Interieur ideeën

Oosters interieur inrichten? 10x Tips!


oosters interieur tips

We leven in stressvolle tijden en je eigen woning is bij uitstek de plek waar je tot rust wilt komen om op te laden. Balans is dan ook een erg belangrijk punt bij woninginrichting! Inspiratie hiervoor kun je opdoen in de oosterse of Aziatische woonstijl; hierin staat balans namelijk centraal. Wat net zo belangrijk is: het ziet er vaak fantastisch uit. Hieronder geven we je tien tips waarmee je het interieur van jouw huis een oosterse sfeer geeft.

1. Marokkaanse lampen

Oosters is een breed begrip. De één denkt aan China en Japan en een ander juist aan Arabische sferen. De Marokkaanse stijl van woninginrichting is zeker oosters te noemen. Marokkaanse lampen zijn een heel mooi voorbeeld. Ze zien er artistiek uit en zijn gedetailleerd afgewerkt. Kenmerkend zijn de kleine gaatjes waardoor er een sfeervol lichtspel ontstaat. Niet alleen zien de lampen zelf er fraai uit, deze verlichten ook nog eens je kamer op een bijzondere manier.

oosters interieur marokkaanse lamp

2. Oosterse accessoires

Misschien wil je niet meteen je hele interieur omgooien, maar met kleine stapjes beginnen. Dat kan prima met oosterse accessoires, zoals de schitterende oosterse dienbladen van Sheesham hout op deze foto. Een ander accessoire met een oosterse uitstraling die je inmiddels in heel veel Nederlandse woningen en tuinen tegenkomt is natuurlijk het Boeddhabeeld, dat verkrijgbaar is in heel veel verschillende uitvoeringen en formaten.

oosters interieur accessoires

3. Tropische planten

Een andere relatief kleine stap om mee te beginnen is één of meerdere tropische planten in huis halen. Je denk misschien al snel aan palmbomen. Palmbomen zijn een uitstekende keuze, maar let wel op de groei en het formaat, zodat de palmboom wel letterlijk bij je interieur blijft passen. Een ander voorbeeld zie je op deze foto: de rubberplant. Oorspronkelijk uit Azië afkomstig. Deze plant met zeer fraaie ovalen bladeren past bij elk interieur, en staat ook nog eens bekend om zijn goede luchtzuiverende eigenschappen.

oosters interieur planten

4. Oosterse meubelen met houtsnijwerk

Wil je meer dan accessoires of planten? Kijk dan eens naar oosterse meubelen met houtsnijwerk. Authentieke Aziatische kasten bijvoorbeeld! Met hun fraai gedetailleerde en karakteristieke houtsnijwerk geven ze de ruimte waarin je ze plaatst een echte, oosterse sfeer. De nadruk ligt op balans, maar met een chique en toch warme uitstraling.

oosters interieur kast houtsnijwerk

5. Oosterse beanbags

Bij zitten denken we direct aan stoelen of banken, maar in veel oosterse culturen zit men ook vaak op matten of kussens. Wat dacht je van de zitzak en oosterse beanbags? Iets tussen meubels en accessoires in! Leuk om je woonkamer hiermee een verrassend sfeervol en speels tintje te geven, en ook nog eens heerlijk ontspannend om op te zitten.

oosters interieur kelim zitzak

6. Oosterse woonwinkel

Er is zoveel keuze en variatie op het gebied van oosterse woninginrichting. Bezoek daarom eens een gespecialiseerde oosterse woonwinkel. Dat kan online, maar een ‘echte’ winkel met uitgebreide showroom is zeker ook een aanrader. Alles voor een oosters interieur vind je bij Merel in wonderland woonwinkel, dé oosterse woonspecialist. Een ruime winkel met een zeer uitgebreid assortiment waar je langs kunt gaan, maar je kunt uiteraard ook online alles bekijken en bestellen.

oosterse woonwinkel merel in wonderland

7. Bamboe

Bamboe is een materiaal dat veel gebruikt wordt in oosterse landen en culturen. Het is decoratief, oersterk en biedt veel mogelijkheden. In onderstaande badkamer hebben ze niet alleen een bamboe wastafel geplaatst, maar ook een hele mooie douchewand met bamboe. Zo zie je dat de toepassingsmogelijkheden van bamboe eindeloos zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook bamboe jaloezieën, of voor in de tuin: bamboe schuttingen.

oosters interieur bamboe

8. Japanse woonfilosofie

In de traditionele Japanse cultuur zat men niet op meubels, maar op tatami matten. Tegenwoordig hebben de meeste Japanners nog steeds wel minimaal een kamer in huis met traditionele tatami matten ingericht. Het belangrijkste in de Japanse wooncultuur is balans. Alles draait om balans en harmonie en in Japan gebruikt men daarvoor de term ‘Feng shui’. Dit is een eeuwenoude filosofie met regels die voorschrijven hoe je het beste balans en harmonie bereikt met de inrichting van je huis. Leuk om je eens in te verdiepen en bruikbare ideeën op te doen.

oosters interieur japanse tatami matten

9. Perzisch kleed

Het Perzisch tapijt of kleed mogen we toch wel een oosterse klassieker noemen! Oorspronkelijk afkomstig uit Perzië, het huidige Iran. Lang geleden al populair en nog steeds niet weg te denken uit ons interieur. In eindeloos veel maten, kleuren en motieven verkrijgbaar, en al eeuwenlang een sfeermaker in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer.

Leestip: Vintage vloerkleden

oosters interieur perzisch vloerkleed

10.Macramé

Macramé is oorspronkelijk uit China afkomstig en is een techniek waarbij met de hand draden aan elkaar worden geknoopt zodat een patroon ontstaat. Met macramé is veel mogelijk en één van de meest gebruikte toepassingen is wanddecoratie. Op de foto zie je een voorbeeld van hoe een macramé wandkleed een ruimte opfleurt en deze een eigen, oosters en authentiek sfeertje geeft.

oosters interieur macrame wandkleed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam