DIY

Gratis verhuisdozen


Gratis verhuisdozen

Verhuisdozen zijn onmisbaar als je gaat verhuizen. Spullen moeten immers op een beschermde manier van je oude woning naar je nieuwe woning verhuisd worden. Wil je verhuizen kopen omdat je binnenkort gaat verhuizen? Doe het niet! Wel verhuizen natuurlijk, maar koop geen nieuwe verhuisdozen. Verhuisdozen kan je namelijk ook gratis verkrijgen. Gratis verhuisdozen zijn overal te vinden als je je ogen open houdt. Het gebruik van gratis verhuisdozen bespaart je niet alleen geld, maar door het hergebruiken van oude en gebruikte verhuisdozen in plaats van het kopen van nieuwe is ook nog eens heel goed voor het milieu. Hieronder laten we zien hoe je kosteloos aan verhuisdozen kunt komen!

Het belangrijkste is dat een verhuisdoos schoon en stevig is. Aan kapotte verhuisdozen heb je niets. Het is vaak een kwestie van goed rondkijken, rondvragen en vooral beleefd zijn.

1. Vrienden, familie en kennissen

Mensen verhuizen voortdurend en ze hebben een heleboel verhuisdozen nodig om hun spullen te verplaatsen. Nadat ze zijn verhuisd, kunnen ze niet wachten om alle lege dozen kwijt te raken die ruimte innemen in hun nieuwe huis. Kijk rond in je buurt en houd je ogen en oren open om te zien wie er net verhuisd is. Vrienden, familie, kennissen, noem maar op. Ze hebben waarschijnlijk een garage vol met gratis verhuisdozen die jij kosteloos kunt lenen.

2. Winkels

winkels zijn geweldige bronnen voor het vinden van gratis verhuisdozen. Vraag netjes aan winkeliers bij jou in de buurt of ze een aantal dozen hebben die je gratis mee kunt nemen. Velen zullen heel blij zijn om de dozen die ze hebben kwijt te raken voordat ze de moeite nemen om ze te verscheuren. Je kunt ook door de steegjes van achter de winkels rijden en op zoek gaan naar hun kartonnen recyclingbakken waar ze dozen plaatsen die ze niet langer nodig hebben. Uit gewone hoffelijkheid, raden we aan contact op te nemen met de winkel voordat je de dozen meeneemt. Winkels met goede gratis verhuisdozen zijn computer- en kantoorartikelenwinkels, boekhandels, schoenenwinkels, supermarkten, slijterijen, apotheken, fastfoodrestaurants, koffieshops, dierenwinkels, warenhuizen, en kruidenierszaken. Dit zijn de plekken waar je de sterkste en schoonste verhuisdozen kunt vinden.

3. Facebook groepen

Tegenwoordig zijn er voor bijna alles Facebook groepen, inclusief je lokale gemeenschap. Zoek snel op Facebook naar lokale groepen bij jou in de buurt die omgaan met gratis spullen. Het mooie van deze Facebook groepen is dat je niet hoeft te wachten tot iemand een aanbieding van gratis verhuisdozen plaatst. Plaats gewoon dat je er naar op zoek bent. Je zult versteld staan hoeveel mensen er op zullen reageren.

4. Marktplaats

Op marktplaats vind je alles wat tweedehands en gebruikt is. De meeste spullen kosten natuurlijk geld, maar er worden zo nu en dan ook gratis spullen aangeboden. Als je geluk hebt, worden er ook gratis verhuisdozen aangeboden. Het enige wat je moet doen is zoeken op ‘gratis verhuisdozen’, en als je geluk hebt, kan je ze dezelfde dag nog ophalen. Het is in ieder geval het proberen waard, toch?

5. Kantoorgebouwen

Kantoorgebouwen krijgen elke dag heel veel pakketten. Nadat de bedrijven de dozen hebben uitgepakt, hebben ze die niet meer nodig. Sterker zelfs, ze willen zo snel mogelijk van die dozen af. Jij kan ze erbij helpen, door ze gratis op te halen. Ga langs bij kantoorgebouwen waar meerdere bedrijven gevestigd zijn, en vraag bij de receptie of er gratis dozen aanwezig zijn die jij mee kunt nemen.

6. Scholen

Wanneer scholen benodigdheden bestellen, worden ze vaak geleverd in zeer stevige kartonnen dozen. Hoewel de scholen vaak zoveel mogelijk dozen hergebruiken, is er ook kans dat ze van de dozen af willen. Ga daarom langs bij lokale basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten en kijk of ze dozen hebben die ze kwijt willen. Niet geschoten is altijd mis!

7. Bibliotheken

Bibliotheken krijgen regelmatig nieuwe boeken aangeleverd in grote kartonnen dozen. Na het uitpakken van de boeken, willen ze vaak ook zo snel mogelijk weer van die dozen af, omdat ze alleen maar ruimte in beslag nemen. Elke gemeente heeft een bibliotheek. Ga gewoon langs en vraag bij de balie of er gratis dozen zijn af te halen. Easy.

8. Gratisaftehalen.nl

Gratisaftehalen.nl is een website, waar spullen worden geplaatst, die je helemaal gratis kunt afhalen. Als je geluk hebt, wordt er op het moment dat jij wilt verhuizen, gratis verhuisdozen aangeboden. Een gouden tip wat ons betreft!

9. Verhuisbedrijven

Je kunt zelf verhuizen, maar je kunt ook verhuisbedrijven inhuren die voor jou gaan verhuizen. Deze bedrijven hebben vaak oude en gebruikte verhuisdozen, die je gratis kunt gebruiken. Na het verhuizen willen ze de dozen natuurlijk wel terug krijgen, wat juist heel fijn is. De dozen zullen immers alleen maar ruimte in beslag nemen in je nieuwe huis. De verhuisbedrijven komen ze zelfs gratis bij je ophalen. Ideaal!

Tip: Ben jij klaar met verhuizen? Onthoud dat wanneer je klaar bent met uitpakken na je verhuizing, iemand anders je gratis verhuisdozen zou waarderen. Als je iemand niet kunt vinden die je gratis verhuisdozen wilt hebben, kun je deze recyclen bij het dichtstbijzijnde recyclingcentrum. Of bied het ook aan op een facebook groep, op marktplaats of Gratisaftehalen.nl!

Bekijk ook:
Verhuizen? Hét moment voor energiebesparende maatregelen
Praktische tips bij een verhuizing

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam