Huis inrichting

Radiatoren voor elke ruimte in huis


Om een huis gelijkmatig te kunnen verwarmen, moet er natuurlijk een goede verwarming aanwezig zijn. Het is alleen niet altijd makkelijk om de juiste verwarming te vinden die bij de grootte, de bouw, de isolatie en natuurlijk het ontwerp van het huis past. Met een goed advies, genoeg keuze en wat voorkennis kom je gelukkig al een heel stuk verder en wordt het uitzoeken van de juiste radiatoren voor in huis een fluitje van een cent!

mooie radiator in huis

Horizontale radiatoren

Een horizontale radiator is een van de meest bekende vormen van verwarming in huis. De radiatoren zitten meestal onder een vensterbank en hangen net boven de vloer, waardoor de warmte van beneden naar boven stijgt en op die manier de hele kamer verwarmt. Horizontale radiatoren komen in verschillende vormen en stijlen, zoals de kolomradiator, de (vlakke) paneelradiator en radiatoren met een specifieker en op maat gemaakt ontwerp.

horizontale radiator

Radiatoren voor in de badkamer

Een andere populaire soort is de badkamerradiator, oftewel de handdoekradiator. Deze radiator wordt aan de muur bevestigd en dient zowel als verwarming en als handdoekrek. De badkamer radiator zorgt dankzij het handige en meestal grote ontwerp voor een gelijkmatige en snelle verwarming van de kleinere ruimte.

Het is echter wel belangrijk om in gedachten te houden dat teveel handdoeken op het rek de warmte van de radiator tegen zullen houden, wat extra vermogen vergt van de radiator. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de isolatie van de badkamer: is de badkamer goed geïsoleerd, kan de radiator overal worden geplaatst. Is de badkamer minder goed geïsoleerd, installeer de radiator dan op de koudste plek in de badkamer, zoals bij een raam of tegen de buitenmuur.

radiator badkamer

Milieuvriendelijke elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn ontzettend energiezuinig, mede omdat deze niet op gas werken en aangesloten kunnen worden op zonnepanelen. De elektrische radiator heeft een hoog vermogen en zijn kostenbesparend dankzij de centrale regulering of de eco-vriendelijke opties op het thermostaat. Daarnaast vergt een elektrische radiator een stuk minder moeite en hoeven er geen extra leidingen gelegd te worden voor optimale werking. Tenslotte komen ze in verschillende stijlen en maten en zijn geschikt voor in elke kamer van het huis!

Ribbenbuis radiatoren

Een laatste soort radiator die je niet snel zal tegenkomen in een woning, maar tóch een heel mooie, robuuste uitstraling geeft aan een huis, is de ribbenbuis radiator. Een ribbenbuis radiator wordt op of boven de vloer gemonteerd en kan eventueel de breedte van een hele wand aannemen.

Een ribbenbuis radiator is, zoals de naam suggereert, opgebouwd uit ribben. Des te langer de ribbenbuis radiator is, des te meer ribben het heeft en dus meer warmte genereert in huis. Ribbenbuis radiatoren zijn een goede keuze in huizen waar veel ramen in zitten wegens de hoge capaciteit van de verwarming. Des te meer ramen en buitenmuren, des te beter de ribbenbuis radiator tot zijn recht komt. De radiator is eventueel ook geschikt om onder hardhouten meubels te plaatsen, zoals houten banken of zware, houten tafels.

ribbenbuis radiator

Bekijk ook:
Verticale radiator
Radiatoren saai? Niet met deze tips!
Radiatorbekleding ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam