Keuken inspiratie

Yes, een nieuwe keuken!


De keuken is het hart van vele huishoudens. Daarom noemen we het ook vaak een woonkeuken of een leefkeuken. Een ruimte waar veel gebeurt en veel verbleven wordt. Wanneer de huidige keuken niet meer bij jouw stijl of wensen en eisen past, is het tijd voor een nieuwe keuken. Een nieuwe keuken in jouw droom stijl én met alles erop en eraan!

Waar begin je?
De beslissing is genomen: je gaat een nieuwe keuken nemen! Maar waar begin je dan? Allereerst ga je voor jezelf bedenken welke stijl keuken jou aanspreekt. Welke stijl vind je mooi. En welke stijl past goed bij de rest van het interieur het huis? Er zijn ontzettend veel keukenstijlen, van landelijke keuken tot strakke moderne keukens tot stoere industriële keukens. Daarom is het belangrijk om eerst erachter te komen welke stijl jij het mooist vindt en bij jou past. Neem hier eens een kijkje bij Keukenmaxx, om leuke keuken inspiratie op te doen.

Bepaal je eigen keuken stijl!
Omdat het aanbod gigantisch is, is het aan te raden om een moodboard te creëren. Dit doe je door plaatjes te verzamelen van keuken interieurs, die jou aanspreken. Dit kan op de ouderwetse manier met knippen en plakken uit magazines, maar je kunt ook heel gemakkelijk een Pinterest board maken. Wanneer je voldoende plaatjes hebt verzameld, rolt er een persoonlijke stijl uit die jou helpt bij het beslissen van de stijl voor de nieuwe keuken.

De indeling
Zodra de stijl bepaald is, ga je op zoek naar de ideale indeling. Wellicht heb je zelf al een idee hierover, maar je kan ook altijd advies inwinnen bij een keukenspecialist. Zij adviseren in indelingen zoals een L-keuken, een hoek keuken, een U-keuken, wandkeukens, parallel keukens, etc. Vaak kom je door zo’n gesprek op ideeën waar je anders niet aan had gedacht.

Materialen in de keuken
Materialen hangen nauw samen met de gekozen keukenstijl. RVS, beton, marmer en hout zijn populaire materialen, die al jarenlang gebruikt worden in verschillende keukenstijlen. Hiernaast zijn er ook heel veel andere nieuwe materiaalsoorten en technologieën, waar heel veel mensen nog geen weet van hebben. Daarom is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een keukenspecialist over wat er allemaal mogelijk is.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam