Badkamer inspiratie, Modern interieur

In deze minimalistische badkamer hebben ze het plafond betegeld!


In de portfolio van Arquitetura Paralela zijn we een hele bijzondere badkamer tegengekomen. Het team van het Braziliaanse Arquitetura Paralela wordt gevormd door de dames Debora Racy en Nicole Sztokfisz die het archtiectenbureau in 2007 hebben opgericht. Sindsdien hebben ze hele leuke en stoere projecten gerealiseerd. Het ontwerp en inrichting van deze badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. Wat vinden jullie ervan?

In deze minimalistische badkamer hebben ze het plafond betegeld!

Gestuukte muren, betonlook vloer en patroontegels

De badkamer is vrij klein, maar door het minimalistisch ontwerp en de praktische indeling, merk je eigenlijk niet dat het klein is. Ze hebben gekozen om de wanden strak te stuken en wit te schilderen, terwijl er op de vloer een stoere grijze betonlook vloer ligt. Deze basis geven de badkamer een minimalistische uitstraling. Maar saai is de badkamer zéker niet, want de wand bij de inloopdouche is betegeld met super leuke patroontegels met een sierlijk wit en turquoise patroon. Ook het plafond is volledig betegeld met diezelfde patroontegels. Een opvallende keuze, die deze badkamer uniek maakt.

In deze minimalistische badkamer hebben ze het plafond betegeld!

Ben je van plan om je plafond zelf te betegelen, dan is het wel belangrijk dat je voorzien bent van goede tools. Niet alleen gereedschap die je nodig hebt bij het tegelen, zoals een troffel, tegelsnijder, waterpas, etc. Maar een kamersteiger is bijvoorbeeld ook onmisbaar.

Ronde vormen

Helemaal achterin de badkamer is dus de inloopdouche ingericht, afgeschermd met een glazen douchewand. Om ervoor te zorgen dat het water niet buigen de douche kan stromen, is een hoog randje op de vloer gerealiseerd.

Het patroon van de tegels hebben een rondvormig motief. Deze ronde vormen komen ook op andere plek terug in deze badkamer. De bijzondere rondvormige douchekop bijvoorbeeld en de rondvormige chromen handdoekenrekken aan de wand. Dat geldt ook voor de wastafelkraan.

Naast de inloopdouche vind je het toilet, en daarnaast is de mooie brede houten badkamermeubel geplaatst.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam