Badkamer inspiratie

12x Toilet inspiratie


Toilet inspiratie

Het toilet is de kleinste ruimte van het huis. Dit betekent natuurlijk niet dat je het toilet kunt overslaan bij de inrichting van je huis. Sterker zelfs, een toilet inrichten is juist heel leuk. Het bevindt zich meestal in de hal op de begane grond, waardoor het ook een ruimte is, die door je gasten worden gebruikt. Behandel het daarom als een mini-badkamer. De badkamer krijgt immers ook de nodige aandacht. In het toilet heb je weliswaar veel minder ruimte, maar je hoeft er ook niet zoveel in kwijt. De basis bestaat enkel uit het toilet en het fonteintje. Heb groot toilet? Dan heb je natuurlijk meer mogelijkheden voor decoratie. En juist omdat het zo klein is, is het een ideale ruimte om te experimenteren. Ga voor die ene mooie muurkleur of behang, die je nog niet aandurft in de slaapkamer. Combineer dat met leuke tegels op de vloer en/of aan de wanden. Ben jij meer een liefhebber van less is more? Geef het toilet dan een minimalistische inrichting. Alles is mogelijk. Dat laten we hier zien met hele mooie toilet inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips!

1. Betonstuc

Betonstuc is helemaal hot. Dankzij het naadloze karakter geef je met betonstuc elke ruimte een stoere, strakke en minimalistische uitstraling. Dat zie je mooi terug in het ontwerp van dit toilet. Het is het toilet van advocatenkantoor Rodovalho & Estrela uit Brazilië, waarvan de interieur inrichting gerealiseerd is door architectenbureau SAINZ arquitetura. De ontwerpers kregen de opdracht om een ontwerp te realiseren die afgestemd is op de waarden van het bedrijf, omschreven als solide, sober, energierijk en volwassen.

toilet inspiratie betonstuc

De vloer, de wanden en het plafond zijn helemaal bekleed met stoere grijze betonstuc, waardoor het toilet een strakke, moderne en minimalistische uitstraling heeft gekregen. Er is één grote muur die volledig bekleed is met een grote spiegelwand, van de vloer tot aan het plafond. Het toilet was al vrij ruim, door de spiegelwand lijkt het nóg ruimer. Hierdoor was er naast het moderne witte toilet ook plek voor een grote vrijstaande wastafel. Let ook op de kleine details, zoals de moderne zwarte spotjes in het plafond, de bijpassende zwarte wandlamp en het wandrekje voor het washandje.

2. Mozaïektegeltjes

Dit is het toilet van Victor van Raquel, die in een hele bijzondere woning woont gelegen in Madrid. Het is een klein appartement van 60m2, die ontworpen en ingericht is door de interieur architecten van architectenbureau MINIMO. Het toilet is ingericht in een centraal blok in het appartement, samen met de keuken en inbouwkast.

In tegenstelling tot het minimalistische witte interieur, heeft het toilet een donkere inrichting gekregen. Zowel de vloer, de wanden als het plafond, zijn ingericht met kleine zwarte mozaïektegeltjes. Alleen de onderste helft van de muren zijn met die mozaïektegeltjes betegeld. De bovenste helft is volledig bekleed met op maat gemaakte wandspiegels. Aan de linkerkant vind het moderne witte hangtoilet, en aan de rechterkant is rond fonteintje gecombineerd met een zwart kraantje en een underlayment werkblad.

toilet inspiratie zwarte mozaiektegeltjes

3. Voegkleur

De kleur van de voegen is niet iets waar je logischerwijs over nadenkt bij het inrichten van een toilet. Tóch kan een voegkleur een bepalende rol hebben op de uitstraling van je toilet of badkamer. Dat is heel goed te zien in dit toilet, ontworpen door de Spaanse ontwerpers van PYO Arquitectos.

toilet inspiratie voegkleur

Ondanks dat de wanden betegeld zijn met simpele witte vierkante wandtegels, zijn de muren de blikvanger geworden in deze kleine ruimte, dankzij de roze voegen. Dit hebben ze gecombineerd met een donkere betonvloer. Het kleine raampje is hier ook heel fijn, die het toilet voorziet van heerlijk natuurlijk licht.

toilet inspiratie voegkleur

4. Luxe

Wil je een luxe toilet inrichten? De materiaalkeuze kan hierin een hele belangrijke rol spelen. Dit luxe toilet is ontworpen door ontwerpbureau FonBureau, als onderdeel van van het interieurontwerp voor een penthouse uit Moskou. Om het toilet de luxe uitstraling te geven, zoals de bewoners het graag wilden hebben, hebben de ontwerpers hele mooie materialen gebruikt. Op de vloer vind je een carrara witte marmeren vloer. De muur van het inbouwreservoir is bekleed met zwart marmer aan de onderkant, gecombineerd met een strakke zwarte inbouwkast aan de bovenkant.

luxe toilet inspiratie

En die zelfde materialencombinatie vind je ook elders in het ontwerp terug, in de vorm van een strakke zwarte meubel, met daarboven een zwarte marmeren werkblad met een witte opbouwwastafel daarbovenop. Links van de wastafel is nog een grote vaste eikenhouten kast gerealiseerd, die mooi doorloopt aan het plafond en de muur boven en naast de wastafel. En ook hier is er gekozen voor een grote op maat gemaakte wandspiegel.

luxe toilet inspiratie

5. Houten wandbekleding en terrazzo vloer

Als je op zoek bent naar toilet inspiratie, dan kan het ook een goed idee zijn om goed op te letten als je in een mooi restaurant of café bent. Daar kom je vaak hele leuke ideeën tegen, die je minder vaak ziet in huizen. Dit is het super mooie toilet van Blum café, gelegen in de Oekraïense stad L’viv. Het chique interieurontwerp van het café, is ook één op één doorgetrokken naar het toilet.

toilet inspiratie houten wandbekleding terrazzo vloer

Er is gekozen voor een chique terrazzo vloer, gecombineerd met hele mooie houten wandbekleding. Rechts van het toilet vind je een maatwerkmeubel met een zwarte marmeren blad en een grote witte wastafel met een kleine zwarte kraan. In het ontwerp vind je bovendien nog meer stoere zwarte details, zoals de stoere moderne wandlampen, de zeepdispenser aan de wand en het kleine ronde bedieningspaneel boven het toilet.

toilet inspiratie houten wandbekleding terrazzo vloer

6. Blauwe mozaïektegeltjes

We hebben het hierboven gehad over een gedurfde muurkleur. Oekraïense interieurontwerpster Olga Fradina heeft voor die gedurfde muurkleur gekozen voor één van haar projecten. Niet alleen de muur achter het toilet is betegeld met felle blauwe mozaïektegeltjes. Deze tegeltjes vind je ook terug op de vloer. Deze bijzondere tegeltjes vormen een stoere combinatie met de zwart geverfde bakstenen muur en de grote underlayment kast. Voor de ovalen wastafel, is er een werkblad gerealiseerd, die volledig betegeld is met witte mozaïektegeltjes. De zwarte kraan, de grote ronde spiegel en de koperen rek voor voor het washandje zijn ook super stoer!

toilet inspiratie blauwe mozaiektegeltjes

toilet inspiratie blauwe mozaiektegeltjes

7. Terrazzo tegels

Hierboven hebben we laten zien hoe mooi een terrazo vloer kan zijn. Naast echte klassieke terrazzo vloeren, die gegoten worden, zijn er tegenwoordig ook hele mooie terrazzo tegels. Grote tegels met mooie kleurrijke spikkels.

toilet inspiratie terrazzo tegels

In dit toilet, ontworpen door interieurontwerper Nika Buzko, is er gekozen voor hele moderne terrazzo tegels met kleine kleurrijke spikkels en verschillende asymmetrische smaragdvormen. Deze tegels zijn afgewisseld met stoere betonnen muren en een betonvloer. Het matzwarte toilet staat er geweldig bij, terwijl de gedempte grijsblauwe wandbekleding van het inbouwreservoir voor een totale verzachting zorgt in het ontwerp. Geweldig ontwerp!

toilet inspiratie terrazzo tegels

8. Patchwork patroontegels

Het aanbod van tegels is natuurlijk enorm. Patchwork tegels zijn bijvoorbeeld ook heel leuk, waarmee je een toilet een vrolijke uitstraling kan geven. In dit toilet zijn de vloeren en de wanden betegeld met leuke zwart witte patchwork patroontegels. Het zwart wit patroon zijn nogal druk, maar worden geneutraliseerd door betonstuc wanden aan de buitenkant van het toilet. De witte deur met de mooie zwarte deurklink passen heel mooi bij het ontwerp.

toilet inspiratie patchwork-patroontegels

toilet inspiratie patchwork-patroontegels

9. Houten vloer en zwarte betonstuc

In vochtige ruimtes zoals de badkamer en het toilet, worden houten vloer vaak afgeraden. Tóch kiezen sommige ontwerpers in hun toilet of badkamer ervoor om de vloer te bekleden met een mooie houten vloer. Dit is geen probleem, mits de houten vloer goed bewerkt en beschermd is. Susanna Cots Interior Design heeft dit ontwerp ontworpen voor een mooi modern appartement. Het bijzondere van dit toilet is dat het fonteintje buiten het toilet is geplaatst, wat je bijvoorbeeld vaak ziet in restaurants. De houten vloer is gecombineerd met zwarte betonstuc muren. Deze muren geven het toilet een stoere minimalistische uitstraling. Daarbij zijn ook stoere zwarte elementen gekozen, zoals het matzwarte toilet, de strakke zwevende wastafel, het zwarte wandplankje, de grote zwarte spiegel en de zwarte lichtschakelaar.

toilet inspiratie houten vloer-zwarte betonstuc

10. Rustiek landelijk

Dit super mooie rustiek landelijk toilet vonden we bij Judith-en-co.blogspot.nl, de blog van Judith. Judith heeft haar toilet ingericht in een passende stijl bij haar heerlijke familiehuis in de Vlaamse pastorijstijl. De vloer is betegeld met een blauwe hardstenen vloer in waaltjesformaat, terwijl ze de muren stoer grijs heeft geschildderd met krijtverf ‘Painting the Past’. Let ook op de super stoere afwerking met de rustieke houten planken boven op het muurtje van het inbouwreservoir en de vensterbank. De mooie wc-rolhouder past ook perfect bij de rustieke landelijke stijl.

toilet inspiratie rustiek landelijk

toilet inspiratie rustiek landelijk

11. Behang

Met behang kan je een toilet inrichten in een bepaalde sfeer, die je bijna met geen enkel andere wandafwerking kunt realiseren. Dit toiletontwerp is daar een heel mooi bewijs van. Het is ontworpen door interieurontwerpster Christy Allen, die gekozen heeft super mooi zwart behang met een Oosters tintje. Het behang kenmerkt zich met een mooi patroon van gouden bladeren en kleine rode vogeltjes. De kleine matzwarte hexagon tegeltjes zijn ook super leuk. En de kozijnen zijn hoogglans geverfd. De Marokkaanse hanglamp maakt het ontwerp helemaal compleet!

toilet inspiratie behang

toilet inspiratie behang

12. Metrotegels

Metrotegels zijn altijd een goed idee, geïnspireerd op de tegels van de oude metrostations uit Parijs en New York. Het zijn eenvoudige tegels met een mooie klassieke uitstraling. In dit toilet is een lambrisering betegeld met witte metrotegels met witte voegen, gecombineerd met strak gestuukte en roze geverfde muren aan de bovenkant. Een hele stijlvolle combinatie! Ook de vloer is erg leuk geworden, die betegeld is met leuke geometrische patroontegels in de kleuren zwart, wit en grijs. Maar dat is nog niet alles, de houten tafel met de witte wastafel en gouden kraan mogen er ook wezen!

toilet inspiratie metrotegels

toilet inspiratie metrotegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam