Tuininspiratie

Houten vlonders in de tuin


Houten vlonders worden steeds vaker gebruikt in de tuin, als alternatief voor tegels en stenen bestrating. Een goede keuze wat mij betreft. Houten vlonders geven de tuin namelijk een moderne stijlvolle uitstraling, die tóch anders is dan andere materialen. Je zou het echter ook goed kunnen combineren, door bijvoorbeeld alleen een stukje terras te voorzien van houten vlonders en de rest met een mooie grasmat of tegels. Hiervoor zijn er genoeg leuke ideeën en inspiratie voor te verzinnen.

Houten vlonders tuin

Houten vlonders onderhoud

Hout is een natuurproduct en vergt het nodige onderhoud om het mooi te laten blijven. Er is een verschil tussen hardhout en zachthout. Voor beide soorten zijn er verschillende lakken en beitsen beschikbaar, die ervoor zorgen dat de houten vlonders bijvoorbeeld minder snel vergrijzen.

Houten vlonders onderhoud

Hiernaast is het ook belangrijk om rekening te houden met algen en mos. Algen en mos veroorzaken gladhuid om de houten vlonders, wat natuurlijk gevaarlijk kan zijn. Hiervoor bestaan er gelukkig ook bestrijdingsmiddelen die je op het hout kan brengen, op moet laten drogen, zodat je vervolgens de resten mos en algen met een harde bezem weg kan schrobben.

Houten vlonders leggen

Je kan ervoor kiezen om de houten vlonders te laten leggen in je tuin. Maar omdat het niet super moeilijk is, zou je het ook zelf kunnen leggen. Op de websites van bijvoorbeeld Gamma, Karwei en Praxis staan uitgebreide handleidingen en instructies die je helpen om de houten vlonders helemaal zelf te leggen.Moderne tuin met houten vlonders

Houten vlonder tuin

Houten vlonders

Houten vlonders zelf leggen

Houten vlonder tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam