Badkamer inspiratie, Interieur ideeën, Landelijk interieur, Rustiek interieur, Scandinavisch interieur, Slaapkamer inspiratie, Woonkamer inspiratie

Aardetinten in het interieur


Aardetinten zijn super populair in in wereld van interieur en design. Jarenlang wordt het op verschillende manieren in het interieur toegepast, en aardetinten komen ook in 2017 terug in de nieuwe kleurentrends. De kleurentrend van 2017 is contrastrijk, met warme aardetinten en mooie grijstinten. Mooie warme kleuren die je goed met elkaar kunt combineren. Mensen houden van knus, warm en gezelligheid in huis. En als je deze termen moet vertalen naar kleuren, dan kom je al snel uit op mooie aardetinten.

aardetinten-combineren

aardetinten-gebruiken-interieur

Kleurenpalet aardetinten

Aardetinten is een breed term die bestaat uit meerdere kleuren. Als je aan aardetinten denkt, dan denk je als eerst aan natuurlijke kleuren zoals bruin, beige, taupe, grijs. Maar ook kleuren zoals geel, oranje en rood vallen onder het kleurenpalet van aardetinten. Mooie kleuren van de natuur, die allemaal individueel mooi zijn, maar ook mooi met elkaar gecombineerd kunnen worden.

kleurenpalet-aardetinten

Aardetinten gebruiken

Aardetinten zijn mooi, maar het is de kunst om deze ook mooi te gebruiken en de juiste balans te vinden. Gebruik een kleurenwaaier en maak een moodboard met tinten die je mooi vindt. Op die manier kan je zien of die tinten ook mooi bij elkaar passen en de balans vormen die je voor ogen had. Durf contrasten te creëren. Contrast in je interieur is namelijk een absolute must. Alleen dan wordt het niet eentonig en saai.

aardetinten-interieur

aardetinten-interieur

Aardetinten combineren

Een interieur met aardetinten betekent niet dat je alleen maar aardetinten moet gebruiken. Het is juist leuk om het te combineren met andere kleuren. Wit is altijd een goed idee om meer balans te creëren, maar kleuren zoals zwart, goud en koper staan ook bijzonder mooi bij aardetinten.

aardetinten-interieur

aardetinten-combineren-woonkamer

aardetinten-gebruiken

Aardetinten in de woonkamer

In de woonkamer kan je bijvoorbeeld mooie sterke contrasten creëren tussen de vloer en de muren, maar ook in de meubels en accessoires. Tussen de vloer en de vloerkleed, tussen de bank en de kussens, tussen de stoelen en de eettafel, noem maar op.

aardetinten-woonkamer

aardetinten-woonkamer

aardetinten-woonkamer

aardetinten-woonkamer

Aardetinten in de slaapkamer

Hetzelfde geldt voor de aardetinten in de slaapkamer. Wissel mooie contrasterende kleuren af in de muren, het bedlinnen, de nachtkastjes, de lampen, noem maar op. Contrasten zijn de key!

aardetinten-slaapkamer

aardetinten-slaapkamer

aardetinten-slaapkamer

Aardetinten in de badkamer

Ook in de badkamer zijn aardetinten erg populair. Tegels in de kleuren bruin, beige, taupe en grijs. Stoere houten badkamermeubels, granieten waskommen, stijlvolle badmatten in warme aardetinten, wandhaken, een ladder die als handdoekenrek kan worden gebruikt, noem maar op.

Aardetinten badkamer

Aardetinten badkamer

Aardetinten badkamer

Aardetinten badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam