Huis inrichting

PVC vloer vs vinyl vloer


De vloer is één van de belangrijkste keuzes bij het inrichten van je woning. Een keuze die je goed moet overwegen. Naast dat de vloer er esthetisch ook mooi uitziet, en naar je smaak is, moet het namelijk ook voldoen aan bepaalde praktische aspecten. Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren met verschillende voor- en nadelen. Wat voor de één een mooie praktische vloer is, hoeft dat niet te zijn voor een ander. Vandaag willen we het hebben over twee soorten vloeren die vaan met elkaar worden vergelijken, de PVC vloer en de Vinyl vloer. Lees hier wat de verschillen zijn tussen deze twee soorten vloeren.

PVC vloer

Verschillen tussen PVC en vinyl

De PVC vloer lijkt heel erg op de Vinyl vloer. Vandaar dat deze twee vloeren heel vaak met elkaar worden vergeleken. Beiden vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag is het verschil. De onderste laag van een vinyl vloer heeft namelijk een verend karakter, waardoor een vinyl vloer zachter aanvoelt. De PVC vloer voelt juist heel hard aan. Vinyl is bovendien verkrijgbaar in bredere oppervlakken. Hierdoor kan een vinyl vloer minder naden bevatten. Daarentegen is een PVC vloer een stuk sterker en steviger dan vinyl. De prijzen van PVC vloeren liggen over het algemeen daarom ook iets hoger. Bij Pvcvloeren.nl starten de prijzen vanaf €20,54 per vierkante meter.

Twee mooie voorbeelden van PVC vloeren:
PVC vloer

PVC vloer

Twee mooie voorbeelden van vinyl vloeren:
Vinyl vloer

Vinyl vloer

De overeenkomsten en voordelen

Naast de bovengenoemde verschillen bevatten PVC en vinyl dus vooral ook grote overeenkomsten, en delen daarmee ook dezelfde voordelen. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van alle voordelen:
– Zowel een PVC vloer als een vinyl vloer zijn erg onderhoudsvriendelijk;
– Zowel een PVC vloer als een vinyl vloer zijn geschikt voor vloerverwarming. Bij een vinyl vloer hangt het wel af van de dikte. Hoe dikker de vloer, hoe minder warmte het doorlaat;
– Zowel een PVC vloer als een vinyl vloer zijn vochtbestendig. Hierdoor zijn beide vloeren geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer;
– Zowel een PVC vloer als een vinyl vloer zijn zijn duurzaam. De PVC vloer gaan wel meestal net iets langer mee;
– Zowel een PVC vloer als een vinyl vloer zijn geluiddempend;

Conclusie
De PVC vloer lijkt heel erg op de vinyl vloer. Kwalitatief gezien is de PVC vloer iets beter, maar daar betaal je wel een iets hogere prijs voor.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam