Vintage interieur

Karakteristiek appartement vol vintage meubels en accessoires


We gaan binnenkijken in een charmant appartement in de op één na grootste stad van Zweden, Malmö – Een karakteristiek appartement, gelegen in een van de levendigste wijken van de stad, waar elke hoek een verhaal vertelt en waar elke liefhebber van vintage zijn of haar ogen uitkijkt.

karakteristiek appartement vintage meubels accessoires

Een vintage interieur is meer dan een esthetische keuze; het is een verhaalvertellende kunstvorm die nostalgie, geschiedenis en persoonlijkheid samenbrengt in elke ruimte. Deze stijl is bijzonder omdat het niet alleen gaat om het verzamelen van oude of antieke stukken. Het is een doordachte samenstelling van meubels en accessoires die elk hun eigen verleden hebben en samen een harmonieus en levendig geheel vormen.

Deze benadering van inrichting brengt een diepe waardering voor vakmanschap en ontwerp uit het verleden met zich mee. Elk vintage stuk vertelt een eigen verhaal en draagt bij aan een rijke, gelaagde sfeer die niet te repliceren is met moderne items alleen. In dit appartement in Malmö zien we hoe de vintage interieurstijl tot leven komt, waarbij elk meubelstuk en accessoire zorgvuldig is geselecteerd om een ruimte te creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook rijk aan verhalen en karakter.

Tip: Kennen jullie Whoppah al? Whoppah is een online marktplaats die zich richt op vintage en designmeubels – kwalitatief hoogwaardige en unieke items, variërend van meubels en decoraties tot kunstwerken. Dus als je op zoek bent naar een mooie kwalitatieve vintage kast of tafel, dan is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen.

Sfeervolle woonkamer

De leefruimte van het appartement kenmerkt zich met een klassieke indeling, met een voorkamer, tussenkamer en achterkamer. Elk van deze ruimte is ongeveer even groot.

In de voorkamer is de woonkamer ingericht, die middels originele witte ensuite deuren gescheiden kan worden van de keuken – maar indien gewenst kan je deze ruimtes dus ook heel gemakkelijk bij elkaar betrekken.

vintage woonkamer ensuite deuren

Door het gehele appartement ligt een mooie hardhouten vloer, gecombineerd met lichtgrijze muren. Deze basis vormt de perfecte canvas voor de eigenaar, die een groot fan is van de vintage interieurstijl.

Een comfortabele stoffen grijze bank, de Muuto Rest 3-zitsbank, staat tegenover een vintage daybed. Daarachter is een stoere zwevende boekenkast van underlayment aan de muur gemonteerd.

zwevende underlayment boekenkast woonkamer

Zowel op de kast als boven de kast, vind je een selectie aan decoratie accessoires, die de woonkamer karakter geven en persoonlijk maken. Daarnaast is er ook een leuke vintage thuiswerkplek ingericht.

vintage bureau thuiswerkplek woonkamer

Moderne keuken met veel kastruimte

Door het ontbreken van een scheidingswand of deur, is er een soort woonkeuken ingericht, en wel een hele gezellige woonkeuken. Daar waar in de woonkamer nog een houten vloer ligt met rechte planken, is hier gekozen voor een visgraat vloer. Dit patroon past perfect bij de sfeer van dit appartement.

moderne keuken met eiland visgraat vloer

Strakke witte kasten zijn afgewerkt met rvs deurgrepen en een zwart marmeren werkblad. Naast een unit met zowel lage kasten als wandkasten, vind je aan de andere kant van de keuken ook grote open stellingkasten. Deze kasten, ingericht met houten fruitkisten, bieden enorm veel extra opbergruimte voor potten en pannen.

Maar hetgeen wat deze keuken écht gezellig maakt, is natuurlijk het keukeneiland. Het is weliswaar een klein eiland, maar je krijgt er wel enorm veel werkruimte bij. Je kunt er bovendien gezellig aan zitten op de barkrukken.

vintage keuken keukeneiland stellingkasten

Eetkamer met prachtige vintage kasten

In de achterkamer is een echte eetkamer ingericht. In de woonkamer waren al hele mooie vintage meubels en accessoires te vinden, maar hier kijk je als vintage liefhebber pas écht je ogen uit. De vintage archiefkast is daar een mooi voorbeeld van, geplaatst in de hoek van de eetkamer. En het vintage dressoir tegen de grote muur is een ander hoogtepunt. Ook deze is stijlvol gedecoreerd met mooie objecten zoals de glazen stolpen. Aan de muur boven het dressoir is een mooie collage met lijsten gecreëerd.

eetkamer vintage kasten

Aan de andere kant van de grote eettafel, is een grote zithoek gecreëerd, met een comfortabele bank over de gehele breedte van de kamer – bekleed met linnen spreien en kussens in mooie gedempte kleuren.

bank op maat eethoek mix eetkamerstoelen

Het appartement heeft één kleine slaapkamer, die eenvoudig, maar erg knus en stijlvol is ingericht.

houten kapstok boven bed slaapkamer

Dit appartement is niet alleen een huis, maar ook een levend museum waar elk meubelstuk en elke decoratie een eigen verhaal vertelt. De harmonieuze samensmelting van historische elementen met hedendaagse comfort creëert een tijdloze ruimte die zowel uitnodigend als inspirerend is. Het bewijst dat het omarmen van het verleden in het heden kan leiden tot een diepere waardering van schoonheid en vakmanschap. Dit appartement in Malmö is een prachtig voorbeeld van hoe vintage stijl niet alleen een interieurkeuze is, maar een manier van leven die de rijkdom van het verleden eert en viert.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam