Interieur ideeën, Woonaccessoires

15x Kapstok voor een smalle hal


De inrichting van een hal is heel eenvoudig. Er zijn slechts twee elementen die échte musthaves zijn, namelijk een kapstok en een schoenenkast. Alleen dan heb je de mogelijkheid om jassen op te hangen en schoenen op te bergen in de hal. In nieuwbouwwoningen is dat geen probleem, omdat die meestal voorzien zijn van een brede grote hal. Maar in oude woningen heb je vaak te maken met een smalle hal. En een smalle hal inrichten met een kapstok én een schoenenkast kan best een uitdagende klus zijn. Vandaag willen we laten zien dat een schoenenkast en een kapstok zéker mogelijk zijn in een smalle hal. Dat laten we zien aan de hand van vijftien leuke inspiratie voorbeelden.

1. Stang met haken

Deze smalle hal is weliswaar erg smal, maar ze hebben het wel super leuk ingericht. Niet alleen decoratief leuk, met het mooie botanisch behang, de dierenprints en de vintage bioscoopstoelen, maar ook met een praktische kapstok. Ze hebben gekozen voor een wandkapstok met een stang, waar eenvoudige grote S haken aan gehangen zijn. Het grote voordeel van wandkapstokken, is dat ze aan de muur worden gemonteerd, en dus geen loopruimte innemen. En aan die stang kunnen heel veel S haken aan gehangen worden.

Stang met haken smalle hal

2. Kapstok boven schoenenkast

In deze smalle hal hebben ze de kapstok boven een schoenenkast gemonteerd. Door het op deze manier te doen kan je heel veel ruimte besparen, wat natuurlijk erg fijn is in een smalle hal. Het handige van deze kapstok, is dat je ook spullen boven op de kapstok kunt plaatsen. Handig voor accessoires zoals hoeden of opbergdozen.

kapstok boven schoenenkast smalle hal

3. Muuto Dots haken

Kapstokken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt staande kapstokken, maar in een smalle hal zijn vaak een betere oplossing. Maar je hoeft niet altijd een kapstok te nemen in de hal om jassen op te kunnen hangen. Haken kunnen ook een goed idee zijn. Haken zijn een stuk kleiner, en het voordeel is dat je de posities van de verschillende haken zelf kunt bepalen. Daarnaast kan je altijd extra haken erbij hangen, als de behoefte er is om meer jassen op te kunnen hangen in de hal. In deze hal hebben ze gekozen voor de super mooie en populaire houten Muuto Dots haken. De Muuto Dots haken zijn hier verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten.

muuto dots haken smalle hal

4. Kapstok én haken

De ene keuze hoeft de andere natuurlijk niet uit te sluiten. In deze smalle hal hebben ze zowel een kapstok als meerdere haken gecombineerd. Het is trouwens een hele leuke hal, met mooie roze muren. De zwarte kapstok en de zwarte Muuto Dots haken passen heel stoer bij het roze. Aan de andere muur hebben ze zelfs een racefiets opgehangen. Zelfs dat is mogelijk in een smalle hal!

kapstok en haken smalle hal

5. Kapstok boven haken

Ook in deze hal hebben ze een kapstok met haken gecombineerd. Om ruimte te besparen hebben ze de kapstok aan de bovenkant van de muur opgehangen, en haken aan de onderkant van de muur gemonteerd. Dit kan een heel leuk idee zijn als je kleine kinderen in huis hebt. De kapstok boven is voor de volwassenen, en de kinderen kunnen de jassen aan de haken ophangen.

kapstok haken combineren smalle hal

6. Kapstok over hele muur

Denk je dat het niet mogelijk is om een grote kapstok te hebben in een smalle hal, zodat je heel veel jassen kunt ophangen? Deze smalle hal bewijst dat het wel degelijk mogelijk is. Ze hebben meerdere smalle wandkapstokken aan de muur gemonteerd, die over de hele muur loopt. Zo kan je tóch heel veel jassen ophangen, zonder dat het ten koste gaat van de ruimte in de smalle hal. Nice!

kapstok hele muur smalle gang

7. Kapstok laag aan de muur

Om ervoor te zorgen dat je lange jassen aan een kapstok kunt hangen, is het wel zo fijn als de kapstok hoog aan de muur wordt gemonteerd. Zoals we boven al hebben laten zien, is het een leuk idee om ook een lage kapstok te nemen, zodat de kinderen hun eigen jassen kunnen ophangen en pakken. Zo’n lage kapstok kan ook leuk zijn voor het ophangen van accessoires en tassen.

kapstok smalle hal

8. Focuspunt

Door één muur te behangen in een smalle hal, creëer je een focuspunt in de ruimte. Als je die muur gebruikt om de kapstok te monteren, zal de kapstok een mooi geheel worden met de muur, waardoor het minder op zal vallen. De hal zal dan ook ruimtelijker aanvoelen. Ze hebben hier gekozen voor de Hang it all kapstok van Vitra. Hier te koop!

kapstok smalle hal inrichting

9. Smalle kapstok

Er zijn hele smalle kapstokken verkrijgbaar die echt heel weinig ruimte innemen in de hal. In deze hal vind je zo’n smalle kapstok met vijf grote haken, die elk ook nog twee kleine haakjes heeft. Zo heb je tóch nog heel veel ophangplek in je kleine gang!

smalle kapstok smalle hal

10. Twee soorten haken

Het is een leuk idee om verschillende soorten haken te gebruiken aan de muur in de hal. In deze mooie hal hebben ze een mooie lambrisering gecreëerd, met grote haken aan de bovenkant, met daaronder net zoveel kleine haken. Bovenop de lambrisering is bovendien een rand geplaatst, waar kleine spullen op geplaatst kunnen worden, zoals leuke fotolijstjes.

Twee soorten wandhaken smalle hal

11. Wandkapstok met grote haken

Je hebt kapstokken met kleine haken en grote haken. Kleine haken nemen weliswaar minder plek in beslag, maar grote haken zijn veel praktischer voor het ophangen van grote dikke winterjassen. De wandkapstok  in deze smalle hal combineert grote haken met kleine haken. Handig!

wandkapstok grote haken smalle hal

12. Wandkapstok tegenover schoenenkast

In deze smalle hal zijn alle muren strak wit geverfd, wat voor zowel licht als ruimtelijkheid zorgt. De ene muur is ingericht met de handige Trones schoenenkasten van IKEA, met daarboven een ronde spiegel. De wandkapstok is aan de andere muur opgehangen. Ook deze wandkapstok biedt de mogelijkheid om spullen bovenop de kapstok te plaatsen.

wandkapstok smalle hal

13. DIY wandkapstok maken van steigerbuis

Deze smalle hal vinden we het leukst! Het is super strak afgewerkt met een mooie witte houten vloer en een strakke witte muur. Hoog aan de muur vind je een stoere DIY wandkapstok, die je heel eenvoudig met steigerbuizen en bijbehorende koppeling kunt maken. Hang er een aantal grote S haken aan, en je hebt een hele stoere wandkapstok, die perfect is voor een smalle hal. En kijk eens naar die stoere schoenenrek onder de kapstok. Ook die kan je heel eenvoudig zelf maken met steigerbuizen en koppelingen.

diy kapstok maken smalle hal

14. Muuto vs IKEA

Hierboven hebben we laten zien dat het een goed idee kan zijn om een wandkapstok boven een schoenenkast op te hangen. In deze kleine hal hebben ze gekozen voor de zwarte IKEA Trones schoenenkast, gecombineerd met de Muuto Dots haken erboven. Een gouden combinatie als je het ons vraagt!

haken boven schoenenkast smalle hal

15. Houten kapstok

Houten kapstokken zijn helemaal hot. Ze zijn eenvoudig van ontwerp, goedkoop, maar vooral erg mooi. Het gebruik van hout in je interieur past bovendien helemaal bij de nieuwste woontrends!

hal inrichting verzamelaar

Kapstok kopen

Natuurlijk hebben we ook een aantal hele leuke kapstokken en haken gevonden die je kunt kopen. Welke vind jij het leukst?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam