Klassiek interieur, Meubels, Modern interieur

Transparante meubels


Transparante meubels waren in de jaren ’90 helemaal hot. Daarna volgende een periode dat ze eigenlijk not done zijn, maar nu zijn transparante meubels weer helemaal terug van weggeweest. Ze zien er niet alleen leuke en speels uit, het transparante karakter geeft ze bovendien een voordeel ten op zichte van niet-transparante meubels. Met transparante meubels houd je een ruimte namelijk ruimtelijk en luchtig. Ideaal voor alle mensen die klein wonen! Vandaag willen we jullie inspireren met de leukste voorbeelden van transparante meubels. We zijn super benieuwd wat jullie ervan vinden.

Transparante eetkamerstoelen

Glas

Als het gaat om transparante meubels, dan kan je denken aan twee soorten materialen. Het eerste wat in je op zal komen is natuurlijk glas. Glas geeft je interieur een modern karakter, maar kan tegelijkertijd ook klassiek en erg chique zijn. Een nadeel van glas, is dat het kwetsbaar is. Hoewel de meeste glazen meubels gemaakt zijn van gehard glas, blijft het tóch glas. Wees er dus voorzichtig mee, vooral als je kinderen thuis hebt.

Acrylaat/plexiglas

Vind je glas tóch een beetje te riskant, dan kan je denken aan acrylaat/plexiglas. Plexiglas bestaat uit zwavelzuur, waterstofcyanide, methanol en aceton. Hoewel dit niet de meest veilige stoffen zijn, is het eindproduct volkomen onschadelijk. Dat maakt plexiglas ideaal voor het produceren van transparante meubels.

Transparante meubels

transparante salontafel

Deze salontafel is gemaakt uit één groot stuk glas.

transparante salontafel woonkamer

In deze woonkamer kan je goed zien wat het effect is van een transparante meubel.

transparant kastje

Een klein transparant kastje, dat volledig van acryl is gemaakt.

acryl vakkenkast

Deze vakkenkast is gemaakt van acryl.

arcryl eetkamerstoelen

Mooie doorzichtige eetkamerstoelen van acryl.

doorzichtige stoelen

Doorzichtige eetkamerstoelen in een klassiek landelijk interieur.

glazen salontafel

Glas kan ook mooi gecombineerd worden met andere materialen. Dit is een mooi voorbeeld van een woonkamer, waar een transparante salontafel gecombineerd is met moderne houten meubels.

transparant bureau

Een super modern glazen bureau.

transparante boxen wand

Leuke transparante wand boxen!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam