Uncategorized

Jouw tuin een opfrisbeurt geven met nieuwe planten en begroeiing


Een tuin is voor veel mensen een plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Het is daarom belangrijk dat jouw tuin er mooi en verzorgd uitziet. Het kan echter voorkomen dat je na verloop van tijd uitgekeken raakt op de huidige begroeiing en planten in je tuin. Het is dan tijd om je tuin een opfrisbeurt te geven met nieuwe planten en begroeiing. In dit artikel geven we tips en advies over hoe je jouw tuin een nieuwe look kunt geven.

opfrisbeurt tuin planten

Bepaal de stijl van de tuin

Voordat je begint met het kopen van nieuwe planten en begroeiing, is het belangrijk om te bepalen welke stijl je wilt creëren in je tuin. Wil je bijvoorbeeld een romantische tuin met veel bloemen en planten, of juist een moderne tuin met strakke lijnen en weinig begroeiing? Door de stijl van je tuin te bepalen, kun je gerichter zoeken naar de juiste planten en begroeiing.

Kies de juiste planten

Als je weet welke stijl je wilt creëren in je tuin, kun je op zoek gaan naar de juiste planten. Let hierbij goed op de eigenschappen van de planten, zoals de bloeitijd, de grootte en de kleur. Zorg ervoor dat de planten goed bij elkaar passen en dat de kleuren mooi op elkaar afgestemd zijn. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de standplaats van de planten. Sommige planten hebben veel zon nodig, terwijl andere planten juist beter gedijen in de schaduw. Als je bijvoorbeeld een plant zoekt die erg laag in onderhoud en zeer winterhard is, kan je een klimop bestellen.

Maak gebruik van verschillende hoogtes

Om je tuin meer diepte te geven, is het belangrijk om gebruik te maken van verschillende hoogtes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door hogere planten achteraan te plaatsen en lagere planten vooraan, bijvoorbeeld een Portugese laurier en hulst. Ook kun je gebruik maken van verhoogde borders of plantenbakken. Door verschillende hoogtes te gebruiken, creëer je meer diepte in je tuin en oogt deze ruimtelijker.

Kies voor een mix van planten en struiken

Om je tuin meer variatie te geven, is het verstandig om te kiezen voor een mix van planten en struiken. Struiken zijn vaak wat groter en geven daardoor meer structuur aan je tuin. Planten daarentegen zorgen voor kleur en geven je tuin een levendige uitstraling. Door een mix van planten en struiken te gebruiken, creëer je een mooie balans in je tuin.

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
10x Inspirerende ideeën voor een lage tuinafscheiding
Tuintrends 2023

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam