Interieur ideeën

Praktische tips bij een verhuizing


Verhuizen! Het kan super leuk zijn, maar het kan ook heel veel stress en frustraties opleveren. Het is natuurlijk per situatie anders. Het scheelt bijvoorbeeld al heel veel als je al kan verhuizen naar je nieuwe woning. Maar is je nieuwe woning nog niet opgeleverd, waardoor je tijdelijk ergens anders moet wonen, dan kan dat erg stressvol zijn. Vooral ook omdat tijdelijke huurwoningen erg lastig te vinden zijn. Vandaag willen we daarom een aantal praktische tips met jullie delen, die je kan gebruiken in de hectische periode van een verhuizing.

tips-verhuizen

Maak een checklist

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Heel veel! Om het overzichtelijk te houden is het aan te raden om een checklist te maken. Op die manier voorkom je dat je dingen over het hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld aan punten zoals adreswijziging doorgeven, TV en internet provider opzeggen, afsluiten elektra, gas en water, verzekering opzeggen, meterstanden opnemen, noem maar op.

Verhuisbedrijf

Omdat bij een verhuizing zoveel geregel is, kan je alle hulp gebruiken om jezelf te ontzorgen. En iets wat je zéker bij een verhuizing kan ontzorgen, is een verhuisbedrijf. Een bedrijf die al je spullen van je oude woning naar je nieuwe woning verplaatst. Het is niet allen fijn omdat je zelf niet alles hoeft niet sjouwen, maar zo voorkom je bijvoorbeeld ook dat je duren meubels beschadigen. Zonde als je nieuwe houten tafel beschadigd raakt omdat het jou niet lukt om de tafel door de trapgat te krijgen. Professionele verhuisbedrijven zoals Demeubeltaxi.nl hebben speciale verhuisliften die je kunt gebruiken. Onze tips is om in ieder geval de opties te vergelijken om zelf te verhuizen of de verhuizing uit te besteden.

Dozen labelen

Een verhuisbedrijf is dus ideaal! Maar wat je wel zelf moet doen is alles inpakken en labelen. Op die manier kan je alles in je nieuwe huis makkelijk terugvinden.

Gooi alles weg wat je niet nodig hebt

Bij iedereen heeft teveel spullen. Spullen die je al jaren in dozen hebt opgeslagen en nooit gebruikt. Sterker nog, in veel gevallen weet je zelfs niet eens meer dat je die spullen hebt. Gooi deze spullen weg of geef het weg. Hierdoor heb je niet alleen meer ruimte in je nieuwe huis, maar je hoeft ook minder uit te pakken en minder te sjouwen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam