Slaapkamer inspiratie

10x Leuke lampen voor de slaapkamer


Op zoek naar de perfecte lamp voor jouw slaapkamer? Ontdek onze top 10 van leuke en stijlvolle lampen, variërend van trendy hanglampen tot sfeervolle wandlampen. Creëer de ideale ambiance en maak van je slaapkamer een gezellig toevluchtsoord.

Voor de zicthoek in deze super mooie slaapkamer is er gekozen voor de gele versie van de Hanging Lamp n°2 wandlamp.

Voor de zicthoek in deze super mooie slaapkamer is er gekozen voor de gele versie van de Hanging Lamp n°2 wandlamp.

Je slaapkamer is een plek waar je kunt ontspannen, tot rust kunt komen en jezelf kunt opladen voor een nieuwe dag. Het creëren van de juiste sfeer in deze kamer is daarom van essentieel belang. Een element dat een grote invloed kan hebben op de algehele atmosfeer is de verlichting. Of je nu op zoek bent naar een gezellige gloed, een statement stuk wilt toevoegen of simpelweg functionele verlichting nodig hebt, er zijn talloze leuke lampen beschikbaar die perfect passen bij jouw slaapkamerstijl en behoeften. In dit artikel presenteren we je graag 10 inspirerende lampen, variërend van prachtige hanglampen tot stijlvolle wandlampen, die je slaapkamer zullen transformeren in een oase van comfort en stijl. Laat je inspireren en ontdek de perfecte lamp voor jouw slaapkamer!

1. Flos Aim hanglamp

De FLOS Aim Hanglamp, ontworpen door Erwan en Ronan Bouroullec, is een lamp die de aandacht trekt in elke hoek van de slaapkamer. Geïnspireerd door eenvoud, lijkt Aim op het eerste gezicht niet meer dan een eenvoudige lampenkap met een kabel. Het is echter juist deze eenvoud die Aim zo leuk maakt. Het creëert een speels, origineel en opvallend effect dat de aandacht vestigt op de lamp zelf. Of je nu kiest voor een enkele Aim Hanglamp of een combinatie van meerdere, het resultaat is altijd prachtig om te zien. Zoals de naam al suggereert, kun je de richting waarin de lamp schijnt eenvoudig aanpassen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de perfecte verlichting te creëren voor jouw slaapkamer hoekje. Hier verkrijgbaar.

De Flos Aim hanglamp is in deze mooie moderne slaapkamer, ontworpen door Denis Bespalov, in de hoek boven net nachtkastje opgehangen.

De Flos Aim hanglamp is in deze mooie moderne slaapkamer, ontworpen door Denis Bespalov, in de hoek boven net nachtkastje opgehangen.

2. FLOS Parentesi hanglamp

De Parentesi Lamp van Achille Castiglioni en Pio Manzu voor Flos is een geweldige optie voor sfeervolle verlichting naast het bed. Met zijn verplaatsbare karakter, die loopt van van vloer tot plafond kan deze lamp naadloos worden aangepast aan jouw bedtijdroutine. Bovendien heeft het slanke ontwerp de mogelijkheid om naast het nachtkastje te passen, waardoor kostbare oppervlakteruimte vrijkomt. Welnu, als je het ons vraagt, zouden we deze lamp kiezen vanwege het prachtige ontwerp, maar anderzijds is het ook een hele praktische lamp. De FLOS Parentesi hanglamp is hier verkrijgbaar.

Deze mooie slaapkamer is gestyled door Josefin Hååg en gefotografeerd door Emily Laye voor Per Jansson.

Deze mooie slaapkamer is gestyled door Josefin Hååg en gefotografeerd door Emily Laye voor Per Jansson.

3. Petite Friture Vertigo hanglamp

De Petite Friture Vertigo Hanglamp Medium, ontworpen door Constance Guisset, is een absoluut fantastische lamp voor de slaapkamer. Met zijn unieke ontwerp van herhaalde kunststof linten straalt het een lichtheid en luchtigheid uit. De lamp is zo licht van gewicht dat hij gemakkelijk beweegt, waardoor je speelse mogelijkheden hebt om de positie ervan aan te passen. De naam Vertigo verwijst dan ook naar het betoverende gevoel dat de lamp oproept. Bovendien creëren de linten prachtige schaduwpatronen op de muur, waardoor de sfeer in de slaapkamer nog magischer wordt. Deze lamp is een absolute must-have voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en verrassende verlichtingsoplossing. Hier verkrijgbaar.

De Petite Friture Vertigo hanglamp vormt de blikvanger in deze leuke slaapkamer.

De Petite Friture Vertigo hanglamp vormt de blikvanger in deze leuke slaapkamer.

4. Petite Friture Vertigo hanglamp

De Formakami Hanglamp, ontworpen door Jaime Hayon en onderdeel van de collectie van &Tradition, is een prachtige toevoeging aan elke slaapkamer. Met zijn opvallende en speelse uitstraling weerspiegelt deze lamp de kenmerkende Hayon-stijl. Het ontwerp is geïnspireerd op eeuwenoude Aziatische papieren lantaarns en is door Hayon opnieuw vormgegeven met een moderne esthetiek. De Formakami Hanglamp is vervaardigd van hoogwaardig rijstpapier en elk exemplaar wordt met de hand gemaakt. Deze unieke lamp voegt niet alleen een vleugje oosterse charme toe aan de slaapkamer, maar straalt ook een warm en diffuus licht uit, waardoor een gezellige sfeer ontstaat. Hier verkrijgbaar.

In deze slaapkamer schitteren de Formakami hanglampen van &Tradition in verschillende formaten aan het hoge plafond.

In deze slaapkamer schitteren de Formakami hanglampen van &Tradition in verschillende formaten aan het hoge plafond.

5. Ferm Living Arum wandlamp

Met de Ferm Living Arum Wandlamp, ontworpen door Trine Andersen, haal je een vleugje natuurlijke schoonheid in de slaapkamer. Dit prachtige ontwerp is geïnspireerd op de elegante vorm van de Aronskelk-plant, die bekendstaat om zijn gracieuze uitstraling. De organisch gevormde lampenkap lijkt op natuurlijke wijze te zweven aan het gebogen frame, vergelijkbaar met een blad dat rust op een tak. Deze wandlamp voegt niet alleen een stijlvolle touch toe aan de slaapkamer, maar verspreidt ook een warm en gezellig licht. Met de Ferm Living Arum Wandlamp creëer je een sfeervolle en harmonieuze omgeving waarin je heerlijk kunt ontspannen. Hier verkrijgbaar.

Hier hangt de Ferm Living Arum wandlamp subtiel boven het nachtkastje naast het bed.

Hier hangt de Ferm Living Arum wandlamp subtiel boven het nachtkastje naast het bed.

6. Flos IC wandlamp

De IC Light Wand- en Plafondlamp van FLOS, ontworpen door Michael Anastassiades, is een betoverende toevoeging aan elke slaapkamer. Deze lamp maakt deel uit van een complete serie, inclusief een vloerlamp, tafellamp en hanglamp, die verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. Het ontwerp van de lamp werd geïnspireerd door een video die Anastassiades online tegenkwam, waarin een jongleur moeiteloos ballen over zijn arm en langs zijn vingers liet rollen. Gefascineerd door de magie van deze vaardigheid, wilde hij dit precies vastleggen. Zo ontstond de IC-collectie, met balans als uitgangspunt. De glazen ballen lijken moeiteloos in de ruimte te zweven, terwijl ze toch subtiel verbonden zijn met de stalen staaf. Met de IC Light Wand- en Plafondlamp creëer je een betoverende atmosfeer in de slaapkamer, waarbij speelsheid en elegantie hand in hand gaan. Hier verkrijgbaar.

leuke slaapkamer lampen flos ic wandlamp

Deze minimalistische, maar erg stijlvolle slaapkamer is ontworpen door Jonathan Stene, waar de Flos IC wandlamp subtiel hoog aan de muur is gemonteerd. | Fotografie: Agathe TISSIER

7. Muuto tip wandlamp

De Muuto Tip Wandlamp, ontworpen door Jens Fager, is een absolute aanwinst voor de slaapkamer. Met veel aandacht voor functionaliteit en detail heeft dit design een buitengewoon praktische uitstraling met een vleugje elegantie. Dankzij het minimalistische ontwerp past de lamp perfect in diverse interieurstijlen. Hoewel de wandlamp een solide indruk maakt, is hij verrassend flexibel in gebruik. De lampenkap kan namelijk moeiteloos worden gedraaid naar de gewenste richting, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk extra licht kunt laten schijnen tijdens het lezen van een boek. Bovendien is het design uitgerust met een ingebouwde dimmer, waarmee je eenvoudig de gewenste sfeer kunt creëren. Met de Muuto Tip Wandlamp voeg je zowel functionaliteit als stijl toe aan jouw slaapkamer. Hier verkrijgbaar.

De koperbruine Muuto Tip wandlamp staat prachtig bij de houten wandpanelen in deze moderne slaapkamer.

De koperbruine Muuto Tip wandlamp staat prachtig bij de houten wandpanelen in deze moderne slaapkamer.

8. Muuto tip wandlamp

De Louis Poulsen AJ Wandlamp, ontworpen door de befaamde Deense architect Arne Jacobsen, is een iconisch onderdeel van de AJ collectie en een absolute must-have voor de slaapkamer. Het ontwerp van de AJ lamp, dat in 1957 werd gecreëerd voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen, wordt tegenwoordig beschouwd als een van Jacobsen’s meest bekende ontwerpen. Niet alleen heeft hij als architect tot in de kleinste details het hotel voor Scandinavian Airlines ontworpen, maar hij heeft ook zijn visie op het interieur kunnen laten zien. Met de Louis Poulsen AJ Wandlamp haal je niet alleen een stukje designgeschiedenis in huis, maar ook een tijdloos en functioneel lichtpunt dat perfect past bij de stijl en sfeer van jouw slaapkamer. Hier verkrijgbaar.

In deze stijlvolle slaapkamer is aan weerszijden de Louis Poulsen wandlamp opgehangen.

In deze stijlvolle slaapkamer is aan weerszijden de Louis Poulsen wandlamp opgehangen.

9. Louis Poulsen NJP Wandlamp

De Louis Poulsen NJP Wandlamp Lange Arm, ontworpen door de Japanse ontwerpstudio Nendo, is een prachtige aanvulling op de slaapkamer. Deze lamp behoort tot de NJP lampenserie, een eigentijdse interpretatie van de klassieke architectenlamp. Net als zijn voorganger kenmerkt de NJP lamp zich door een eerlijke en eenvoudige vormgeving, waarin alle functionele elementen duidelijk zichtbaar zijn. Maar deze lamp heeft ook enkele verrassingen in petto. Aan de achterzijde van de schoorsteenvormige kap bevindt zich namelijk een opening, waardoor een subtiel licht schijnt en de bovenkant van de arm van de NJP wandlamp zachtjes verlicht wordt. Met dit verrassende detail en de zichtbare veren in de verbindingsstukken van de lamp toont studio Nendo een buitengewoon oog voor detail. De Louis Poulsen NJP Wandlamp Lange Arm voegt niet alleen functioneel licht toe aan de slaapkamer, maar ook een vleugje verfijning en verfijnde esthetiek. Hier verkrijgbaar.

Minimalistische stijlvolle zwarte lamp in een witte slaapkamer.

Minimalistische stijlvolle zwarte lamp in een witte slaapkamer.

10. Sammode G3 Wandlamp

De Sammode G3 Wandlamp, ontworpen door de gerenommeerde Pierre Guariche, is een prachtige toevoeging aan de slaapkamer. Guariche was een ware pionier in het Franse industrieel ontwerp tijdens de periode na de oorlog en richtte in 1951 zijn eigen ontwerpstudio op. Hij stond bekend om zijn meubels en lampen die gebruik maakten van de nieuwste productietechnieken, met als doel zijn ontwerpen zo betaalbaar mogelijk te maken. Bijna zeventig jaar later brengt Sammode enkele van Guariche’s meest iconische armaturen opnieuw uit. Met de Sammode G3 Wandlamp haal je niet alleen een stukje designgeschiedenis in huis, maar ook een tijdloos en functioneel lichtpunt dat perfect past bij de stijl en ambiance van de slaapkamer. Hier verkrijgbaar.

In deze slaapkamer is goed zichtbaar hoe sfeervol de Sammode G3 wandlamp is.

In deze slaapkamer is goed zichtbaar hoe sfeervol de Sammode G3 wandlamp is.

Bekijk ook:
Luxe slaapkamer
10x Slaapkamer planten
25x Leuke slaapkamer decoratie ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam