Planten

10x Niet giftige planten voor katten


Op zoek naar leuke planten, waar heel je gezin, inclusief je katten en honden, van kan genieten? Wij hebben tien super leuke niet giftige planten voor katten en honden voor je op een rijtje gezet die je direct kunt kopen. Kijk snel verder!

niet giftige planten voor katten

Iedereen raadt het aan, planten in huis. Ze zien er niet alleen leuk en mooi uit, maar bieden heel veel andere voordelen. Onderzoeken hebben aangetoond dat kamerplanten de concentratie en productiviteit tot wel 15 procent verbeteren, stress verminderen en je humeur stimuleren – waardoor ze perfect zijn voor niet alleen je huis, maar ook je werkruimte. Planten helpen de luchtvochtigheid te reguleren en verhogen de positiviteit – door groen en de natuur te zien, voelen we ons meer ontspannen en kalm, wat op zijn beurt je dagelijkse humeur ten goede komt. Kamerplanten hebben dus zowel een praktisch als esthetisch doel en zijn naar ons idee dus altijd een goed idee.

Maar als je kleine kinderen of loslopende huisdieren in huis hebt, zoals katten en/of honden, dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar niet giftige planten. Hoewel de kans misschien klein is dat ze de planten eten, kan je giftige planten tóch beter mijden. Een lichte aanraking kan bovendien al voor een ernstige allergische reactie zorgen. Om je te helpen met de zoektocht, hebben we tien leuke en mooie niet giftige planten voor katten en honden voor je op een rijtje gezet.

1. Slaapkamergeluk

Soleirolia soleirolii, ook beter bekend als Slaapkamergeluk, is een veelzijdige plant die je op verschillende manieren in huis kunt gebruiken. Zo kan je het gewoon op een kast, tafel of een wandplank plaatsen, maar het is ook een heel leuk idee om het als een hangplant aan de muur of aan het plafond op te hangen. Je herkent deze plant aan de kleine groene blaadjes die aan hele dunne slierten groeien, en het is dus een hele kind- en huisdiervriendelijke plant. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten slaapkamergeluk

2. Palmen

Als je de ultieme exotische look in huis wilt halen, denk er dan eens over om mooie palm te kopen. Met hun prachtige groene bladeren zijn palmen elegant en een mooi compromis tussen een kleine kamerplant en een grotere boom. Het leuke is dat veel buitenpalmen ook binnen kunnen worden gekweekt. Als je ruimte over hebt, zal het kopen van een palm je kamer zeker doen schitteren.

Net als varens is het belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een palmboom koopt, omdat sommige soorten giftig zijn voor dieren. Blijf uit de buurt van sagopalmen omdat deze cycasine bevatten, een stof die de lever beschadigt en ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van een huisdier.

Kies in plaats daarvan voor een van deze drie huisdierveilige opties:

  • Areca palm (Dypsis lutescens): Ook bekend als de Goudpalm, Goudvruchtpalm of Arekapalm. De Areca palm is inheems in Madagaskar en gedijt in indirect licht. Hoewel ze buiten tot maar liefst 12 meter groot kunnen worden, groeien de meeste Goudpalmen als kamerplant binnen huis niet verder dan twee meter.
  • Bergpalm (Chamaedorea elegans): Deze soort komt uit Mexico en Guatemala en is vrij onderhoudsarm. Hoewel het de voorkeur geeft aan vochtigheid en helder, indirect zonlicht, verdraagt ​​het ook drogere, donkere omstandigheden.
  • Olifantenpoot (Beaucarnea recurvata): deze eigenzinnige plant is geen palm, maar een lid van de vetplantenfamilie, wat betekent dat hij lange tijd zonder water kan. Hij komt oorspronkelijk uit Mexico en geeft de voorkeur aan laag tot helder indirect licht.

Hier te koop.

niet giftige planten voor katten palmen

3. Graslelie

De Graslelie is misschien wel een van de beste onderhoudsarme kamerplanten voor beginners. Ze staan erom bekend dat ze zeer aanpasbaar en onmogelijk te doden kamerplanten zijn. Daarnaast is het ook een luchtzuiverende plant. Plaats de Graslelie op een goed verlichte plek, geef hem water en kijk hoe hij groeit! Naarmate het ouder wordt, ontwikkelt het stengels, die elk een babyplant aan het uiteinde hebben. Deze kunnen in compost worden vastgemaakt, en wanneer ze geroot zijn, kan de stengel worden afgesneden en heb je een andere plant. Nice, toch?! Hier te koop.

niet giftige planten voor katten graslelie

4. Calathea Orbifolia

De charme van de Calathea Orbifolia, gecreëerd door de bleke zilvergroene grote ronde bladeren met donkergekleurde nerven of markeringen, en zijn uitstekende luchtzuiverende vermogen maakt deze plant een fantastische keuze voor een kamerplant. En ook als je loslopende huisdieren hebt in huis. De Calathea orbifolia is namelijk niet giftig voor uw katten of honden. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten Calathea Orbifolia

5. Krulvaren

Als je op zoek bent naar een weelderige, draperende varen die niet giftig is voor huisdieren, dan is de Krulvaren een geweldige keus. Populair sinds de Victoriaanse tijd toen ze in grote plantenbakken werden gekweekt, de Krulvaren is mogelijk een van de gemakkelijkste binnenvarens om te kweken, dus ze zijn nog steeds een geweldige optie vandaag. Het zijn elegante planten en zien er geweldig uit in stomende badkamers. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten krulvaren

6. Zebraplant

Een ideale vetplant voor beginnende plantenbezitters, de Zebra Haworthia is een kleine plant die vaak wordt gezien in arrangementen of kleine decoratieve potten. Zebra planten zijn berucht omdat het ongelooflijk langzaam groeiende planten zijn, dus deze vetplant is perfect voor diegenen die hun kamerplanten vaak verwaarlozen of niet lastig willen vallen met herbeplanting. Dit zou ook een geweldige aanvulling zijn op het maken van een terrarium. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten zebraplant

7. Sedum morganianum Burrito

De Sedum morganianum Burrito is een van de meest visueel aantrekkelijke planten in deze lijst van niet giftige planten voor katten en honden. Ook wel bekend als de Burro’s Tail, is dit een geweldige vetplant die bekend staat om zijn touwachtige uiterlijk. Deze plant is ideaal voor de frequente reiziger of iedereen die moeite heeft om zijn of haar planten te onderhouden. Leuk in een normale pot, maar nog veel leuker als hangplant, waardoor lange ranken mooi kunnen hangen. De enige vereiste? Hij houdt van een helder verlichte, zonnige plek in huis. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten Sedum morganianum Burrito

8. Kwartjesplant

De Kwartje plant, oftewel de Aspidistra elatior, is praktisch onverwoestbaar. Veel plantenliefhebbers zweren dat ze moeilijker te doden zijn dan cactussen! Deze groene schoonheden worden gekenmerkt door opvallende glanzende bladeren en komen oorspronkelijk uit Japan en Taiwan. Ze zijn fantastische geschenken voor aspirant-tuinders, omdat hun onderhoudsgemak het zelfvertrouwen kan vergroten. Vanwege hun rechtopstaande karakter voelen katten en honden zich bijzonder tot hen aangetrokken, dus het is maar goed dat alle delen van de plant niet giftig zijn. Z doen het goed in een hoek met weinig licht en zijn bestand tegen onregelmatige gietbeurten en temperatuurveranderingen. Zoals de meeste kamerplanten, geven ze er de voorkeur aan als je hun grond tussen de gietbeurten een beetje laat uitdrogen. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten kwartjesplant

9. Blue Echeveria

Als je een liefhebber bent voor vetplanten, dan zul je blij zijn te horen dat de meeste soorten die tot deze plantenfamilie behoren, huisdiervriendelijk zijn. Opmerking: Jadeplanten (Crassula ovata) behoren tot de vetplantenfamilie maar zijn giftig voor katten en honden. De Blauwe echeveria (Echeveria glauca) is een van de meest populaire en meest voorkomende soorten voor diegenen die het moeilijk hebben om planten in leven te houden. Ze zijn onderhoudsarm, gedijen het beste bij fel licht en zijn extreem droogtebestendig – ze hebben maar om de paar weken water nodig. Met zijn prachtige, bloemvormige, vlezige bladeren is blauwe echeveria een droomplant voor zowel succulentenliefhebbers als trotse katten- of hondenouders. Hier te koop.

niet giftige planten voor katten Blue Echeveria

10. Pilea moon valley

Deze pluizige, bladachtige schoonheid, ook wel Friendship plant genoemd, toepasselijk vanwege de snelle beworteling van stekken, is gemakkelijk te onderhouden onder de juiste omstandigheden. Hoewel ze het goed kan doen in situaties met weinig licht, geeft de plant wel de voorkeur aan meerdere uren zonlicht per dag. Over het algemeen wordt deze plantenverzorging vermeld als een onderhoudsarme kamerplant die een beetje textuur toevoegt aan elk deel van je huis (en een housewarming cadeau is). Daarom wordt het toch een vriendschapsplant genoemd! Hier te koop.

niet giftige planten voor katten Pilea moon valley

Bekijk ook:
12x Leuke hangplanten
IKEA planten
7x Planten herkennen app

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam