Huis inrichting

Verhuizen? Hét moment voor energiebesparende maatregelen


Last Updated on maart 14, 2017 by

Verhuizen is een dure aangelegenheid. Vaak wil je nieuwe spullen aanschaffen en misschien moet er ook nog een hoop geklust worden in de nieuwe woning. Dit is hét moment om eens serieus na te denken over energiebesparende maatregelen. Hiermee bespaar je uiteindelijk op je energierekening én het is goed voor het milieu!

  1. Schaf energiezuinige apparaten aan

Als je toch nieuwe verlichting of een nieuwe droger nodig hebt; kies dan de energiezuinige varianten. Ga voor LED-verlichting en kies apparatuur met een A-label. Deze apparaten verbruiken veel minder energie dan de oudere varianten.

 

  1. Al eens aan zonnepanelen gedacht?

De investering van zonnepanelen is na grofweg 7 jaar terugverdiend. (Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid panelen en opbrengst). Een verhuizing is daarom het perfecte moment om eens over zonnepanelen na te denken. Dit is rendabel wanneer je weet dat je voor een langere periode in de nieuwe woning blijft. Een lagere energierekening en zelf opgewekte groene energie in je huis, dat is een mooi idee toch?

Wil je gratis advies hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken? Op ‘Verbeter uw huis’ vind je een woningcheck.

  1. Stap over van energieleverancier

Een verhuizing is een goed moment om je energierekening erbij te pakken. Als je naar een andere woning overgaat komt daar vaak een ander energieverbruik bij kijken. De woning is misschien wel groter of juist kleiner.

Via een online energievergelijker kijk je welke energieleverancier voor jou de beste aanbieding heeft. Wanneer je je (verwachte) verbruik invult staat direct de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Je kunt gelijk overstappen. Daarbij heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd. Controleer wel zelf de einddatum van je huidige energiecontract.

De energieleveranciers bieden op deze vergelijkingswebsites hoge welkomstkortingen en lage tarieven omdat ze hier graag nieuwe klanten willen trekken. Door jaarlijks op deze manier over te stappen bespaar je al snel €300,- op je energierekening!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam