Interieur ideeën

Behang is weer helemaal hot!


Vieze vlekken verdoezelen, vochtplekken of scheuren wegwerken deden ze vroeger met behang, daar is het ooit voor uitgevonden. Decennia later werd het gebruikt voor decoratieve redenen maar het verdween ook weer. Het was jarenlang niet meer hip om behang te gebruiken, het had immers een stoffig imago gekregen. Maar de laatste jaren is het behang weer helemaal terug van geweest en wordt het volop gebruikt in de hedendaagse interieurs.

Behang is hot

Behang is hot

Behang soorten zoals geometrische behangen, zwart wit behang, behang met motieven of behang met realistische afbeeldingen doen het heel erg goed en zorgen voor veel meer sfeer in het interieur dan een kleurtje op de wand.

Hoe gebruik je behang en waar pas je het toe?

Behang is vandaag de dag een manier om een statement te maken. We behangen een wand niet gauw meer met een effen kleur, we gebruiken juist een opvallend patroon, print of afbeelding. Omdat dit zo opvallend is, kan het niet overal worden toegepast. Daarom is het belangrijk om van te voren te beslissen welke wand in het interieur wel een oppepper kan gebruiken. Welke wand is saai, heeft niet veel openingen of andere onregelmatigheden die het behang kunnen verstoren? Zo’n blanke en strakke wand is de perfecte plek om een behang toe te passen.

Behang is hot

Behang is hot

Een illusie

Het leuke aan realistische behang soorten is dat het een sfeer kan oproepen die er eigenlijk helemaal niet is. Dit gebeurd bijvoorbeeld wanneer je een behang gebruikt met een houten planken print die er realistisch uit ziet. Het lijkt opeens of de wand geen muur is maar een wand van houten planken. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk aan rauwe bakstenen, stoer beton of sfeervolle omgevingen zoals het bos, het strand, een volle boekenkast of jouw favoriete stad. Behang kan dus ook een illusie zijn, een mooie bijkomstigheid voor vele interieurs.

Behang is hot

Behang is hot

Behang is hot

Behang is hot

full35498784

Dit realistische stenen behang is te koop bij Behangexpert.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam