Meubels

Spijlenstoelen


De spijlenstoel is helemaal terug van weggeweest. Een traditionele stoel, waarvan niemand eigenlijk weet waar het vandaan komt. Hoogstwaarschijnlijk is de eerste spijlenstoel gemaakt in de 18e eeuw in het Verenigd Koninkrijk, maar of dit ook daadwerkelijk de eerste versie was, is niet bekend. Anyway, tot op de dag van vandaag zie je de spijlenstoel nog steeds gebruikt worden in de mooiste interieurs. Deze mooie traditionele stoel is dus helemaal terug van weggeweest. Of was hij überhaupt ooit weggeweest?

Spijlenstoelen

Soorten spijlenstoelen

De spijlenstoel dankt de naam door de typerende rugleuning, bestaande uit rondvormige houten spijlen. Je hebt heel veel verschillende soorten spijlenstoelen. Zo zijn er spijlenstoelen met hoge en lage rugleuningen, met brede en smalle rugleuningen, met rondvormige of rechte rondleuningen, met en zonder armleuningen, noem maar op. Ze zijn bovendien in alle kleuren verkrijgbaar die je kunt bedenken. Daarom is het ook erg leuk om verschillende spijlenstoelen rondom de eettafel te combineren. Dan heb je allemaal verschillende eetkamerstoelen, die tóch een mooi samenhangend geheel vormen. Wil je nóg meer rust creëren, dan kan je natuurlijk ook gewoon dezelfde spijlenstoelen gebruiken, in dezelfde kleuren of juist in verschillende kleuren.

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlenstoelen

Spijlentoelen kopen

De spijlenstoel heeft een traditioneel landelijke uitstraling, maar naast landelijke brocante interieurs, past het eigenlijk in alle interieurstijlen. Van een strak modern interieur tot een stoer industrieel interieur. Ben je op zoek naar een mooie spijlenstoel of meerdere spijlenstoelen voor aan de eettafel? Wij hebben de mooiste spijlenstoelen voor je op een rijtje gezet!

Laforma spijlenstoelen

De Laforma spijlenstoelen zijn verkrijgbaar in de populaire kleuren bruin, grijs, wit en zwart. Ze zijn hier verkrijgbaar.

Laforma spijlenstoelen

Hay J77 spijlenstoelen

De J77 is de spijlenstoel van het Scandinavische merk HAY. Folke Pålsson heeft deze mooie functionele stoel ontworpen en vervaardigd uit beukenhout. De Hay spijlenstoel is hier verkrijgbaar in de kleuren bruin, wit, zwart, rood en grijs.

Hay spijlenstoel

Hay J104 spijlenstoelen

Vind je de Hay J77 spijlenstoel mooi, maar je wilt liever een bredere variant met een lagere rugleuning? Ga dan voor de Hay J104 Stoel. Die is hier verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de H77 spijlenstoel.

hay-j104-spijlenstoel

Hay J110 spijlenstoelen

Wil je juist een spijlenstoel met een hogere rugleuning, ook daar heeft Hay aan gedacht met de J110 spijlenstoel. Ook die is hier verkrijgbaar in dezelfde kleuren.

hay-j110-stoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam