Interieur ideeën

10x Fitness spullen voor thuis


Ben je op zoek naar fitness spullen voor thuis, zodat je altijd direct kunt sporten? Wij hebben een top 10 gemaakt met de meest populaire en beste fitness spullen voor thuis, waarmee je altijd vanuit huis fit kunt worden en blijven. Kijk snel verder en begin vandaag nog!

fitness spullen voor thuis

Het afgelopen jaar waren het aantal thuisgyms sterk toegenomen. Door COVD19 en de lockdowns alle sportscholen gesloten moesten worden, waren we met z’n allen noodgedwongen zoeken naar andere mogelijkheden om toch te kunnen blijven sporten en bewegen. Sport en beweging zijn immers essentieel voor je gezondheid. Heel veel mensen gingen daarom buiten sporten in parkjes, bossen en veldjes, terwijl er ook heel veel mensen thuis aan de slag zijn gegaan. Er werd ruimte vrijgemaakt in de woonkamer, op zolder of buiten in de tuin. En als je geluk hebt, heb je een extra kamer over om er een volwaarde thuisgym te kunnen inrichten.

Voor welke mogelijkheid je ook kiest, je hebt altijd de juiste fitness spullen nodig. Natuurlijk zijn er ook heel veel oefeningen die je zonder spullen kunt doen, zoals hardlopen, airsquatten, lunges, opdrukken, noem maar op. Maar als je het naar een iets hoger niveau wilt tillen, is het wel zo fijn om bepaalde spullen bij de hand te hebben. De vraag is alleen welke fitness spullen voor thuis ga je kopen?

Dit is natuurlijk erg persoonlijk, en is afhankelijk van je persoonlijke motivatie en doelen. De één wilt afvallen, terwijl de ander juist in massa wilt toenemen. Tóch zijn er fitness spullen die universeel zijn, en door iedereen gewaardeerd worden. Om je te helpen met jouw thuisgym, hebben we een top tien gemaakt met de beste fitness spullen voor thuis, die altijd een goed idee zijn – van een eenvoudige yogamat tot geavanceerde fitnessapparatuur.

1. Yogamat

Een yogamat is altijd een goed idee. Als je van yoga houdt, dan is het natuurlijk een absolute musthave, maar ook als je niet aan yoga doet kan een yogamat goed van pas komen. Een yogamat helpt mensen om een sterke grip op het oppervlak te houden vanwege het antislipkarakter. Het fungeert ook als een barrière tussen het lichaam en de grond, wat helpt bij het voorkomen van warmte- en energieverlies. Afgezien daarvan biedt het comfort en stabiliteit. Ideaal om bijvoorbeeld bepaalde buikspieroefeningen te doen of om te rekken en te stretchen op de vloer.

fitness spullen voor thuis yogamat

2. Dumbbells

Voor het uitvoeren van een heel scala aan oefeningen is een set dumbbells een echte aanrader. Er zijn zoveel oefeningen die je kunt doen met eenvoudige dumbbelss zoals bicep curls, squats, lunges, bankdrukken, noem maar op. Tip: kies voor verstelbare dubbelss waarbij je eenvoudig gewichten toe kunt voegen of eraf kunt halen.

fitness spullen voor thuis dumbells

3. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn geweldig voor mensen die thuis of zelfs op reis trainen. Dit zijn eenvoudige en goedkope fitness spullen die handig, veilig en effectief is voor mensen van elke leeftijd. Ze zijn controleerbaar, licht van gewicht en ontworpen voor heel veel verschillende soorten oefeningen.

fitness spullen voor thuis weerstandsbanden

4. Stabiliteitsbal

Stabiliteitsballen zijn eenvoudig en lichtgewicht voor balanceren en spierisolatie. Afgezien daarvan zijn deze enorme ballen leuk om te gebruiken. Een stabiliteitsbal helpt bij het stimuleren van de spieren die essentieel zijn voor een goede houding en balans, zoals bekken-, buik- en lage rugspieren. Tip: een stabiliteitsbal is ook een goed idee voor je thuiswerkplek!

fitness spullen voor thuis stabiliteitsbal

5. Kettlebell

Een ander essentieel onderdeel van fitnessapparatuur voor thuis is een kettlebell. Hoewel kettlebells voor veel van dezelfde oefeningen als dumbbells kunnen worden gebruikt, maken ze ook meer dynamische bewegingen mogelijk, waaronder snatches, cleans en kettlebell-swings – allemaal mogelijk in een beperkte ruimte. Als je iets zoekt voor een allround workout, dan wil je minstens één kettlebell in je thuisgym willen hebben. Tip: kies voor een zachte maar krachtige kettlebel die veilig zijn voor je vloer.

fitness spullen voor thuis kettlebell

6. Pull up bar

Veel mensen beschouwen dumbbells, yogamatten en cardio-apparaten als onmisbaar als het gaat om het creëren van de perfecte thuisgym, maar een pull up bar is ook een ongewaardeerde item voor elke thuissporter. Ze zijn niet alleen geweldig voor oefeningen die de borst, rug en armen versterken – inclusief pull-ups, chin-ups of dead-hangs – maar je kunt er ook hele effectieve oefeningen op doen voor je core, zoals toes to the bar of knee-raises. En wat super fijn is, is dat een pull up bar heel weinig ruimte in beslag neemt.

fitness spullen voor thuis pull up bar

7. Fitness Power Zone Strength Rack Power Cage

Als je een aparte en volwaardige thuisgym hebt, en je hebt genoeg ruimte en budget, dan is een Fitness Power Zone Strength Rack Power Cage natuurlijk de natte droom voor elke fanatieke krachtpatser. Ze zijn natuurlijk verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten – ga op zoek naar een model waarmee je de drie pijlers van kracht- en conditietrainingen kunt doen: bankdrukken, barbell squat en deadlift.

fitness spullen voor thuis rek

8. TRX suspension set

Er is een reden waarom de helft van de sportscholen nu een versie van een TRX supspension hebben – het is de ultieme tool voor training met lichaamsgewicht. TRX, wat staat voor Total Body Resistance Exercise, is een revolutionaire trainingsmethode die je lichaamsgewicht en zwaartekracht gebruikt als weerstand om kracht, balans, coördinatie, flexibiliteit, kern- en gewrichtsstabiliteit op te bouwen. Een ander voordeel is dat een TRX set vrijwel geen ruimte inneemt.

fitness spullen voor thuis trx

9. Fitnessbank

Een fitnessbank is éém van de meest veelzijdige fitnessapparatuur die je kunt hebben thuis. Het biedt beginners een goede, stabiele plek om te beginnen, en ondersteunt een scala aan oefeningen en spiergroepen om je te helpen bij het uitvoeren van de juiste oefeningen. Het is de perfecte match voor op dumbells en barbells gebaseerde oefeningen.

fitness spullen voor thuis bank

10. Homegym

Een homegym is een geavanceerd fitnessapparaat waarmee je meerdere voornamelijk op kracht gebaseerde oefeningen kunt doen – vaak zelfs meer dan het op het eerste oog lijkt. Met een kabelkatrolsysteem, een trainingsbank en een zittende beenpres, kan je op sommige homegyms meer dan 50 oefeningen met een enkele machine uitvoeren, zoals shouderpress, Leg extensions en biceps curls.

fitness spullen voor thuis homegym

Dit is onze top tien Fitness spullen voor thuis die altijd een goed idee zijn. Een belangrijke tijd als je net begint of als je voor het eerst een thuisgym wilt inrichten, is dat het verstandig is om klein te beginnen. Bedenk goed wat je persoonlijke doelen zijn, en kies voor fitness spullen die je makkelijk thuis kwijt kunt en en eenvoudig kunt opbergen, zoals dumbells, weerstandsbanden en een pull up bar. Merk je dat je na een tijdje meer uitdaging wilt, dan kan je jouw thuisgym stap voor stap uitbreiden. Heel veel succes!

Bekijk ook:
Woonhuis met gym geïntegreerd
Fitnessruimte in huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam