Tuininspiratie

Ibiza tuin met mooie organische rondingen


Een Ibiza tuin is niet alleen mooi om ernaar te kijken, het geeft je ook het ultieme vakantiegevoel. Elk jaar zal het vanaf de lente weer een feest zijn, als je wekelijks weer van je tuin kunt genieten. Dit is ook één van de redenen waarom een klant tuinontwerp bureau Germinate Garden Design vroeg om een tuin in Ibiza stijl voor hen te ontwerpen. De ontwerpers wisten daar natuurlijk wel raad mee. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder en waan jezelf op het prachtige Spaanse eiland!

ibiza tuin organische rondingen

Germinate bestaat uit een klein multidisciplinair team onder leiding van Ana Sanchez-Martin MSGD, Germinate Design Director. Ana is volledig geaccrediteerd door de Society of Garden Designers, de enige instantie die professionele tuinontwerpers in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt. Iedereen mag zich tuinontwerper noemen, maar Germinate bestaat alleen uit volledig geaccrediteerde leden van de Vereniging van Tuinontwerpers.

Ze bieden een uitgebreide service: van ontwerpconcepten en bouwtekeningen tot en met beplanting, verlichting en uiteindelijke styling. Het bureau werkt nauw samen met landschapsaannemers om ervoor te zorgen dat het proces van het creëren van elke tuin echt plezierig is, en het eindresultaat een genot.

Gezinsvriendelijk Ibiza tuin

Germinate Garden Design werd gevraagd om deze tuin te ontwerpen voor een jong stel met vier kleine kinderen, de perfecte plek om vrienden en familie te vermaken. De wens van de klanten was duidelijk, een tuin geïnspireerd door hun favoriete vakantie bestemming, namelijk Ibiza! Wat dit betekent? Strakke witte muren als schuttingen, mooie neutrale natuurlijke elementen, en tegelijkertijd ook felgekleurde en creatieve accenten. Kortom, het ontwerpbureau heeft er een geweldige Ibiza tuin gecreëerd.

Een paar jaar geleden hadden ze een typisch stuk stucwerk in Notting Hill veranderd van een vermoeide woning in een prachtig en verfijnd familiehuis, dat in The Times stond. De toen aangelegde tuin was echter een minder geslaagd verhaal. Na het zien van de tuin die Germinate Garden Design voor een vriend van hen ha ontworpen, vroegen ze het ontwerpbureau om een ​​nieuw concept voor hun buitenruimte te bedenken.

ibiza tuin vaste plantenbak vaste bank

Vaste plantenbak met vaste bank

Ze vroegen om een ​​funky tuinontwerp met veel ruimte om hun vrienden en familie te vermaken. Geïnspireerd door hun geliefde vakantiebestemming Ibiza, wilden ze een hele gave en creatieve tuin, met veel kleur.

Het tuinontwerp kenmerkt zich met mooie organische rondingen, die de tuin uniek maken. Links achterin de hoek is een vaste tweelaagse vaste plantenborder gecreëerd. De verhoogde plantenborder loopt van de ene kant in de vorm van een grote letter S naar de andere kant van de tuin. De beplanting is gebaseerd op architecturale planten, meestal groenblijvende, zoals Pittosporum tobira, Melianthus major, Viburnum dreamii en Libertia formosa, met zomerkleur geleverd door Geranium ‘Patricia’.

Wat leuk en handig is, is dat de verhoogde border afgewerkt is met hardhouten planken, waardoor het meteen ook gebruikt wordt als een vaste bank met enorm veel zitplekken.

ibiza tuin vaste plantenbak vaste bank hardhout

Ronde eethoek

Rechts achterin de tuin, in de andere helft van de letter S, is een kleine eethoek gedefinieerd door een grote cirkel in de vloer gemaakt van York-steen, dat met de hand in de steengroeve is gesneden volgens de specificaties van de ontwerper. Daar vind je een mooie ronde zwarte tuintafel, met daaromheen drie bijpassende zwarte stoelen.

ibiza tuin eethoek ronde-tafel

Verticale tuin

Aan de rechterkant van de tafel vind je een tweede plantenborder, zonder borderrand. Wel is er een super leuke verticale tuin gecreëerd – verticaal tuinieren is natuurlijk een heel goed idee, gezien de beperkte ruimte in de tuin. Daar kunnen de bewoners hun lievelings kruiden kweken: tijm, salie, oregano, munt, rozemarijn en dragon.

Luxe buitenkeuken met BBQ en opbergruimte

Aan de linker voorkant van de tuin vind je een op maat gemaakte buitenkeuken, gecreëerd met een bbq, voldoende werkbladruimte én handige kastruimte daaronder, afgesloten met mooie hardhouten deuren die perfect bij de vaste bank past. Bij deze keuken vind je de tweede grote cirkel in de vloer van hetzelfde York-steen. Witte eilandsteenkiezels zijn gebruikt als vulling van de ondergrond rond die steencirkels.

ibiza tuin luxe buitenkeuken

Loungehoek op verhoogd platform

In de rechter voorhoek is de laatste ronde vorm gecreëerd van het tuinonwerp. Daar vind je en verhoogde halve circkel, waar een heerlijke loungehoek is ingericht. Deze is tevens afgewerkt met dezelfde hardhouten vlonders, gecombineerd met opstaande RVS randen voor een moderne look. Op de verhoging zijn twee luxe felroze lounge chairs geplaatst, een soort luxe zitzakken waar je heerlijk op kunt loungen.

ibiza tuin verhoogde loungehoek roze lounge chairs

Mozaïek kunstwerk aan de muur

En last but not least, op de grote achtermuur kreeg mozaïekkunstenaar Celia Persephone Gregory de opdracht om een super mooi element te creëren op de overweldigende achtermuur die de ruimte deelt met de kleine verticale tuin aan de rechterkant, geïnspireerd op het favoriete hotel van de klant uit Parijs.

De tuin heeft ook een geluids- en verlichtingssysteem en automatische irrigatie.

Bron: Germinatedesign.com  | Fotografie: Clive Nichols

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
Zo creëer je een Ibiza tuin!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam