Huis inrichting, Tuininspiratie, Woonaccessoires

7x Planten herkennen app


Download de beste app op je smartphone om planten te herkennen die jij niet kent.

planten herkennen app

Herken jij ook het probleem dat je weleens buiten, in een restaurant of in een winkel een mooie plant ziet waarvan je de naam niet weet? En als je de naam niet weet, dan wordt het een lastig karwei om die plant te vinden en te kopen. Wisten jullie dat er iets bestaat zoals Shazam voor planten? Steker zelfs, er zijn tegenwoordig heel veel planten herkennen apps waarmee je heel eenvoudig onbekende planten, bomen en bloemen kunt identificeren. Het enige wat je moet doen is een foto maken van de plant en via de app uploaden om meer informatie over de plant te krijgen. Wij hebben 5x planten herkennen app voor je op een rijtje gezet, die je zowel op je iPhone als je Android smartphone kunt downloaden.

1. PlantSnap app

PlantSnap is één van de populairste en meest gedownloade app om planten te herkennen. Met in totaal ruim 500.000 verschillende soorten planten, bomen en bloemen in hun database werkt hun algoritme 94% nauwkeurig. Het werkt super eenvoudig. Open de PlantSnap app en maak een foto van de plant, boom of bloem. Binnen no time ontvang je alle informatie. Wat erg fijn is, is dat deze planten herkennen app vertaald is in 30 talen – ook in het Nederlands!

planten herkennen app plantsnap

2. SmartPlant app

De SmartPlant app is de nieuwe naam na de samenvoeging van PlantSnapp and Garden Compass. Stuur hun experts een foto van de plant of bloem die je wilt herkennen. Zorg ervoor dat het duidelijk is. En hun experts sturen je vervolgens een volledig overzicht van de plant terug en beantwoorden eventuele vragen die je hebt achtergelaten. Ze gebruiken experts om de identificaties te doen. Dit betekent dat ze zo nauwkeurig mogelijk zijn, maar dat het wat langer kan duren. Ze streven ernaar om binnen maximaal 24 uur een antwoord te hebben, maar meestal herkennen hun tuingoeroes de planten het al binnen enkele minuten. Wat ook bijzonder is, is dat je ook informatie kunt krijgen over de verzorging van de planten.

plant herkennen app smartplant

3. Plantifier app

Plantifier is een gratis crowdfunding app voor het herkennen van planten. De app is van MyGarden.org, een groot platform dat ontstaan is in de hoofden van enthousiaste internetgebruikers met een passie voor tuinieren. Via de Plantifier maken ze het mogelijk om planten makkelijk te herkennen. Open de Plantifier app en upload de foto van de onbekende plant. De gebruikers van de MyGarden.org-gemeenschap zullen proberen deze zo snel mogelijk te herkennen en jou een antwoord te sturen. Makkelijk en gratis!

planten herkennen app plantifier

4. Plantnet app

Een andere hele goede planten herkennen app is Plantnet (Pl@ntnet). Ook met Plantnet maak je een foto en upload je het via de app. Om de beste resultaten te krijgen, is het aan te raden om de foto van de plant tegen een effen achtergrond te maken. De app zoekt vervolgens op basis van vorm, kleur en dergelijke naar planten die er op lijken. Uit de lijst met resultaten kies jij de plant die er het meest op lijkt. Gezien de grootte van de database is de kans groot dat de plant die jij zoekt in de resultaten te zien is. Deze app verbetert zichzelf ook doordat het antwoord die jij geeft opgeslagen wordt.

planten herkennen app plantnet

5. PictureThis app

De laatste app voor het herkennen van planten die absoluut in deze lijst hoort om planten is PictureThis. Het eerste wat opvalt van de app is de perfecte interface. Alle functionaliteiten spreken voor zich – je hoeft dus niet na te denken over hoe de app werkt. Maak of upload eenvoudig een foto van een plant en ontvang onmiddellijk en nauwkeurige plant-ID-resultaten met hun revolutionaire kunstmatige intelligentie-technologie. Met 99% veel voorkomende soorten en meer dan 10.000 soorten in hun doorzoekbare database, is heeft de PictureThis app een nauwkeurigheid van 95%.

planten herkennen app picturethis

6. Garden Tags app

Met de Garden Tags app kan je een gehele tuin- en plantencollectie op één plek beheren. Wat wij vooral erg leuk vinden van deze app, is dat je de vreugde van tuinieren kunt ervaren met hun snelgroeiende gemeenschap van 100.000 tuiniers. In ruil daarvoor ontvang je tuin- en plantadvies. Garden Tags is ook een app waarmee je planten kunt herkennen. Met GardenTags heb je duizenden experts bij de hand die klaar staan om je tuin-, planten- en bloemenvragen te beantwoorden. Hun tuiniers helpen je ook bij het identificeren van plagen en ziekten. Mogelijk heb je een antwoord nodig op een ontwerpvraag of een snel antwoord op een organische oplossing voor groene vliegen. Hashtag gewoon je vraag #advies en je krijgt een antwoord.

planten herkennen app garden tags

7. Plantix app

Plantix is anders dan bovenstaande apps. Deze bijzondere app gebruik je niet voor het herkennen van planten – het herkent wat er mis is met je plant. Plantix is dus een soort plantendokter, waarmee je planten, fruit, gewassen en groenten kunt scannen, om erachter te komen wat eraan scheelt en hoe je het kunt behandelen. Plantix laat je de weers-, neerslag- en windinformatie in jouw omgeving zien. Het heeft een bibliotheek gedeelte waar je de lijst met plantenziekten kunt vinden. Tik op de naam van de ziekte voor gedetailleerde informatie over de ziekte en om de methoden te bekijken om het te genezen.

planten herkennen app plantix

Conclusie

Zoals je ziet zijn er heel veel apps die je gratis kunt downloaden en je helpen bij het herkennen en identificeren van planten, bomen en bloemen. We kunnen concluderen dat er twee soorten apps zijn. Sommige apps werken op basis van een database waar alle informatie in opgeslagen is, terwijl er ook apps zijn die met experts werken. Het voordeel van apps met een database, is dat je snel resultaat krijgt. Het nadeel is dat het minder nauwkeurig is dan apps die met experts werken.

Bekijk ook:
5x Huis inrichten app
Online huis inrichten doe je met deze 5 gratis tools!
kamerplanten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam