Badkamer inspiratie

Je badkamer verbouwen als een pro: zo doe je dat!


Veel mensen vinden een verbouwing angstaanjagend. Er komt ontzettend veel op je af, en een verbouwing kan door tegenslagen ook nog eens lang gaan duren. Je kunt voorkomen dat een badkamer verbouwing langer duurt door rechtstreeks uit de voorraad te kopen bij een sanitairbedrijf als saniheat.nl. Zo voorkom je een langere levertijd. We hebben in deze blog een aantal tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij tot in de puntjes voorbereid bent op de verbouwing.

badkamer verbouwen als een pro

De juiste voorbereiding is key!

De key tot een succesvolle badkamer verbouwing is een goede voorbereiding. Vooral de indeling van de badkamer is een belangrijk detail. Als je eenmaal aan de verbouwing begint kun je de indeling van een badkamer vaak niet meer veranderen. De reden hiervoor is omdat de douche, het bad, de wasbakken en het toilet allemaal afhankelijk zijn van leidingwerk. Als de indeling van je huidige badkamer functioneel is kun je die dus het beste vasthouden. Wil je het toch helemaal anders, of bouw je een badkamer vanaf het begin?

Een huis inrichten kan leuk zijn, daarom kun je alles zelf bepalen. Het is hierbij wel raadzaam om met een specialist om tafel te gaan. Je kunt terecht bij saniheat.nl of bijvoorbeeld een aannemer. Een aannemer met jaren ervaring weet vaak wel welke indelingen wel of niet voor problemen gaan zorgen. Als de indeling is bepaald kun je ook alvast kijken naar wat voor specialisten je allemaal nodig denkt te hebben. Denk aan een aannemer, tegelzetter, en niet te vergeten en elektricien. Zo kun je alvast een berekening maken wat de verbouwing allemaal gaat kosten.

De kosten van een badkamer verbouwing

Wat een badkamer verbouwing uiteindelijk moet gaan kosten hangt van verschillende factoren af. Allereerst de materialen die je wilt gebruiken en waar je ze vandaan haalt. Het ene badkamermeubel is duurder dan het andere, je smaak kan dus zeker invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje. Maar niet alleen de materialen, ook het bedrijf waar je de materialen vandaan hebt hebben invloed op de prijs. Een bespaartip is om je sanitair rechtstreeks uit de voorraad te kopen.

Dit kun je doen bij bedrijven als saniheat.nl, dit soort bedrijven verkopen niet alleen aan zzp’ers en klusbedrijven, maar vaak ook rechtstreeks aan de consument. Andere factoren die meetellen aan het prijskaartje van je nieuwe badkamer zijn de arbeidskosten. Als je zelf ook goed met je handen kan werken zou je kunnen overwegen om een aantal dingen zelf te doen. Door de kleine klusjes zelf op te pakken verminder je de arbeidsuren. Zo kan je toch een beetje besparen op je nieuwe badkamer.

badkamer verbouwen vrijstaand bad marmeren tegels

Hoe ga je om met al die keuzes?

Nu je het kostenplaatje in kaart hebt, en weet hoe je je goed kunt voorbereiden op de verbouwing is het tijd om ons bezig te houden met het volgende obstakel: hoe ga je om met al die keuzes? Als je niet weet wat je moet kiezen ga dan inspiratie opdoen bij bedrijvenwebsites als saniheat.nl. Je gaat keuzes maken over de indeling van de badkamers, wel of geen vloerverwarming, de grootte van de radiator, de meubels en natuurlijk de tegels. De beste manier om hier mee om te gaan is om alles overzichtelijk te maken. Maak een lijstje van alles waar je keuzes in moet maken en ga ze puntje voor puntje bij langs. Door ze punt voor punt bij langs te gaan voorkom je dat je overspoeld wordt en het overzicht kwijtraakt. Het kan daarnaast ook helpen om naar een sanitairbedrijf, zoals saniheat.nl te gaan. Door de producten met eigen ogen te bekijken kun je vaak betere keuzes maken dan wanneer je alles op een scherm moet bekijken.

Bekijk ook:
Badkamer renoveren? 15 tips!
Badkamer verven doe je zo!
70 badkamers voorbeelden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam