap ideeën design

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam