Interieur ideeën

Schuine wand behangen


Als het gaat om muurdecoratie en muurafwerking, dan is behang de meest traditionele vorm. Vroeger deed men niet anders, maar ook nu is behang nog steeds erg populair. Tegenwoordig heb je bovendien veel meer keuze als het gaat om behang ontwerpen, motieven en patronen. Houd je van industrieel, dan kies je voor industrieel behang. Vind je de jungle mooi, dan ga je voor jungle behang, en ben je een fan van vintage, dan zou vintage bloemetjes behang een leuk idee kunnen zijn. Keuze genoeg dus. Behangen is bovendien een vrij eenvoudige klus, die je zelf op kunt pakken. Maar hoe zit het met schuine wanden? Kunnen schuine wanden ook behangen worden. En zijn daar speciale methodes of behang voor? Lees snel verder!

Schuine wand behangen

Muurdecoratie

Schuine wanden en muren heb je vooral te maken op zolder. Dit kunnen schuine wanden zijn, die gecombineerd zijn met een plat dak, maar het kunnen ook schuine wanden zijn van een puntdak. Het nadeel van deze schuine wanden, is dat je minder loopoppervlakte hebt. Je kunt er bovendien bijvoorbeeld geen hoge kast plaatsen. Daarom worden deze schuine wanden vaak benut, door er een kast op maat te laten maken. Maar je zou het dus ook kunnen behangen. Daarmee wordt de wand een echte blikvanger in de kamer. Je kunt het natuurlijk ook combineren, waarbij je de ene schuine wand behangt, terwijl je kasten plaatst onder de andere schuine wand.

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Handige tip

Er is geen speciaal behang, die je kunt kopen voor schuine wanden. Wat dat betreft is het behang voor schuine wanden exact hetzelfde als normale rechte wanden. Er zijn wel wat aandachtspunten bij het behangen van een schuine wand. Als je bijvoorbeeld een schuine wand hebt, die overgaat op een rechte wand, kan het stukje behang bij de overgang namelijk los gaan laten. In eerste instantie kan het goed lijken te gaan, terwijl het de volgende dag los komt. Om dit te voorkomen, is het beste om de twee vlakken apart te behangen. Belangrijk hierbij is dat je de uiteinden van de rechte wand en de schuine wand goed aan borstelt. Een andere oplossing is om de wanden horizontaal te behangen in plaats van verticaal.

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Schuine wand behangen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam