Woonaccessoires

LED strips zijn hot!


LED strips zijn helemaal hot! Dat valt goed te begrijpen. Met een LED strip kun je vrij eenvoudig en voor een lage prijs een bijzondere sfeer creëren in iedere ruimte. Daarnaast is het ook de perfecte verlichting in bijvoorbeeld de keuken of op je werkplek. Je kunt zelfs LED verlichting aanleggen met een bewegingsmelder, zodat ze automatisch aan gaan als je de keuken in loopt. Er bestaat ook LED verlichting die werkt met een afstandsbediening. Dit kun je dus op elke plek in huis eenvoudig aan of uit zetten.

Wanneer kun je het beste voor een LED strip kiezen?
LED verlichting is niet meer weg te denken als je over een moderne inrichting van je interieur nadenkt. Ze worden vaak gezien als het moderne alternatief van schemerlampen en spots voor verlichting. LED strips zijn dan ook op vrijwel iedere plek in huis een goede oplossing. Je kunt deze verlichting zeer eenvoudig monteren, als je wilt zelfs zonder dat de strip opvalt. Een ander groot voordeel van LED verlichting is dat het een hoge lichtopbrengst heeft, terwijl het haast geen energie gebruikt. Deze strips werken op laagspanning. Ze zijn daardoor heel veilig in gebruik. De voedingsadapter van de LED verlichting die de netspanning omzet in laagspanning moet je wel op een droge en veilige plek plaatsen.

Zowel binnen als buiten een goede verlichting
LED strips kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Als je de verlichting buiten plaatst, is het wel belangrijk dat je specifiek kiest voor LED verlichting die geschikt is voor buiten. Deze LED verlichting is zodanig gemaakt, dat ze bestand is tegen de invloeden van weer en wind buiten. Ze gaan daardoor langer mee, waardoor jij langer van je LED verlichting buiten kunt genieten! Het is daarnaast belangrijk te letten op het aantal LEDs per meter. Dit geeft aan hoeveel licht je zal ontvangen van de LED strip. Wil je een ruimte goed verlichten, zorgt dan dat de strip een hoog aantal LEDs per meter heeft. Gaat het om sfeerverlichting, dan kan je kiezen voor een lagere hoeveelheid LEDs per meter.

Zeer eenvoudig te monteren
Het monteren van LED verlichting is zeer eenvoudig. De LED strip is vaak voorzien van een zelfklevende lijmlaag. Dit is afgedekt met een beschermstrip van papier. Je hoeft slechts de beschermstrip weg te trekken. Vervolgens kun je de LED verlichting met de lijmlaag eenvoudig op een droog en glad oppervlak monteren. Wil je de LED strip op een net geverfde muur monteren, dan is de zelfklevende laag hier echter niet voor geschikt. Daarvoor is het oppervlak niet glad genoeg. In dat geval is het verstandiger de LED verlichting te monteren via een LED strip profiel. Een LED strip profiel heeft een kunststof afdekplaat waar het profiel mee wordt afgesloten. Het geeft dus extra bescherming aan de LED verlichting. Dankzij een profiel heb je meer vrijheid om de LED strip te plaatsen waar je maar wilt. Het is ook eenvoudig schoon te houden. Dunne profielen zijn handig om onder een keukenkast te plaatsen. Ze zijn namelijk vrij onopvallend. Bij de profielen kun je kiezen voor profielen met een zogenoemde flens, een 45 graden profiel waarmee de LED strip in een haakse hoek te monteren is en vanuit een hoek goede verlichting kan geven, of voor een simpel vierkant profiel dat overal kan worden toegepast.

Verschillende kleuren
Wat LED verlichting zo leuk maakt, is dat je niet slechts met witte tinten verlichting hoeft te werken. Er bestaan vele kleuren LED verlichting. Zo kun je naast warm wit, daglicht wit of gewoon wit kiezen voor totaal andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan rood, oranje, geel, groen, blauw, roze en paars. Weet je nog niet zeker welke kleur je het liefst wilt gebruiken? Of wil je gewoon de mogelijkheid hebben om de sfeer in je huis iedere keer aan te passen door middel van een andere kleur? Kies dan een RGB LED strip. Door middel van de controller die wordt meegeleverd kun je de LED verlichting op iedere kleur aanpassen die je maar wilt. Je kunt hierbij kiezen voor een basis RGB LED strip. Deze heeft rode, blauwe en groene LED verlichting. Als je kiest voor de RGBW bevat de LED naast deze rode, blauwe en groene kleur ook zuiver wit licht. Dit is handig als je af en toe ook even helder wit licht in een ruimte wilt hebben, zonder kleur. Een zeer bijzondere kleur LED verlichting is de Dreamcolor LEDstrip. Met deze Dreamcolor LED strip kun je per groep van drie LEDs de kleuren onafhankelijk instellen. Zo kun je bijzondere effecten creëren, bijvoorbeeld een breathing effect of een looplicht.

Verschillende lengtes LED strips
LED strips bestaan er in verschillende lengtes. Vaak wordt er ook aangegeven of de LED verlichting inkortbaar is. Bij vrijwel alle LED strips is dit mogelijk. Je kunt de LED strips alleen inkorten op de aangegeven plaats. Als je dat niet doet, kan een deel van de strip niet meer werken. Omdat je een LED strip niet op iedere lengte kunt inkorten, is het belangrijk altijd een iets langere LED strip te bestellen bij ledstrips.nu dan je strikt genomen nodig hebt.
Voeding en adapter

Voor het gebruik van de LEDstrip is het belangrijk dat je een goede en veilige voeding gebruikt. Op de LED strip wordt het voltage en het vermogen van de LED strip genoemd. Als je een voeding uitkiest voor de LED strip, is het belangrijk een voeding te kiezen met hetzelfde voltage en een ruim vermogen. Ze moeten met elkaar overeenkomen. Bij het vermogen geldt als regel dat het vermogen van alle LED strips tezamen nooit hoger is dan het vermogen dat de voeding kan leveren. Elke voeding geeft het maximale vermogen in Watt aan. Als je maar een deel van de LED strip gebruikt, dan is het vermogen van de afgeknipte LEDstrip makkelijk uit te rekenen. De lengte van de afgeknipte LED verlichting deel je door de totale lengte van de LEDstrip. Dit vermenigvuldig je met het vermogen van de gehele LEDstrip. Zo weet je wat het vermogen van het afgeknipte deel LED verlichting is. Er bestaat ook LED verlichting met een USB stekker. Deze LED verlichting sluit je aan op een vrije USB poort van bijvoorbeeld een TV of een computer. Je kunt ze daarnaast ook aansluiten op een losse USB voeding, die bijvoorbeeld ook voor smartphones wordt gebruikt.

LED strips die werken met een controller
Als je helemaal wilt genieten van RGB LED verlichting kun je kiezen voor een RBG LED strip controller die draadloos werkt. Je kunt door middel van de controller de kleuren traploos instellen. Er bestaan verschillende soorten controllers in diverse prijsklassen. Je kunt vaak een aantal voorkeursinstellingen vastleggen, waarmee je je eigen sfeerverlichting voorkeuren kunt opslaan. Daarnaast bestaan er controllers met bepaalde lichteffectprogramma’s. Zo kun je een leuk feestje bouwen met de juiste verlichting! Er bestaan controllers met afstandsbediening, maar je kunt ook kiezen voor een controller die werkt via Bluetooth en een app op je smartphone. Ook kun je touchpanel controllers op je muur installeren om de LED verlichting te bedienen. Naast de controller heb je een voedingsadapter nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de spanning van de LED strip, controller en adapter overeenkomen. Als op de controller 12/24 Volt staat, kan deze gebruikt worden bij LED verlichting van 12 of 24 Volt. Gebruik in ieder geval nooit een mix van verschillende LED verlichting met verschillende spanningen. Als je kiest voor een Dreamcolor LED verlichting, dan is het aan te raden de Dreamcolor controller te gebruiken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam