Tuininspiratie

De veranda als verlengde van de woning


In warme landen kom je veranda’s aan de woning regelmatig tegen. Ook in Nederland stijgen de aanvragen naar deze terrasoverkappingen en dat is ook niet zo vreemd.

Praktische voordelen van een veranda

Een veranda aan je woning is erg praktisch. Zo houdt het dak regen, hagel, bladeren, maar ook zonnestralen tegen. In de zomer is het er onder aangenaam koel, en in het najaar juist droog en warm. Heb je tuinmeubelen, een buitenkeuken, terrashaard of andere accessoires in de tuin? Onder de veranda blijven ze goed beschermd. Daarnaast krijgen roest en vocht geen kans door de vrije doorgang van koele lucht.

De veranda als verlengde van de woning

Meer dan praktisch

Op koele avonden blijf je langer buiten onder de veranda met een terrasheater of –haard. De aangename warmte blijf namelijk langer onder de overkapping hangen. Maar, er is meer. De veranda wordt namelijk gemakkelijk een verlengde van je woonkamer. Kijk toe hoe je kinderen buitenspelen, organiseer een leuk tuinfeest of een uitgebreide barbecue voor vrienden en familie of kijk ’s avonds vanuit je ligbed naar de sterrenhemel.

Je veranda kun je zo inrichten dat deze helemaal aansluit bij jouw stijl. Doe jij liever een dutje in een hangmat, schommelstoel of op een ligbed? Met decoratieve (wand)kleden, kussens, tapijten en plantenpotten geef je extra kleur en wordt je veranda een echte tuinkamer.

De veranda als verlengde van de woning

De veranda die past bij jou

Er zijn talrijke soorten veranda’s beschikbaar. Of je nu de voorkeur hebt voor een traditionele houten of een moderne overkapping. Wil je liever midden in je tuin zitten om het buitenleven optimaal te kunnen ervaren? Dan is een vrijstaande veranda een goede optie. Wat je smaak ook is, een terrasoverkapping is ook geschikt voor in Nederland.

De veranda als verlengde van de woning

De veranda als verlengde van de woning

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam