Keuken inspiratie

10x Oud roze keuken


Oud roze is niet de eerste kleur waar je aan denkt bij het kopen van een nieuwe keuken, maar als het je lievelingskleur is, waarom dan niet eigenlijk? Een oud roze keuken is super uniek, en het kan er écht heel leuk en mooi uitzien. Dat laten we vandaag zien, aan de hand van de mooiste inspiratie voorbeelden. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

De prachtige oud roze keuken van A.S.Helsingö

De prachtige oud roze keuken van A.S.Helsingö

Oud roze is de meest populaire roze kleurtint, vooral in de wereld van interieur & design. Oud roze muren zien we vaker dan ooit – niet alleen in de kinderkamer, maar ook gewoon in de slaapkamer, badkamer of zelfs in de woonkamer. Het is een prachtige gedempte roze tint die je verrassend mooi kunt combineren met andere kleuren. Ga jij binnenkort een nieuwe keuken kopen, maar je wilt een keer wat anders dan de standaard witte, zwarte of grijze keuken? Laat je inspireren door onderstaande oud roze keukens – wellicht wordt dat ook de kleur voor jouw nieuwe keuken!

1. Oud roze keuken met schiereiland

De New Yorkse studio GRT Architects heeft op de top van een 19e-eeuws gebouw in de stad een kantoor gecreëerd voor een UX-ontwerpbureau dat meer op een huis dan op een werkplek lijkt. Zo hebben ze onderstaande super mooie keuken ontworen – een strakke moderne oud roze keuken, gecombineerd met witte muren, en een lichtgrijze vloer. Naast een grote wandkast die over de hele muur loopt, is er een ook groot schiereiland gecreëerd, waar je met krukjes aan kunt zitten.

oud roze keuken met schiereiland

Fotografie: Nicole Franzen

2. Oud roze keukeneiland

Bij het ontwerpen van haar eigen werkplek in Minsk, richtte interieurpraktijk Studio11 zich op het vermijden van de eenvoudige industriële esthetiek waar veel ontwerp- en architectenbureaus de voorkeur aan geven. Dat betekende het naast elkaar plaatsen van de ruwe beton- en gipsoppervlakken van het interieur met levendige accenten, zoals een abstract portret van de Wit-Russische schilder Zakhar Kudin en een oud roze keukeneiland, gecombineerd met een stoere blauwe geverfde lambrisering.

oud roze keukeneiland

Fotografie: Dmitry Tsyrencshikov

3. Oud roze muur in keuken

Een oud roze keuken hoeft niet altijd te betekenen dat je oud roze keukenkasten moet nemen. Ook met oud roze muurverf kan je een mooie statement maken in je keuken. Studio Merlin combineerde mooie IKEA kasten met blauwe deurfronten van het Deense merk Reform, terwijl de muren én het plafond oud roze zijn geverfd – een geweldige combinatie.

oud roze muur keuken

Fotografie: Richard Chivers

4. Oud roze keuken achterwand

Ook in deze keuken is er gekozen voor een oud roze muur – een met betonstuc bewerkte oud roze keuken achterwand. Het is de keuken van Ema Bihor, een liftestyle blogger uit Noorwegen. In haar keuken koos ze voor een hele chique combinatie van strakke witte keukenkasten, gouden deurgrepen en plinten, en een gestucte gedempte oud roze keuken achterwand.

oud roze keuken achterwand

Fotografie: Mint Agency

5. Zwarte keukenkasten en oud roze muren

Ook deze keuken is een heel mooi bewijs dat je oud roze heel mooi kunt combineren met andere kleuren. Hier is gekozen voor antraciet keukenkasten, bijna zwart, gecombineerd met een RVS werkblad, een keuken achterwand die met vierkante witte wandtegels is betegeld, terwijl de rest van de muren oud roze zijn geverfd, inclusief de plinten.

zwarte keukenkasten oud roze muren

© Historiska Hem, Johansson

6. Groene keukenkasten en oud roze muren

Dit prachtige huis gelegen in Silverlake kreeg een complete renovatie in bijna het hele huis. De stijl van deze woning is Scandinavisch, een minimalistische en moderne uitstraling met gedempte kleuren. De bakstenen open haard in de woonkamer werd omgevormd tot een cool brandpunt met een funky vorm, een gladde, witte stucwerk buitenkant en een houten rand. De eetkamer en keuken waren oud roze geverfd. De keukenkasten zijn vlak aan de voorkant en tweekleurig, met bovenkasten een lichtgroene kleur en onderkasten gebeitst. Messing accessoires en messing lampen maken de look af.

groene keuken oud roze muren

Bron: Newgenerationimprovements.com

7. Oud roze metrotegels

Naast dat je een keuken achterwand kunt stucen en verven, kiezen de meeste mensen eigenlijk om het te betegelen. Het grote voordeel is dat je tegels heel eenvoudig kunt schoonmaken. Daarnaast zijn er heel veel verschillende soorten tegels verkrijgbaar, en dus ook oud roze tegels. De keuken achterwand in deze keuken is betegeld met super leuke oud roze metrotegels.

oud roze metrotegels keuken achterwand

Bron: Victoriaplum.com

8. Oud roze keuken verven

Wil je nieuw leven blazen in je oude keuken? Een van de manieren om dat te doen, is door de keukenkasten in een andere kleur te verven. Dat besloot ook Kelly te doen, het gezicht achter Studiodiy.com. Kelly is een grote liefhebber van kleur, en nadat ze verschillende kleuren had overwogen, besloot ze dus voor oud roze te gaan. Uitstekende keus, toch!? Klik hier om meer foto’s te zien.

oud roze keuken verven

9. Klassiek oud roze keuken

Deze super mooie oud roze keuken vonden we bij Neptune. Hun Suffolk serie is een op Shaker geïnspireerde collectie. Het is ideaal als je een zeer ingetogen kaststijl wilt, als onderdeel van een minimalistische esthetiek of als aanvulling op sterkere ontwerpelementen. Naast de lage keukenkasten, zie je hier een hele mooie en bijzondere voorraadkast met enorm veel opbergruimte.

klassiek landelijke oud roze keuken

Bron: Neptune.com

10. Oud roze keuken met marmeren werkblad

Dit prachtige appartement is ontworpen door Agathe Convert in samenwerking met Amélie Buvat. Een mix van donkere en lichte verfkleuren en het mooiste oud roze dat we ooit op de keukenkasten hebben gezien. De keuken bevat veel ingebouwde opbergoplossingen maken, die deze ruimte functioneel en mooi maken. De strakke oud roze keukenkasten zijn gecombineerd met een witte marmeren werkblad, die ook doorloopt op de keuken achterwand. Het contrast is prachtig tussen de strakke kasten en de houten vloer die gelegd is in het Hongaarse punt patroon.

oud roze keuken marmeren blad

Bron: Agatheconvert.com

Bekijk ook:
10x Oud roze muur
Oud roze slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam