Tuininspiratie

Moderne stadstuin in Rotterdam


Eigen Huis en Tuin is het meest populaire TV programma op het gebied van wonen. In de afleveringen in april 2017 ging het team van Eigen Huis en Tuin bij Karel langs. Karel woont net in zijn nieuwe optrekje gelegen in Rotterdam. De woning is zo goed als af, maar aan de tuin is nog helemaal niets gedaan. Zijn wens was een strakke moderne stadstuin. Hij wilde een soort tweede woonkamer creëren in de tuin, die mooi aansluit bij het huis Met behulp van Eigen Huis en Tuin én tuinarchitect Erwin Stam van Erwin Stam Tuinstudio is de wens van een strakke moderne stadstuin in vervulling gegaan. Wat vinden jullie van het mooie resultaat?

Moderne stadstuin in Rotterdam

Kleine stadstuin met privacy

Het is kleine stadstuin, of beter gezegd een kleine stadspatiotuin. De tuin is namelijk omringd door stenen muren, waarvan een aantal onbewerkt zijn gelaten, en een aantal wit zijn geschilderd. Om nóg meer privacy te creeeren in de tuin, zijn er een paar grote larierkersen en een grote steeneik geplaatst langs de zijkanten van de tuin. Deze zijn gecombineerd met brede houten plantenbakken met nóg meer groen.

Moderne stadstuin in Rotterdam

Klinkers, tuintegels en houten vlonders

Op de grond vind je een combinatie van rode klinkers, grote tuintegels en houten vlonders. Daarmee is een duidelijke vlakverdeling gecreeerd. Het gedeelte net na de openslaande deuren is betegeld met de rode klinkers. Aan de rand van de grote vierkant in de tuin is bestraat met de grote tuintegels, terwijl het centrale gedeelte voorzien is van houten vlonders. Dit gedeelte met de houten vlonders vormt het terras. Een heerlijke loungeterras met een grote gevlochten loungeset, bestaande uit een hoekbank, een tafel en twee krukjes.

De kerst op de taart vind je aan de grote wit geschilderde stenen muur. Daar is namelijk een grote canvasdoek opgehangen met daarop een zwart wit foto van de Erasmusbrug in Rotterdam. Super mooi hoe dit omringd wordt door verschillende mooie bomen, planten en bloemen.

Wil je de gehele metamorfose zien? Bekijk de afleveringen van Eigen Huis en Tuin hier en hier.

Moderne stadstuin in Rotterdam

Moderne stadstuin in Rotterdam

Moderne stadstuin in Rotterdam

Bron: Eigenhuisentuin.nl | Tuinontwerp: Erwinstam-tuinstudio.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam