Interieur ideeën

Patchwork tegels


Houd je van kleuren, mooie patronen en heel veel vrolijkheid? Dan zal je patchwork tegels helemaal geweldig vinden! Patchwork is een techniek die vooral voor stoffen werden gebruikt. Een techniek waarbij verschillende lapjes stof en in verschillende kleuren en patronen met de hand aan elkaar worden genaaid. In de 18e en 19e eeuw was het idee ontstaan toen het economisch niet zo goed ging. Gezinnen gebruikten restjes stof om goedkoop kleding, kleden, gordijnen, etc. te maken. Dit idee is op een gegeven moment super populair geworden, waardoor het zelfs toegepast wordt voor andere doeleinden. Patchwork tegels is daar dus één van!

Patchwork tegels

Mix van kleuren en patronen

Patchwork tegels kenmerken zich, net als met patchwork stoffen, met een mix van verschillende patronen en mooie kleuren. Je kunt het op verschillende plekken in huis gebruiken. Voor de vloer en aan de wanden in de badkamer of in het toilet bijvoorbeeld. Je ziet het ook regelmatig terug aan de keuken achterwand of op het keukenblad. Maar patchwork tegels is bijvoorbeeld ook super leuk voor op de trap of in de hal. Waar je het ook toepast, patchwork tegels geven je interieur een kleurrijk, vrolijkheid en een mediterrane sfeer.

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels combineren

Patchwork tegels zijn leuk, maar er is ook een valkuil waar je op moet letten. De kleuren en de patronen kunnen namelijk ervoor zorgen dat je interieur te druk wordt. Probeer daarom een balans te vinden, door patchwork tegels te combineren. Denk aan egale tegels, houten vloer, gietvloer, noem maar op. Betegel een gedeelte van de vloer of één van de muren met patchwork tegels. Op die manier komen de patchwork tegels beter tot hun recht, en kan een muur of een vloer dé blikvanger worden van de ruimte.

Mocht je het tóch een beetje too much vinden, dan kan je ook kiezen voor patchwork tegels in dezelfde kleur. Doordat de tegels in dezelfde kleuren zijn, zal het geheel een stuk rustiger ogen.

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Patchwork tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam