Slaapkamer inspiratie

Een dekbed voor 4 seizoenen


Wil je een dekbed voor 4 seizoenen te kopen? Of twijfel je de toegevoegde waarde van een all seasons dekbed? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over een 4 seizoenen dekbed. Lees hier wat het precies is, wat de voordelen en nadelen zijn, en kom erachter of het de investering waard is!

dekbed 4 seizoenen

We weten allemaal dat een goede nachtrust super belangrijk is. Alleen als je ’s nachts goed kan slapen, heb je overdag genoeg energie en zin om alles te doen wat je hebt gepland. Er zijn natuurlijk verschillende factoren die invloed kunnen hebben op je nachtrust. Of je wel of geen stress hebt is bijvoorbeeld een belangrijke factoor, maar ook dingen waar je zelf meer invloed op hebt, zoals de gebruikte kleuren in je slaapkamer, het bed en het matras, of je dekbed. Veel mensen gebruiken heel het jaar door hetzelfde dekbed, zowel in de zomer als het boven de 25 graden is als in de winter bij een temperatuur onder nul. Best gek eigenlijk als je hierover nadenkt. Als oplossing zou je twee verschillende dekbedden kunnen kopen, maar je kunt dus ook voor een 4 seizoenen dekbed, ook wel een all seasons dekbed genoemd, kunnen gaan.

Wat is een 4 seizoenen dekbed?

Wat handig is om te weten is dat dekbedden worden geclassificeerd met een warmteschaal, de TOG classificatie. Deze classificatie gaat over warmte, niet over dikte, dus zelfs als je het meest donzige dekbed ooit vindt, is de TOG het onderdeel dat het verschil maakt. De schaal is eenvoudig, variërend van 1 tot 4,5 tog voor koelere opties, tot de extra verwarmende dekbedden van 15 tog.

Een 4 seizoenen dekbed is speciaal ontworpen om het hele jaar door te gebruiken. Het bestaat meestal uit twee dekbedden, die je los van elkaar kunt gebruiken, maar ook gecombineerd. Één dekbed heeft een lage TOG waarde (variërend van 1 – 4,5 TOG) dat je voor de zomer kunt gebruiken, terwijl het andere dekbed een hoge TOG waarde (9,0) heeft voor de iets koelere tussen maanden in de lente en herfst. Voor de winter winter kan je met een dekbed voor 4 seizoenen nóg een warmer dekbed creëren door de twee dekbedden te combineren, die bij elkaar een TOG waarde hebben van bijvoorbeeld 13,5. Middels knoopjes of touwtjes kunnen de twee dekbedden heel eenvoudig aan elkaar verbonden worden.

Een 4 seizoenen dekbed is dus een super flexibel dekbed, waarvan je zelf de warmte kunt bepalen, en hierdoor heel het jaar door kunt gebruiken. Dit heeft verder niets te maken met het materiaal en de gebruikte vullingen. Net als ‘normale’ dekbedden, zijn ook zijn ook 4 seizoenen dekbedden verkrijgbaar verschillende soorten vullingen zoals dons, wol, katoen. bamboe en synthetische vezels.

Bij Yumeko bijvoorbeeld, een mooi merk waar je terecht kunt voor het zachtste beddengoed en badgoed gemaakt van de mooiste materialen en met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu, mens en dier, kan je terecht voor verschillende soorten 4 seizoenendekbedden.

Hieronder zie je het unieke ‘Dekbed dons deluxe all seasons’ van Yumeko,  gevuld met het mooiste, biologische ganzendons. Warmer, lichter en comfortabeler bestaat niet!

yumeko 4 seizoenen dekbed

4 Seizoenen dons deluxe all seasons – Verkrijgbaar in vier verschillende formaten. Vanaf € 779,-

Is een 4 seizoenen dekbed duurder?

Dekbedden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende prijsklassen. Je hebt dekbedden van onder de 100 euro, maar je hebt ook dekbedden die meer dan 500 euro kosten. Over het algemeen is een 4 seizoenen dekbed duurder dan een normaal dekbed. Logisch ook wel, omdat je eigenlijk twee dekbedden krijgt die je zowel los van elkaar kunt gebruiken als gecombineerd. Maar het is vaak wel goedkoper dan dat je twee losse dekbed moet kopen van dezelfde kwaliteit, dus een lichter dekbed voor de zomer en een zwaarder dekbed voor de winter.

Verkrijgbaar in vier verschillende formaten. Vanaf € 779,-

4 Seizoenen dekbed linnen all seasons Verkrijgbaar in vier verschillende formaten. Vanaf € 399,-

Voordelen en nadelen

Het grote voordeel van een dekbed voor 4 seizoenen is duidelijk. Je hebt de flexibiliteit om zelf te kunnen bepalen hoe warm of koud je slaapt. Hoewel het logisch klinkt om in de zomer het lichtere dekbed te gebruiken, is het aan jou om te bepalen of je dat ook daadwerkelijk doet. Het is namelijk best mogelijk dat je ook in de zomer onder een lekker warm dekbed wilt kruipen. Dat is erg persoonlijk.

De prijs van een 4 seizoenen dekbed wordt vaak als nadeel gezien. Omdat het iets duurder is, kiezen veel mensen vaak tóch voor een normaal dekbed. Daarnaast moet je het dekbed dat je bijvoorbeeld in de zomer niet gebruikt, wel in de kast opbergen.

Dekbed wol all seasons - Verkrijgbaar in 4 verschillende formaten. Vanaf € 329,-.

4 Seizoenen wol all seasons – Verkrijgbaar in 4 verschillende formaten. Vanaf € 329,-.

Bekijk ook:
Verzwaringsdeken
Beste tips om je slaap te verbeteren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam