Woonwinkel

Kringloop Den Haag


kringloop den haag

Woon je in de regio Den haag, en ben je op zoek naar leuke betaalbare meubels en woonaccessoires? Dan kan het een goed idee zijn om eens een bezoekje te brengen aan de kringloop. Den Haag heeft een goed aanbod van leuke kringloopwinkels waar je hele leuke spullen kunt kopen voor je interieur tegen een zacht prijsje. Naast de bekende grote kringloopwinkel – Kringloop Den Haag, heeft de stad nog veel te bieden. Wij hebben de leukste kringloopwinkels van Den haag op een rijtje gezet die je absoluut niet mag missen!

Bij elke kringloop hebben we een link geplaatst naar hun eigen website, waar je meer informatie vindt, zoals het adres, het telefoonnummer, de openingstijden van de reguliere dagen, feestdagen en koopzondagen.

1. Kringloop Den Haag

Zoals gezegd is Kringloop Den Haag de bekendste kringloopwinkel van de stad. Het is opgericht in 1992, toen het nog ringloop de Oase heette, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een groot bedrijf met meer dan acht vestigingen in en om Den Haag. Elk jaar verzamelt Kringloop Den Haag maar liefst 2120 ton tweedehandse spullen in, waarvan 80 procent weer verkocht worden. Denk aan kleding, fietsen en speelgoed, maar vooral ook heel veel meubels (brocante, vintage en curiosa), woonaccessoires en huishoudelijke artikelen.

Kringloopwinkel kringloop den haag

Kringloop Den Haag Weimarstraat

2. RataPlan

Kringloop RataPlan is een bekende naam in Nederland, en heeft in totaal 24 vestigingen door heel Nederland. In Den Haag, aan de Laan van Waalhaven 213a, vind je de grootste RataPlan vestiging met een winkeloppervlakte van maar liefst 5.050 m2 verdeeld over twee ruime verdiepingen. Alle tweedehandse spullen die je daar vindt, van kleding tot vintage meubels en curiosa, worden dagelijks ververst. Op die manier blijft het leuk en interessant om regelmatig een bezoekje te brengen aan deze kringloop in Den Haag.

kringloop den haag rataplan

Kringloop RataPlan in Den Haag

3. Schroeder

Net als Kringloop Den Haag is ook Schroeder een bekende naam met acht vestigingen in Den Haag en omgeving. Wat erg bijzonder is, dat het een mensontwikkelbedrijf is, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (weer) aan het werk kunnen. Dus naast spullen, geven ze mensen ook een tweede kans. Elk jaar krijgt Schroeder maar liefst drie miljoen kilo aan tweede handse spullen binnen. Daarnaast vind je er ook duurzaam geproduceerde steigerhouten meubels die bij Schroeder zelf geproduceerd zijn. Van stoelen tot banken en van bedden tot kasten.

kringloop den haag schroeder

Kringloop Schroeder Den Haag Fahrenheitstraat

4. Emmaus

Ook Emmaus is een grote kringloop met in totaal 20 vestigingen door heel Nederland, die allemaal door vrijwilligers staande worden gehouden. In Den Haag heeft Emmaus twee vestigingen, namelijk aan de Welvaartsresten en aan de Beeklaan. Je kunt er terecht voor goede spullen voor in huis, zoal meubels, woonaccessoires en elektrische apparatuur.

kringloop den haag emmaus

Kringloop Emmaus Beeklaan Den Haag

5. Haagse Pracht

Kringloop Haagse Pracht werd in 2017 geopend, gevestigd aan de Herderslaan 91 in Den Haag. Dagelijks krijgen ze verschillende goede spullen binnen – van speelgoed tot meubels en huishoudelijke spullen. Je vindt er hele leuke spullen die een verrijking kunnen zijn in jouw interieur. Denk aan een oude olielamp, een vintage vaas of een mooie spiegel. En zo nu en komen er echte buitenkansjes binnen, zoals een super mooie retro SMEG koelkast.

kringloop den haag haagse pracht

Kringloop Haagse Pracht in Den Haag

6. Inboedels

Inboedels is officieel geen kringloop, maar meer een tweedehandse winkel. Het familiebedrijf begon in Zoetermeer, waar ze een grote vestiging hebben van 1000m2, en nu heeft Inboedels ook een vestiging in het centrum van Den Haag, aan de Piet Heinstraat 70-76. De tweedehands winkel koopt zelf spullen in, van zowel bedrijven als particulieren. Via hun woningontruiming dienst krijgen ze ook regelmatig mooie meubels, accessoires, huishoudelijk apparatuur en andere spullen binnen. Dus als je op zoek bent naar mooi antieke, retro of vintage meubels? Dan is Inboedels absoluut een aanrader. Klik hier om het aanbod van Inboedels op Marktplaats te bekijken.

kringloop den haag inboedels

Inboedels in Den Haag

7. De Kleine Beurs

De Kleine Beurs heeft geen Keurmerk Kringloopbedrijven, maar je vindt er wel goede tweedehandse spullen die absoluut een tweede kans verdienen. Ze noemen zichzelf een gezellige bonte winkel, die meubelen, kleding, speelgoed en nog veel meer verkopen voor een minimale prijs. Het hele assortiment wordt regelmatig ververst middels de door hen aangeboden opruimingsdienst in huizen, opslagplaatsen, garages en kelders. Wij zijn vooral erg onder de indruk van hun vintage meubels! Deze kringloopwinkel is gevestigd aan Het Zicht 78 in Den Haag.

kringloop den haag de kleine beurs

De Kleine Beurs in Den Haag

8. 070Watt

070Watt is een stichting die leer-werktrajecten en dagbestedingstrajecten verzorgen voor jongeren tussen de 14 en 18. Hierbij staat de positieve ervaring voorop. Op die manier krijgen ze de kans om zich op sociaal en maatschappelijk niveau te ontwikkelen en op een positieve manier deel te nemen aan de maatschappij. Stichting 070Watt heeft een Horecatraject, waar de jongeren onder begeleiding de lunch voorbereiden voor alle jongeren en medewerkers van de stichting. Daarnaast hebben ze ook een eigen kringloopwinkel waar meubels, kleding, speelgoed, servies en nog veel meer verkopen. Daar leren de jongeren bijvoorbeeld hoe ze om moeten gaan met klanten, hoe ze de spullen leuk kunnen etaleren, hoe ze meubels kunnen monteren en demonteren, noem maar op. De 070Watt kringloop is gevestigd aan de Pletterijkade 15-28 in. Den Haag.

kringloop den haag 070watt

Kringloop 070watt in Den Haag

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam