Tuininspiratie

Kunstgras combineren


Last Updated on november 8, 2017 by

Een tuin inrichten is een leuke en uitdagende klus. Het ontwerpen en bedenken van een nieuwe tuin biedt de mogelijkheid om weer eens na te denken over nieuwe materialen, vormen en indelingen. Waar komt het terras? Waar kunnen de kinderen spelen? Nemen we er een zithoek bij? Maar ook vragen met betrekking tot een schuurtje, een overkapping, een speeltuin of een gazon behoren tot een nieuwe tuin. Kunstgras of echt gras? Tegels, grind of houten vlonders? Er zijn ontzettend veel mooie oplossingen voor een nieuwe tuin.

kunstgras combineren

Kunstgras

Veel mensen twijfelen over of ze nou voor echt gras of voor kunstgras gaan. Kunstgras is duurzaam, ziet er altijd mooi uit en blijft netjes en strak liggen. Nooit meer bruine plekken, kapotte stukken of plekken waar het niet goed groeit. Daarnaast is kunstgras ook leuk te combineren met andere materialen.

Tegels

Het terras in de tuin is een belangrijke plek. Het is dé plek waar je het meest geniet van de tuin. Een terras met een eethoek of zithoek biedt zoveel genot! Tegels kunnen een mooie basis vormen voor een terras. Daarnaast sluiten ze ook nog mooi aan op een gazon gemaakt van kunstgras.

Kunstgras combineren met tegels

Houten vlonders

We zien ook steeds vaker mooie houten vlonders in Nederlandse tuinen. Het geeft een prachtige warme uitstraling aan de tuin en biedt allerlei mogelijkheden. Zo kan een vlonder over een lelijk stuk tuin gebouwd worden, een verhoging creëren of juist allerlei indelingen in de tuin laten ontstaan. Wanneer een vlonder hoger ligt dan het gazon, ontstaan er leuke niveauverschillen die de tuin groter laten lijken.

Kunstgras combineren met houten vlonders

Grind

Grind is en blijft een populair materiaal voor in de tuin. Het is een gemakkelijk materiaal om te gebruiken, bijna overal toepasbaar en geeft een luxueuze uitstraling. Zo zien we het vaak ook op een oprit, paden door de tuin of als overgang naar het kunstgras gazon.

Kunstgras combineren met grind

Bron: Kunstgras-Grastapijt.be

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam