Woonaccessoires

Jaloezieën, helemaal terug van weg geweest


Jaloezieën zijn een van de bekendste vormen van raambekleding. In de jaren ‘70 waren jaloezieën zeer populair. Ze hingen in bijna ieder huis wel voor de ramen. Inmiddels worden jaloezieën door sommige mensen als oubollig gezien, maar het tegendeel is waar. Jaloezieën zijn juist bezig met het maken van een comeback. Lees hier meer over deze raambekleding.

Jaloezieën, helemaal terug van weg geweest

Jaloezieën

Jaloezieën zijn erg veelzijdig en bieden veel voordelen. Ze bestaan uit horizontale, verstelbare lamellen, waarmee je op elk willekeurig moment de lichtinval kan doseren. Hierdoor zijn de jaloezieën erg functioneel en zorgt deze raambekleding niet alleen voor zonwering, maar ook voor privacy. De uitstraling van de jaloezieën heb je voor een groot deel zelf in de hand. Zo kan je kiezen voor smalle of juist brede lamellen en kan je kiezen uit verschillende soorten materialen, zoals hout, aluminium, stof of PVC. Het materiaal heeft een grote invloed op de uitstraling van de lamellen. Zo passen aluminium jaloezieën goed bij een strak en modern interieur en creëer je met houten jaloezieën een juist retro sfeer.

Jaloezieën in het verleden

Jaloezieën worden regelmatig verward met Luxaflex. Luxaflex was in de jaren ‘50 de eerste die horizontale jaloezieën op de markt bracht en hierdoor werden jaloezieën dan ook vaak ‘Luxaflex’ genoemd. Jaloezie is echter de naam van het product, terwijl Luxaflex een merknaam is. In de jaren ‘70 en ‘80 waren jaloezieën niet meer weg te denken uit een huis. Na deze periode daalde de populariteit van jaloezieën snel. Hoewel ze nooit helemaal uit beeld zijn verdwenen, zijn de jaloezieën nu echter helemaal terug van weggeweest. Jaloezieën hebben nu aanzienlijk meer mogelijkheden dan vroeger en kunnen dan ook praktisch én stijlvol zijn.

Jaloezieën, helemaal terug van weg geweest

Jaloezieën, helemaal terug van weg geweest

Interieur

Jaloezieën kunnen een mooie toevoeging zijn aan je interieur. De binnenzonwering kan erg sfeervol zijn en past goed in verschillende soorten woonstijlen. Zo zijn jaloezieën erg mooi in een strak en modern interieur, maar kunnen ze ook goed staan in een knus en romantisch interieur. Kies dan bijvoorbeeld voor jaloezieën in natuurtinten of combineer de jaloezieën met gordijnen. Ook de lamelbreedte heeft een grote invloed op de stijl van de jaloezieën. Zo zorgen smalle lamellen voor een elegante sfeer en hebben dikkere lamellen een stoerdere en robuuste uitstraling. Met jaloezieën kan je dus werkelijk alle kanten op. Jaloezieën passen perfect in elke kamer. Ook voor in de badkamer zijn jaloezieën ideaal, omdat ze zorgen voor privacy, zonder de lichtinval volledig te blokkeren. Kies dan wel voor vochtbestendige jaloezieën.

Modieus

Jaloezieën zijn dus weer helemaal in de mode. Het fijne van jaloezieën is dat ze niet alleen erg functioneel zijn, maar ook nog eens veel mogelijkheden bieden, zodat je de raambekleding perfect kan laten aansluiten op je interieur. Praktisch én stijlvol dus.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam