Slaapkamer inspiratie

Luxe slaapkamer


Een luxe slaapkamer, wie wilt dat niet? Luxe heeft namelijk niet alleen te maken met de stijl en de esthetiek, maar het het vooral ook te maken met comfort. Wil jij ook een luxe slaapkamer inrichten die er niet alleen mooi uitziet, maar ook daadwerkelijk luxe is? Wij hebben super leuke en originele ideeën voor je op een rijtje gezet om je met deze woonwens te helpen. Les de handige tips, leuke ideeën en bekijk de mooie inspiratie voorbeelden!

luxe slaapkamer

De slaapkamer is jouw privé ruimte waar je volledig jezelf zou moeten kunnen zijn, en waar je elke avond weer 100% kunt opladen, zodat je de volgende dag er weer tegenaan kunt. We weten immers dat een goede nachtrust van essentieel belang is voor je gezondheid en hoe jij je de volgende dag voelt. Er zijn natuurlijk verschillende factoren die invloed hebben op je nachtrust, en de inrichting van je slaapkamer is daar dus ook een belangrijke factor van. De keuze voor je bed en je matras bijvoorbeeld, maar ook de kleuren van de muren, de raamdecoratie, de luchtcirculatie, noem maar op. En al deze aspecten dragen ook bij de inrichting van je luxe slaapkamer. Veel mensen associeren luxe met duur, maar je hoeft niet altijd een fortuin uit te geven om die luxe sfeer te creëren in je interieur. Ook kleine details die niet zoveel kosten kunnen namelijk een verschil maken.

Om je te helpen bij het inrichten van die mooie luxe slaapkamer, hebben wij hieronder een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet waar wij in ieder geval erg enthousiast over zijn. Hopelijk kan jij je voordeel ermee uithalen. Heel veel succes!

1. Meten is weten

Een probleem waar zelfs een doorgewinterde interieurontwerper tegenaan kan lopen, is te veel proberen in een kleine ruimte. Daarom is het zo belangrijk om te kijken naar de vierkante meters die je nog hebt voordat je een nachtkastje of een grote kledingkast gaat kopen voor je slaapkamer. Het is eigenlijk niet zo gek als het klinkt. Voordat je begint is het daarom belangrijk om de plattegrond erbij te halen, alles op te meten, en de daadwerkelijke afmetingen van alle gewenste meubels in de plattegronden op te nemen. Op die manier kan je eenvoudig zien of alles past.

Een ander idee is om tape te gebruiken om de omtrek van alle meubels in je lege slaapkamer uit te tekenen. Zo krijg je een beter beeld van hoe het in de werkelijkheid aanvoelt.

Hoewel je misschien naar plattegronden voor je huis wilt kijken, als je niet zo ruimtelijk geneigd bent en je je niet echt kunt voorstellen hoe dit zich naar je vloer zal vertalen, kun je ook de gemakkelijkere route nemen van meten en afplakken ruimtes die zullen worden ingenomen door uw meubelen. Luxe slaapkamers beginnen met een plan, ze ontstaan niet per ongeluk.

luxe slaapkamer plattegrond

2. Perfect opgemaakt bed

Luxe hotelkamers delen allemaal één kenmerk: een perfect opgemaakt bed. De meeste mensen hebben de neiging om het belang van het aankleden van hun bed te onderschatten en vertrouwen op dezelfde verkreukelde dekbedden waarmee ze ’s nachts slapen, en overdag niet worden opgemaakt. Dit geeft nooit een afgewerkte luxe look. De manier waarop jij je bed opmaakt kan een wereld van verschil zijn: kiest voor twee lakens en vouw de rand van het bovenste laken over het dekbed voor een luxe uitstraling.

Als je een stap verder wilt gaan en in nieuwe lakens wilt investeren, dan klassieke witte bedlinnen. Slaapkamers en beddengoed hoeven niet meer helemaal wit te zijn – het draait allemaal om de mix. Grijstinten en taupe kunnen net zo stijlvol zijn als helemaal wit, en het is veel gemakkelijker te onderhouden.

luxe slaapkamer bedlinnen

3. Goede vs slechte rommel

Een slaapkamer rommelvrij houden kan een onoverkomelijke taak lijken, dus het is een geluk dat ‘georganiseerde rommel’ de woontrend van het moment is. De sleutel is om te weten hoe je onderscheid kunt maken tussen goede rommel en slechte. Goede rommel zijn bijvoorbeeld stapels boeken en tijdschriften, kunst die op de vloer tegen de muur rust, of nachtkastjes die gevuld zijn met voorwerpen. Slechte rommel is vuile kleren op de vloer, ongeopende post en papierwerk en onbeheerde elektrische snoeren.

Pak rommel aan door belangrijke gebieden zoals een boekenkast of nachtkastje te stylen en pak onnodige rommel aan door optimaal gebruik te maken van opbergruimte. Als je een kleine slaapkamer hebt, dan zou een hoogslaper of een bed met opbergruimte onder het bed een goed idee kunnen zijn.

luxe slaapkamer inbouwkast

4. Fluwelen wand

Sommige materialen stralen één en al luxe uit. Fluweel is daar een perfect voorbeeld van, die je op verschillende manieren een plekje kan geven in een interieur. Hieronder zien jullie de luxe slaapkamer van het MNC Apartment, een chic appartement in Poznań, ontworpen door MO Architekci. De Poolse ontwerpers kozen voor verschillende fluwelen afwerkingen in het interieur. Zo hebben ze in de woonkamer gekozen voor een mooie blauwe fluwelen bank, terwijl in de luxe slaapkamer de grote hoofdbord wand volledig bekleed is met blauw fluweel. De blauwe fluwelen wand geeft de slaapkamer een geweldige luxe uitstraling, vooral in combinatie met de wandlampen en ronde nachtkastjes van goud en marmer.

luxe slaapkamer fluwelen wand

5. Kast op maat

Hierboven hadden we het al over dat rommel not done is in de slaapkamer, vooral niet in een luxe slaapkamer. Hierbij speelt opbergruimte een hele belangrijke rol, waarmee je rommel kunt voorkomen. En opbergruimte heb je natuurlijk in heel veel verschillende soorten en maten, maar als het gaat om het inrichten van een luxe slaapkamer, dan is het toppunt van luxe natuurlijk een kast op maat. Het grote voordeel van een maatkast is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe het eruit komt te zien en vooral wat de formaten zijn. In onderstaande luxe slaapkamer, ontworpen door U+A Architecture & Interior Design, is een grote kast op maat gemaakt rondom het hoge raam. Deze loopt volledig over de hele breedte en hoogte, waardoor alle centimeters van de muur volledig is benut.

luxe slaapkamer kast op maat

6. TV wandkast

Deze luxe slaapkamer heeft een strakke en minimalistische uitstraling, vooral dankzij de betonlook vloer en betonlook wanden. En aan de grote betonlook wand tegenover het bed, is een grote TV wandkast gemaakt. De grote TV is strak aan die TV wandkast gemonteerd, waarbij alle kabels netjes zijn weggewerkt. En het bijzondere is dat ook de TV volledig uit het zich verwerkt kan worden, door de schuifdeuren van de wandkast.

luxe slaapkamer tv wandkast

7. Laaghangende lampen

Zoals gezegd speelt verlichting een belangrijke rol in een luxe slaapkamer – niet alleen vanwege het licht, maar ook met het ontwerp van de lamp. Sommige lampen passen beter bij een luxe slaapkamer dan andere. In deze luxe slaapkamer, ontworpen door Studio Erez Hyatt, is er gekozen voor laaghangende lampen, die net boven de nachtkastjes naast het bed hangen. Een klein detail met een grote impact.

luxe slaapkamer laaghangende lampen

8. Zithoekje

Hoewel de slaapkamer vooral wordt ingericht om erin te kunnen slapen, is het wel zo fijn als je er ook even kunt zitten. In een échte luxe slaapkamer mag en zithoekje dan eigenlijk ook niet ontbreken. Dit hoeft geen uitgebreide zithoek te zijn met een grote loungebank – een lounge chair of een fauteuil kan al een heel groot verschil maken. Victoria Smirnova koos in deze luxe slaapkamer voor een super mooie en chique blauwe fluwelen fauteuil, die stiekem veel aandacht weet te trekken.

luxe slaapkamer zithoekje

9. Houten wandbekleding

Houten vloeren zijn erg populair, of dat nou in de woonkamer of slaapkamer is. Maar ook wanden kan je heel mooi met hout bekleden. Net als een houten vloer, kan je met houten wandbekleding heel veel sfeer en warmte toevoegen in de slaapkamer. Daar hoef je niet alle wanden voor te bekleden – het is juist heel mooi en luxe om één houten accentmuur te creëren. In deze luxe slaapkamer hebben de ontwerpers van Yaron Eldad / Architecture + Interior Design naast de houten vloer ook gekozen om de muur achter het bed te bekleden met luxe houten wandbekleding. En ook hier zie je die laaghangende lampen weer terugkomen.

luxe slaapkamer houten wandbekleding

10. Vrijstaand bad

Een badkamer en suite is al heel luxe, die bij je slaapkamer hoort. Maar als je het ultieme luxe wilt in jouw slaapkamer, dan is een vrijstaand bad in de slaapkamer natuurlijk helemaal geweldig. Een vrijstaand bad geeft je slaapkamer een bepaalde luxe hotelsfeer. Hieronder zie je dezelfde slaapkamer als hierboven, waar gekozen is voor een modern ovaal vrijstaand bad. Je hebt daar niet alleen mooi uitzicht over de groene tuin – bij het bad is ook een grote plantenwand gecreëerd. En hier is het helemaal luxe, omdat het vrijstaand bad bij de luxe glazen inloopkast hoort.

luxe slaapkamer vrijstaand bad

Bekijk ook:
25x Leuke slaapkamer decoratie ideeën
Complete luxe slaapkamer suite op zolder
38 Slaapkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam