Tuininspiratie

Inspiratie voor een bank op je balkon


Een balkon zonder een bank is eigenlijk geen uitnodigende balkon waar je graat tijd op doorbrengt. Een comfortabel balkon bevat een comfortabele bank waar je lekker op kunt zitten of zelfs kunt liggen. Als mensen hierover gaan nadenken, wordt de vraag vaag gesteld: een bank kopen of een bank zelf maken? Vandaag laten wij met inspiratie voorbeelden zien van wat er allemaal mogelijk is. Daarna is aan jou voor welke optie jij gaat.

Balkon bank inspiratie

Eenvoudig bankje

De meest simpele vorm van een bank op je balkon is een eenvoudig bankje die je kant en klaar kunt kopen in de meeste winkels. Hiervoor kan je terecht bij de meeste bouwmarkten zoals Praxis, Gamma of Karwei. Maar ook winkels zoals IKEA, Woonexpress, Leenbakker of Kwantum hebben vaak dergelijke bankjes voor je balkon. Het voordeel hiervan is dat deze bankjes relatief goedkoop zijn.

Balkon bank inspiratie

Balkon bank inspiratie

Loungebank

Wil je iets luxer en comfortabeler zitten op je balkon? Dan kan je een loungebank overwegen. Loungebanken zijn in verschillende soorten, maten en materialen verkrijgbaar. Van houten loungebanken tot gevlochten loungebanken tot metalen loungebanken. Allen zijn meestal voorzien van comfortabele zitkussens. Ook hiervoor kan je terecht bij bouwmarkten of een van de bovengenoemde winkels. Maar voor een echt uitgebreid assortiment loungebanken, ga je naar grote tuincentra zoals Hornbach of Intratuin. Er zijn online ook genoeg tuinspecialisten te vinden met een super uitgebreid assortiment loungebanken.

Balkon bank inspiratie

Schommelbank

Met een schommelbank geef je elk balkon een speelse uitstraling. Je kunt er niet alleen op zitten, maar je kunt ook lekker schommelen totdat je in slaap valt. 🙂

schommelbank-balkon

Steigerhouten bank

Wat op dit moment erg populair is voor zowel tuin, dakterras en balkon, zijn steigerhouten banken. Banken die gemaakt zijn van steigerhouten planken met een stoere robuuste uitstraling. Als je een beetje handig bent kan je zelf aan de slag om een steigerhouten bank te maken voor je balkon. Mocht je hier geen zin of geen tijd voor hebben, dan zijn er ook genoeg steigerhouten specialisten te vinden, die kant en klare steigerhouten banken verkopen. Sommigen maken zelfs mooie banken voor je op maat.

Balkon bank inspiratie

Bank van houten pallets

Wil je zelf aan de slag om een bank voor je balkon te maken, dan kan je ook overwegen om er één te maken van houten pallets. Houten pallets zijn online verkrijgbaar voor weinig geld. Door de pallets op elkaar te stapelen en naast elkaar te plaatsen, kan je zelf bepalen hoe groot en hoog je bank wordt. Met een zaag zou je eventueel het zelfs volledig op maat kunnen maken. Een paar kussens erop en je hebt een stoere en comfortabele loungebank voor je balkon.

Balkon bank inspiratie

Op maat gemaakte bank

Wil je all out gaan en kiezen voor de meest luxe bank voor je balkon? Laat dan een meubelmaker langskomen voor het ontwerpen van een volledig op maat gemaakte bank.

Balkon bank inspiratie

Balkon bank inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam