Keuken inspiratie, Vintage interieur

Retro keuken


Retro staat voor spullen uit het verleden van minimaal vijftien jaar geleden met een typerende stijl. Een stijl die heel goed herkenbaar is. Je hebt bijvoorbeeld retro kleding, retro auto’s, retro spellen, maar er zijn ook retro keukens. En als echte retro en interieur liefhebber mag een retro keuken natuurlijk niet ontbreken in je huis. Vandaag zouden we jullie willen inspireren met een aantal mooie retro keukens voorbeelden, inspiratie en foto’s.

Retro keukenapparatuur

Een typische retro keuken heeft mooie ronde vormen. Deze ronde vormen zie je bijvoorbeeld ook terug in de auto’s van Mini of Fiat 500. Vaak is het bovendien voorzien van een mooie sterke retro kleur. Oranje of rood bijvoorbeeld, maar ook pastelkleuren zijn typische retro kleuren. En zelfs de neutrale kleuren zoals zwart, wit, of crème doen het heel goed als retro keuken.

Retro koelkast

In een retro keuken hoort natuurlijk een retro koelkast. De koelkast is misschien wel het eerste item waar je aan denkt bij het inrichten van een retro keuken. De meest bekende retro koelkast is die van SMEG. Een vrijstaande koelkast met mooie ronde vormen, die verkrijgbaar is in heel veel verschillende super leuke kleuren. De retro koelkast van Smeg is dan ook een echte klassieker geworden. Een andere retro koelkast is die van Bosch. De grootste concurrent van de Smeg koelkast.

Bosch retro koelkast

Smeg retro koelkast

Retro koelkast

Retro keukenaccessoires

Naast de grote retro elementen, bestaan er ook heel veel kleine retro keukenaccessoires. Denk aan retro keukenapparatuur bijvoorbeeld zoals een broodrooster, een tostimaker of een waterkoker. Wat ook erg leuk zou staan in een retro keuken, zijn retro barkrukken.

Retro keukens

Retro keuken inspiratie

Retro keuken inrichten

Retro keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam