Meubels, Uncategorized, Vintage interieur

10x Apothekerskast


Wil jij een handige apothekerskast in de keuken? Of ben je gewoon op zoek voor een leuke apothekerskast voor in de woonkamer of badkamer? Wij hebben een aantal hele mooie en leuke apothekerskasten voor je op een rijtje gezet!

Apothekerskast

Apotheken bestaan al eeuwen, dé plek waar mensen terecht kunnen voor medicijnen, hulpmiddelen en gezondheidsproducten. Vroeger had je nog niet zoveel verschillende soorten medicijnen. Toen kreeg je bij de apotheek geneesmiddelen die bestonden uit combinaties van kruiden en specerijen. Al deze kruiden en specerijen werden netjes bewaard en gesorteerd in een grote apothekerskast. Grote vakkenkasten met ladenkasten en open vakken die gevuld werden met grote transparante potten. Op die manier konden de apothekers alles eenvoudig terugvinden.

Hoewel je tegenwoordig vooral naar de apotheek gaat voor voorgeschreven medicijnen, bestaan apothekerskasten nog steeds. Ze zien er natuurlijk heel anders uit, maar het idee blijft hetzelfde. Het belangrijkste is dat alles goed gesorteerd en bewaard kan worden, zodat het eenvoudig terug te vinden is.

En apothekerskasten worden niet alleen bij de apotheek gebruikt. Ze zijn tegenwoordig ook erg populair in huis. Veel keukenboeren bieden de mogelijkheid om een moderne apothekerskast te bouwen, geïntegreerd in de keukenkasten. Dit zijn meestal smalle uitschuifbare kasten met meerdere lagen, die super handig zijn voor kruiden en specerijen die gebruikt worden bij het maken van de lekkerste gerechten.

Oude vintage en retro apothekerskasten vind je niet meer bij de apotheek, maar ze zijn nog wel super leuk voor in huis. Dat geldt zowel voor de vakkenkasten en vitrinekasten, die je voor verschillenden doeleinden in huis kunt gebruiken. Wil jij ook zo’n leuke apothekerskast hebben? Hieronder vind je de leukste varianten!

1. Timzowood Living vitrinekast

Deze mooie vitrinekast van Timzowood Living is geïnspireerd op de klassieke apothekerskast, die vroeger van metaal werd gemaakt. Deze houten kast heeft vijf brede open vakken waar veel spullen in geplaatst kunnen worden. Het bovenste gedeelte is transparant, vanwege het glas in de zijpanelen en in de twee deuren. Een perfecte vitrinekast dus waar je mooie spullen in kunt showen die gezien mogen worden. Hier verkrijgbaar in lichtgrijs en donkergrijs.

Apothekerskast Timzowood Living vitrinekast

2. New Routz York ladekast

Op zoek naar een stoere apothekerskast? Dit is de New Routz York ladekast. Het is een stoere zwarte of witte metalen kast, bestaande uit twaalf kleine laden waar je verschillende losse spullen in kunt plaatsen. Omdat het de hoogte heeft van een dressoir, kan je ook spullen bovenop de kast plaatsen. Leuk voor op kantoor of bij je werkplek, maar ook in de hal, in de woonkamer of keuken zal deze vintage apothekerskast niet misstaan. Alle laden zijn voorzien van een stijlvolle bruine leren deurgreep waardoor de kast ook een chique uitstraling heeft. Hier verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

apothekerskast new routz york ladenkast

3. vtwonen Archive ladekast

Deze stoere Archive kast van vtwonen is eigenlijk een arciefkast, maar het doet ook heel veel denken aan een stoere retro apothekerskast. Het bestaat ook uit meerdere laden – in totaal 14 laden, waarvan 12 kleine en twee grote aan de onderkant. De kast is gemaakt van ijzer en is mooi wit gespoten. Wat ook leuk is, is dat elke lade een labelhouder heeft. Hier verkrijgbaar.

apothekerskast vtwonen archive ladekast

4. Bloomingville ladekast

Natuurlijke, houten, ecologische en mooie ladekast met PURE lades van het Deense merk Bloomingville. Deze vintage apothekerskast is gemaakt van gerecycled mangohout met handgrepen van metaal. Een tijdloos, eenvoudig, klassiek ontwerp met een groot aantal lades. De ladekast past in elk interieur, zowel klassiek als modern. Voor in de woonkamer, slaapkamer of kantoor – het is perfect voor het opbergen van kleinere items. Hier verkrijgbaar.

apothekerskast bloomingville ladekast

5. Raw Materials vintage apothekerskast

Deze mooie vintage apothekerskast doet heel erg denken aan de apothekerskasten van vroeger. Dit is te danken aan het gerecycled hout voor de kast en het ijzer voor de ronde deurknoppen. Het enige verschil is dat deze kast van Raw Materials natuurlijk minder groot is, met het formaat H 110 x B 105 x D 32 cm. De kast heeft in totaal 36 kleine lades, die allemaal genummerd zijn. Hier verkrijgbaar.

vintage apothekerskast raw materials

6. Vintage apothekerskast Xenos

Xenos heeft een hele leuke collectie apothekerskasten in verschillende vormen en maten. Deze apothekerskast is daar een heel mooi voorbeeld van. Het is 137 centimeter breed, 76 centimeter hoog en 40 centimeter diep, en heeft in totaal vijftien kleine lades. Een stoere vintage apothekerskast met een verweerde look van hout. De lades zijn hout en zijn voorzien van metalen label houders. Love it! Hier verkrijgbaar.

apothekerskast xenos vintage bruin

7. Naturel vintage apothekerkast

Vind je de zwarte lades niet zo mooi? Xenos heeft bovenstaande vintage apothekerskast ook in het volledig naturel. De kast heeft exact dezelfde afmetingen. Het enige verschil is de kleur. Onderstaande foto is van Lisa van Stoer Gewoon, die de mooie Xenos apothekerskast thuis heeft staan. Hier verkrijgbaar.

houten apothekerskast xenos

8. Blauwe vintage apothekerkast van Xenos

Naast bovenstaande twee kleuren, is de vintage apothekerskast van Xenos ook verkrijgbaar in een derde mooie kleur. Zoals je kan zien heeft deze variant een mooie blauwe verweerde look, gecombineerd met naturel houten lades. Hier verkrijgbaar.

vintage apothekerskast xenos blauw

9. Industriële apothekerkast van Xenos

Deze inspirerende foto vonden we bij marilyn_debrito, die een stoere industriële apothekerskast heeft staan in haar hal. De kast staat perfect bij de stoere betonlook muur. Het is de metalen Boston ladekast van Xenos, met het formaat 120x34x80 cm. In totaal heeft het twaalf lades waar kleine spullen in opgeborgen kunnen worden. Wat handig is, is dat de kast al in elkaar is gezet. Dat hoef je thuis dus niet meer te doen. Hier verkrijgbaar in verschillende formaten.

industriële apothekerskast

10. Ijzeren apothekerskast van Old Basic

Ben je op zoek naar een echte ijzeren apothekerskast? Neem dan eens een kijkje bij Old Basic. Bij hen kan je terecht op hele mooie vitrinekasten die geïnspireerd zijn op de vintage apothekerskasten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Zit er geen variant bij die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen? Old Basic maakt ook apothekerskasten volledig op maat. Klik hier om ze allemaal te bekijken.

apothekerskast old basics

Bekijk ook:
12x Vakkenkast
10x Mooie vitrinekasten
10x Medicijnkastje inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam